Tillbaks till 2005

050928
Samma sak gäller för feskare som för flygare. Efter en krasch måste man upp så fort som möjligt igen och på´t på nytt. Arenan för "på´t igen" blev Glafsfjorden, och det var ett bra val. Det blev ett tiotal gäddor, den största på 5,5kg. