Tillbaks till 2005

050331
Lillängen öppen.

En ränna är bruten vid sidan av prickningen vad nu det kan innebära av försiktighet.

Team Stearin har bytt adress. Länken fungerar nu på länksidan.

050328 Annandag Påsk
Upp till Örten. Lodprylen funkade i ett hål, sen Error. 70cm is. Något "nafsnapp" och en gäddsnipa. Inte mycket att stanna kvar för. Istället ut på Kattfjorden. Inte bättre här. En parvel bara.
Temp: -2 till +8. Lufttryck: 1013 hPA. Måne17/29. Uppklarnande.

050325 Långfredag
Tog mig ut till Onsön igen. "Drömfisket" från förra helgen (050319) satt kvar i minnet. Var uppe i ottan då jag trodde isen skulle börja smälta tidigt. Nu hände inte detta på grund av en tjock dimma som hängde kvar hela förmiddagen och konserverade kylan lite. Långa avstånd och att jag är en total onaturtalang på att åka spark, fick mig att testa något nytt: Pimpelcykling! Fungerade riktigt bra, men det är nog inget man gör när det är en massa minus. Men idag gick det bra. Det var inte samma drag på borrarna idag. Till en början var det tvärdött till och med. Men sen kom jag i dom lite grann. Mindre storlek idag också, men några riktigt fina. Nu hade jag ju en del kvar sen förra helgen i frysen, så det blev C&R på de flesta. Hade dragit c:a 35 - 40 stycken när solstaskäret kommer genom dimman. De ser troligtvis inte mig, men jag har god koll på att de är på väg mot Onsösundet. I faggorna var jag på väg att ge mig, så jag rullade förbi hela kolonnen. Några häpna ansikten var det som jag mötte när de fick se en tok komma utifrån Vänern genom dimman på cykel.
Stannade till vid Torsviken på hemvägen för att testa några hotspots. Men här var det heldött, ända tills helt plötsligt linan slackar en tiondels sekund och följs av ett resolut ryck. Får upp en abborre som ser riktigt fin ut. Kanske till och med en utmanare till de ynka 600 grammen jag har som PVS-bäst? Får några till och tappar några som också håller fin storlek, men inte riktigt i klass med den största. Vad vägde den största då? 580 gram. Surt sa räven.
Temp: 0. Lufttryck: 1012 hPA. Måne14/29. Dimma.

050320
Var tvungen att testa känslan som hängde kvar från förra helgen, att storabbörrn gick té ute på Skutberget. Så jag iväg mellan kval och race på F1:en. Kallt som bara den och inte mycket liv. Men helt plötsligt får jag nappet jag hade åkt dit för. I själva huggögonblicket kändes den riktigt rejäl och det var ett resolut hugg. Men uppe visade den sig vara en knapp halvkilos. C&R på den och sen hände inget mer. Mickel Räv sprang omkring och såg vilsen ut mitt ute på Kattfjorden.
Temp: -10. Lufttryck: 1025 hPA. Måne10/29. Klart-sol (kallt).

050319
Årets bästa fiske. I särklass! Var ut till Onsön. Kom i dom ganska snabbt, men jag saknade storleken. Det var bara en som var lite vassare, men den hade jag käckt, så jag trodde det var en storgös eller nåt. Men allt eftersom dagen gick accelererade turen. Efter att varit i di mindre blandade sig en del storabborrar i också, och på slutet satt jag och drog norsjagande storabborrar. Och japp, det var färsk nors. En del nors som abborren spydde upp låg och sprattlade på isen. Vad som var så fascinerande var att di fanns över stora områden och nappade på alla grejer och på alla djup. Stora och små blänken och balanser över djup alltifrån sex till 20 meter. Vad som skulle varit absoluta pricken över i:et, och vad jag satsade på mot slutet, hade varit att få en riktigt fet abborre. Nu var många i 300-500gr. storlek, alltså perfekta för pannan men bara en var lite över halvkilot. Hade med mig drygt 10 kilo hem, men då hade nästan lika många fått simma tillbaka. Mycket rensing blev det...
Temp: -1. Lufttryck: 1025 hPA. Måne 9/29. Klart-sol (kallt).

050312
Pimpelmasters-05, eller Victoriapokalen som den fortsatt kommer heta, gick av stapeln idag på Skutberget. En sju man stark uppställning fick smaka på en trög tillställning. Kan bara svara för mig själv, men många resultatlösa hål med blänke blev det innan jag fick en skaplig 400-grammare under en kaffekopp. Ner med blänket igen och... Ingenting. Drev ner en balans i samma hål och det var tydligen nyckeln för dagen. Den resterande timmen jag hade på mig innehöll många napp, men få fiskar på isen. Men ett roligt fiske var det och vikten på de jag fick var såpass att jag kunde hålla undan till en säker seger.
Slutställning Pimpelmasters-05:
1. Jag - 7 fisk, 1780p
2. D - 6 fisk, 610p
3. M.C - 1 fisk, 170p
4. S.A - 1 fisk, 110p
Oplac. L, N.K & U.B
Bilder
Temp: -2. Lufttryck: 989 hPA. Måne 2/29. halvklart- klart, snålblåst.

050310
L och jag gjorde säsongens sista försök på Rottnalaken. Men nej, det blev inte en enda kontakt trots bra förutsättningar.
Temp: 1. Lufttryck: 996 hPA. Måne 1/29. halvklart.

050306
Hyfsad scenförändring från förra helgen. Från att ha varit fullt möjligt att sätta i trollingekipage ute vid Lillängen för en vecka sedan, bredde idag skridskoåkarnas paradis ut sig från Onsön i väster till Kattholmarna i öst. Synd att man inte utnyttjade fisket på den här isen bättre. Att kunna "lyfta" jagande abborre på den isen måste vara en upplevelse för livet. Flera meters siktdjup och is som inte syntes. Som att gå på vatten. Kolla in filmen under film över en "grundkörning" på skridsko.


050305
Upp med katten och kollade på kvalet till F1-premiären. Jag och andra som är kritiska till det nya kvalsystemet fick nog "vatten" på kvarn...
Sen skulle det äntligen bli Kattfjordspremiär. Satt långt inne, men vintern kom ju till slut. Kan tänka mig många exotiska ställen att se en soluppgång, men idag kändes en kylig (-15) soluppgång bortöver Skoghallsverken helt OK på sitt eget bisarra sätt. Det var naturligtvis norsabborrarna som var målet. Kom i dom omgående. Norsstinna var dom, men det var ingen storlek och det avtog ganska snabbt. Istället blev det som så ofta någon ströfisk här och där. Sen kom monsterhugget. Naturligtvis satt jag och krånglade med telefonen när det kom, så en knapp sekund tog det innan SM-pirken var borta och en slak lina hängde i hålet. Satt länge och var irriterad på mig själv och på gädduschlingen som inte kan låta mitt blänk vara ifred. Det är ju inte första gången jag stöter på den där grisen heller. Med blänket försvann allt hopp, tålamod och förtröstan så fortsatt blev det ännu tunnare med napp och i slutändan hade jag bara en mager stekpanna med mig hem. Men vädret var kanon, sol och varmt.
Temp: C:a -1. Lufttryck: 1012 hPA. Måne 24/29. halvklart-klart-sol.

Tillbaks till 2005