Tillbaks till 2004

04-02-23
Larbergsviken. Efter en massa borrade hål utan ett endaste napp, kom jag i dom och fick 5st i snabb följd. Det högg på vägen ner också, så det var som det "ska" vara. Men efter dessa 5 fick jag bara några ströfiskar här och där. Hade en gädda på som jag inte fick upp genom hålet. Inte för att den var för stor, men det var ett himla liv på den och den låg och rullade under iskanten. Till slut släppte den som tur var utan att ta med sig någon trofé i form av mitt blänke.
Troligen sista turen på ett bra tag, för nu flyr jag landet...
Temp: c:a 0. Lufttryck: 1009 hPA. Måne 3/28. Solklart.

04-02-21
Vi hade en intern pimpel-masters-tävling. Arenan var Torsviken. Fisketid mellan 10-13. Blankis sol, men lite blåst såg lovande ut. Inte blev det sämre av att det small till en abborre för mig i första nedsläppet i första hålet. Brakfiske på gång tänkte jag. Men sen skulle det bli väldigt, väldigt trögt. Resultatlistan blev i slutänden så här:
1. Jag - 3 fisk, 580p
2. M.C - 2 fisk, 130p
3. L - 1 fisk, 100p
oplac - U.B, S.A & N.K
Temp: 4. Lufttryck: 1020 hPA. Måne 1/28. Solklart.

04-02-20
Tog ett förmiddagsfiske vid Sållaren. Anledningen att jag åkte hit var att jag hade förhoppningar att ta mig ut till 6-metar´n mellan Karholmen och Kärrholmen. Sist jag var här var inte isen nog pålitlig för att komma ut dit. Den här gången var det inga problem. Man åkte spark mellan Karholmen och Jäverön och det satt folk och fiskade väster om Kärrholmen. Men resultatet var lika dåligt som vanligt. Abborrarna var otroligt tröga och de få man lyckades lura på kroken var små.
Temp: 0. Lufttryck: 1030 hPA. Måne 28/28. Mulet & dis.

04-02-18
Av någon anledning blev det ett nytt försök på Rottnens lakar. Ett bra sätt att göra narr av sig själv efter förra årets fiasko (03-01-17) plus att L hade varit nere någon gång i år med samma dåliga resultat. Men skam den som ger sig. En månad senare och nästan nymåne gjorde att vi trots allt hade mungiporna uppåt. I första "dunsningen" med pilken tycker jag att den känns konstig. Ett tag sen man körde med 100gr pilk så jag hade väl inte den rätta känslan. Drar upp och känner att det är fisk på. En lake! Inte speciellt stor men Rottnens revanch är ett faktum trots allt. Det blir en hektisk första timme runt 19.00 med många landade lakar och flera tappade. Metoden vi använde var en tung pilk angnad med abborrfilé och allehanda tingeltangel som upphängare. Vi prövade även att sätta ett par don, angnade med filé också. Det borde ju fungera. Visst gjorde det det. 3 landade lakar på don. Innan lugnet lägger sig blir det ett litet ryck till vid 21-tiden. Totalt landade vi 10 lakar, varav den största vägde 2,2 kg och flera runt 2kg-strecket. Många hugg och ett par tappade vid iskanten gjorde att det var kanonkul. 3 lakar fick sparas på grund av att de hade varit för glupska och inte gick att återutsätta. Men vitvinsstuvad lake är gott så det blir inga problem med det.
Temp: -2. Lufttryck: 1030 hPA. Måne: 27/28. Halvklart.

04-02-16
Var till Lungen idag. Ett extremt dåligt fiske och 50-70cm is gjorde att jag avbröt före lunch. Hade då bara fått tre abborrar och det kändes väldigt trögt. Åkte istället till sundet vid Jäveröfärjan för att pröva någon timme. Ett par som satt ute på isen redan såg ut att ha välfyllda kassar. Men de satt inne på tusenbrödraflaken och det intresserade inte mig. Jag höll på med ett resultatlöst borrande ända tills jag får på vad som känns som en liten abborre. Ju närmare hålkanten den kommer känns den större. Upp kommer... En gös! En bra bit från minimåttet, men trots allt, en gös. Fortsätter sedan med borrandet utan att få något och får till slut sätta mig och fiska tusenbröder för att rädda äran lite. Men det hjälpte inte utan fick konstatera årets bottennapp hittills.
Temp: c:a 0-3. Lufttryck: 1022 hPA. Måne: 25/28. Klart - mulet.

