Tillbaks till 2005

050226
Lillängshamnen 13.00

Verkar som många hamnar och iläggningsplatser börjar frysa in nu. Men vid Lillängen, Hammarö, går det fortfarande bra att lägga i. Lite knack med isbillen längst in bara.

050219
För ovanlighetens skull blåste det inte orkan, som annars hör till vanligheten, när man är ute och fiskar. Rent av ljuvligt att sitta och kunna höra andra ljud än en pinande vind i örat. Även att det mest var måsar som lät och jag satt i en dimma som var tät som ärtsoppa i lätt regn. Men trevligare utan orkan ändå. Var på Larbergsviken. Fick napp redan i första nersläppet, så förhoppningarna var höga. Men det skulle bli trögt. Fisken fanns där, det vittnade små försiktiga napp, nästan bara små stötar, om. Lyckades bara lura på en knapp handfull. Var ut till brytningen av isen som låg i linje med Rävön-N och Märrholmen-S. Häftigt att stå på isen och titta ut över en spegelblank vattenyta. Räknar man bort temperaturen, skulle det lika gärna kunna vara en stilla sommardag.
Tycker jag gav Larbergsviken en rejäl chans, men det ville sig inte. Tacklade istället om och begav mig till Skattkärrsviken. Här var abborrarna betydligt mer "på". Ingen fantastisk storlek på dem, så de flesta fick gå tillbaka, men en stadig panna blev det i alla fall och ett kul fiske var det. Överlag, både på Larbergs- och Skattkärrsviken, verkade nappandet komma igång mer under de perioder som solen var framme.
Temp: 3. Lufttryck: 993 hPA. Måne 11/29. Dimma, regn / uppklarnande /växlande molnighet.

050213
Insåg när jag steg ur bilen att det var storm ute. Trixade dock på mig skenorna och gav mig ut på Skattkärrsviken. Tvekade rejält i snödreven om jag skulle ge upp innan jag ens hade börjat. Visste att jag inte skulle ge mig innan jag fick något om jag borrade första hålet. Vad som fick mig att bestämma mig var måsen Hedlund och hans kamrater som låg och "värpte" på isen, så jag tänkte att kan de, kan jag. Det löste sig också bra. Fick fisk i andra hålet. Fick några små parvlar till, men jag gav mig ganska snabbt ändå. Storm, dåliga grejer och sen Grönholm som slarvade bort hjulet och gjorde att värsta fighten i Svenska Rallyt uteblev, fick till följd att jag var hemma före 10.
Temp: 1. Lufttryck: 979 hPA. Måne 5/29. Snöstorm, snålblåst, uppklarnande.

050209
L och jag gjorde ett försök att ta oss ut på Rottnen för lakfesking. Vi lyckades väl till hälften. Kom ut gjorde vi, men inte ut till ståndplatserna, innan dess knakade isen. Men vi prövade trots allt ett tag så långt vi kom, men det gav ingen utdelning. Kallt och blåsigt. Det enda positiva var 3-parts kaffebrygget.
Temp: 0. Lufttryck: 1011 hPA. Måne 1/29. Snöstorm, snålblåst.

050205
Riktigt tråkigt väder, storm och regn. Prövade Hammarösjön kors och tvärs. Först när jag hade gett upp och stannade för att vila med ett hål på väg tillbaka till bilen fick jag en. Grann på nära halvkilot, men den hade ett fult sår, så den dög inte till människoföda. Kanske som lakbete. En del kôtterier som det såg ut att gå lika dåligt för.
Tacklade om till Larbergsviken istället. Svårbedömd is - svart med mycket vatten och gamla vindbrunnar. Tog mig i alla fall ut till kanterna och trixade upp en parvel. Men allt sammantaget gjorde att jag gav upp snabbt.
Temp: 4. Lufttryck: 1016 hPA. Måne 26/29. Mulet, regn, blåsigt.

050202
Bortamatch i Colorado Springs igen. Redan innan lyktan hade tänts kom första abborren, 6 hekto. Strax därpå låg första gösen på isen. Såg bra ut så långt. Men sen blev det trögt och vi inväntade andra halvlek, efter lunch. Till lunch kockade D till gösen, foliebakad med en broccolipuré som han stulit från lillknodden. Smakade suveränt. Till det serverades kokt special med äkta travmos och bostongurka. Men andra halvlek blev sämre än första. Det var först 2 minuter innan vi skulle plocka upp som vi lyckades lura på en gös till.
På pimpeln gick det som väntat, lite trögt, men veteranen SS lyckades med stort tålamod (missade lunchen) få ihop en halvkasse med fina halvkilosborrar. Själv fick jag en handfull i måttlig storlek.
Temp: 0-5. Lufttryck: 1011 hPA. Måne 23/29. Mulet - Klart (Åska(?)).

Tillbaks till 2005