Tillbaks till 2003

03-12-23

03-12-13
Fick samtal direkt på morgonen från trollingens "överstepåve", Einar Pettersen, om ett möte i Karlstad där jag skulle få en present av honom. Började ana oråd när jag kom till Fiske och Fritid, och fick L:s gamla musgnagda haspelspö överlämnat. Och det var ju naturligtvis svensexa det var frågan om. Man hade lagt ner otrolig energi på att förbereda denna. Jag fick en GPS i handen och skulle följa en färdiglagd rutt, med instuckna waypoints över heta ställen i Karlstad. Dessa var bland annat; träningsinstitut, fiskebutiker där utrustning för kommande uppdrag upphämtades, minfält vid klarälvens strand och några vattenhål med mat och dryck. På en av stadens bowlingbanor kunde även en udda stjärngosse i skepparkrans ses sätta hastighetsrekord med bowlingklot. På Klarabron fick Karlstadsborna chansen att köpa en färsk sillstrypare (mört i korvbröd med grädde) till det hutlösa priset av 50 kronor. Försäljningen gick väl sådär, men det kanske kan hänges till att vädret för dagen inte var det bästa. Blötsnö. Efter kraftåtersamling med bastu och relax, avslutades kvällen på en av stadens innekrogar, där offret dressades upp i en utstyrsel som kanske kommer att visas på de stora modescenerna i Paris och New York framöver. Idag kändes den dock lite udda.
Ett stort tack till alla inblandade för en lyckad och rolig dag.

03-12-04
Även att jag inte litar längre på meteorolullologer, så tänkte jag att vi skulle ta lite lä mot Grumshållet. Det var ju kulingvarning utfärdad. Bäst att ta det säkra före det osäkra. Tanken var att sjösätta i Lijedal. Men väl där tvekade vi vid grusrampen där. Det såg ut som folk hade haft problem med att köra upp där. Gamla Gittan börjar ju bli lite tung i gumpen, plus att det var becksvart så man såg inte hur det såg ut i vattnet. Tillbaks igen till Grums för att försöka sjösätta där, men här var bommen till rampen stängd. Tillbaks igen för sjösättning i Segmon. När vi väl kom ut var inte sjön så farlig utan vi beslöt att gå ut till Vårtan. Enorma mängder nät och trålmaffian härjade friskt. Vi tänkte istället gå tillbaka inåt. Men vid "vårtstolpen" får vi ett dubbelhugg. D suger tag i första spöt och jag det andra. D får upp en för kort öring, men på mitt spö är det en lax på 3,65kg. Vi tar en vända till och sen utbryter kaos. Mitt bland alla nät lägger motorn av och blåsten kulminerar nu. Utterlinor under båten och fiskelinor kors och tvärs. Men vi lyckas få in allt utan att driva in i något nät. Förlusten blev enbart 1 wobbler och några meter lina. Efter någon timmes trasslande har vi alla spön i igen. Vi går istället västerut igen, bort från näten, men det ger inget, trots att det är mycket småfisk på lodet. Sista trollingturen för i år :-((.
VattenTemp: 5-6. Vind: SV c:a 7-11 m/s. Mulet.

03-12-02
En trög dag. Hade flera påslag, men brände de flesta. Enbart två stycken blanka i båten. En vild grann (men liten) öring och en för liten lax.Jag hade den store på, men brände den också. Linan brast. Troligen en skada på linan, så jag får väl skylla mig själv. En flutter och en Slide-Diver försvann i den vevan. Även en käftöppnare flög i en vid båge ner i djupet när jag höll på att kroka av dagens gädda. Den vägde c:a 7-8kg, men den var så fullproppad med siklöja så den verkade lite seg. Som tur var satt kroken ytligt, så jag klarade fingrarna utan öppnaren. Men bra väder var det i alla fall...
VattenTemp: 5-6. Vind: SO-SV c:a 3-4 m/s. Mulet, någon regnskvätt.

Tillbaks till 2003