Tillbaks till 2005

051231 Nyårsafton
Isfiskepremiär! Har tappat gnistan lite för vinterpimpel och det var segt att ta sig ur sängvärmen. Hade tänkt att ta ett par timmar på morgonen på Skattkärrsviken i förhoppning om att få ihop till lite lakbete innan nyårssupén. Gick i dom ganska omgående, dom stod "där dom ska" och när det började rycka i pimpeln tändes gnistan igen. Dom var "midvintertröga", men inemellanåt var det lite huggsexa. Fick ett dussin som räcker gott till ett antal lakturer.
Temp: -3. Lufttryck: 998 hPA. Måne0/29 (0%). Huggtabell=Bra fiske. Mulet

051223

051220
Så här till jul kan det passa att ge tillbaka lite av det som är belånat från Vänern. Vi är ett gäng trollare i Norra Vänern (Sliver, Gla Dah, NÖ FF, Vidars, Unverbleiten m.fl.) som har beslutat att ge ett bidrag till Laxfond Vänern för att hjälpa till att bevara det fantastiska fisket vi har i närområdet. Bidragen börjar på 100:-, men ett riktmärke kan vara att varje smolt kostar c:a 25:-, så har man haft ett bra fiske kan det kanske vara läge att pytsa lite extra. Häng på du också och använd Laxfondens plusgiro 12562-5 och ge ett bidrag. Den som vill kan skicka ett mail till Sliver så sätter jag upp er här på hemsidan, med namn eller anonymt.
Skitfiske!

051218
Eftersom trollingsäsongen officellt är avslutad (051214), passade det bra att ta den, vad det blivit, årliga turen till Vättern för lite landfiske. Den här gången fick jag sällskap av U som var sugen på att prova. Trodde det skulle bli en kall föreställning eftersom kvicksilvret hade krupit långt ner och det friskade i från norr. Men solen stekte på bra så dagen var riktigt behaglig. Det närmaste vi kom ett napp var en halvtam talgoxe som lät sig smaka av vår medhavda slom! Jag har väl sisådär en 15-20 bomturer kvar för att balansera Vätternkontot, men det är ett annorlunda och kul fiske så det ser jag fram emot trots allt.
Vind: NNV. Temp: -6. Lufttryck: 1003 hPA. Måne: 18/29 (90%). Huggtabell=Bra fiske. Sol.

051211
SMHI
hade varit och tullat rejält på julespriten och var mer än någonsin ute och cyklade. Men för ovanlighetens skull vart det positiv bortlalling. Man hade lovat storm, orkan och kuling om vartannat. Realiteten var lugna fina vindar kring 5 m/s. Detta tillsammans med SS fantastiska fiske toppad med ett dubbelhugg om lax på 8,4 & 9,2kg häromdagen, gjorde att både jag och U hade förhoppningar om brakfiske. Men det närmaste vi kom var ett spö som löste ut utan rullknarr, annars var det döda havet. Fiskbilden på ekolodet såg på många håll bra ut, men nej. De få andra båtar som hade genomskådat SMHI:s bluff verkade inte heller gå något vidare, utan rörde sig över stora områden.
VattenTemp: c:a 6,1-7,7. Vind: SV, c:a 4-9 m/s. Lufttryck: 1009 hPA. Måne: 11/29 (83%). Huggtabell=Dåligt fiske. Mestadels sol.

051203
G3 kände sig lite vilsekommen till att börja med. Hon börjar bli så stormvan nu så de makliga 6-7 m/s som rådde utan knappt någon sjö passade henne inte alls. Och det märktes på fisket naturligtvis. Inte något påslag under större delen av dagen. Att vi hade glömt U:s matpåse på land som innehöll julglöggen gjorde inte situationen muntrare. Vi hade valt en rutt där större delen skulle gå i sidsjö. Storgrund och Hönan såg bra ut med småfisk och Hönan hade en del mås. Men inget. U som behövde en injektion av sjävförtroende på trollingfronten började mumla om golfspel istället. Men blåsten tog i och hamnade på mer behagliga 9-10 m/s och det passade G3 bättre som snabbt levererade. På "2-hugget" rycker ett ytspö iväg och U får drilla. Lite trassel ställde inte till några problem utan jag kunde håva en "dasslocks-lax" åt U som på land vägde fina 5,7kg.Och det är Conrad än en gång som levererar fin fisk. Vi trodde det skulle bli dagens enda, men när vi tar upp sitter det en spigg på! Även den hade "huggit" över Conrad. Hur den har hamnat där kan man bara sia om, men wobblern måste helt klart ha varit på rätt ställe i alla fall.
VattenTemp: c:a 7,3-8,3. Vind: SO, c:a 6-10 m/s. Lufttryck: 1001 hPA. Måne: 2/29 (6%). Huggtabell=Bra fiske. Mulet.

Tillbaks till 2005