04-02-13
Beslutsångest vart jag skulle ta vägen idag. Men tänkte att om jag kom i dom som jag gjorde häromdagen (04-02-11), så var Torsviken ett hett alternativ. Men det var inte samma tryck idag. Trots allt fick jag kanske lika många, men storleken var inte alls densamma. Största blygsamma 400gr. Idag fick jag leta efter dom också. Fann dom ända ute vid Norskär, och då var det bara en eller två per hål. Med tanke på dagens datum (fredagen den 13:e), och kanonväder var det en godkänd tur trots allt.
Årets första "fiskefrossa" infann sig idag också. I det tänkta sistahålet hände inte mycket ända tills något rejält stort hugger på. Direkt efter mothugget släpper det dock. Under idogt svärande tar jag upp blänket för att se om kroken är kvar och i så fall om den var uträtad. Nej då, såg OK ut. Ner med blänket igen, och det dröjer inte många sekunder förrän den är på igen. Men nu var det tydligen slutlekt. Ett kraftigt ryck och min lina gick av, som det vore ett hårstrå. 99% säkert en stor gädda. Men storleken och de små grejerna gjorde att jag fick lite frossa. Var det en gädda, och vad hade den vägt? Hade den gått upp genom hålet? Nostradamus kanske visste...
Temp: -1. Lufttryck: 1023 hPA. Måne: 22/28. Soldis och tidvis dimma.

04-02-11
Tillbaks på Vänern, Kattfjorden. Gick ut från Torsviken. Hade inga större förhoppningar, utan förväntade mig nästan ett resultatlöst borrande. Men i tredje hålet smäller storabbörrn på. Inom den närmaste timmen väljer ett 20-tal av dens bröder och systrar att smaka på SM-pirken. Fin storlek var det på dom. Största 650gram och de 10 största hade finfina 400gr i medelvikt. Men sen breder lugnet ut sig och varar resten av dagen. Fick bara en tröstabborre strax innan jag gav mig. Andra jag pratade med hade inte fått något i stort sett. Förutom han som kom och satte sig i grannhålet och fick en på närmare kilot. Men de jag fick var jagande norsabborre, och om norsen har gått in i Kattfjorden stundar mer abborrace.
Temp: -6. Lufttryck: 1030 hPA. Måne: 20/28. Klart och soligt.

04-02-09
Ett vänerfiske som är "under isen", om man kan uttrycka sig så, och bra rapporter från Visten gjorde att jag besökte Visten idag. Men det var inget bättre här. Fisk i vart 15:e hål kanske, och då var det bara 75-grammare. Det fanns nog fisk. men den var oerhört trögflirtad. Stora behållningen för dagen blev istället vintriga småvägar i gryningsljuset med lite lätt inspiration av Svenska rallyt kvar.
Temp: c:a -2. Lufttryck: 1013 hPA. Måne: 18/28. Klart & soligt.

04-02-06
Hade engelskt besök på Alstern idag. Tanken var att få visa lite gösfiske. Naturligtvis lyckades jag pricka in sämsta dagen för säsongen på Alstern. Inte en gös. Enbart 4 mindre gäddor och en abborre blev resultatet. Men vi fick lite småabborrar när vi pimplade med blänk. Men på förmiddagen var det trevligt väder och M verkade nöjd att få se hur det går till. Att borra ett hål i isen var något helt nytt.
Efter lunch grupperade jag om och åkte till Jäveröfärjan för att prova på abborren lite grand. Hann att få några stycken innan spöregnet drev mig hemåt.
Temp: -1 - +3. Lufttryck: 998 hPA. Måne: 15/28. Klart - mulet - regn.

04-02-04
Prövade Sållaren igen. Vet inte varför jag prövar där jämnt, för jag har aldrig haft något riktigt bra fiske där. Så även idag. Bara smått allting. Inte en enda som platsade i stekpannan. Ganska mycket vatten på isen och hård vind. Men den mesta snön har stöpts ned i alla fall.
Temp: 6. Lufttryck: 998 hPA. Måne: 13/28. Solsken.

04-02-02
Gjorde ett riktigt seriöst försök på Ö:a Örtens gösar. Var på en plats där man har god chans på sommaren. Den s.k "gösavenyn". Men ingen gös blev det. Det blev istället 10 gäddor. Den största mellan 2 och 3 kilo, men de flesta runt kilot. Hade några skumma napp som man skulle kunna ta för gösnapp, men det får jag aldrig veta vad det var. Även abborrarna var tveksamma på blänket. Bara framme och stötte lite lätt. Men lyckades få två fina och ett antal tusenbröder.
Idag lärde jag mig något nytt också. Ha inga bjällror i fickan när man fiskar med bjällror...
Mina gäddor vägde nog tillsammans ungefär vad D:s gädda från gårdagen vägde: 11,1kg.

(Länkad från Dahléns "hem")
Temp: -1. Lufttryck: 1012 hPA. Måne: 11/28. Mulet.

Tillbaks till 2004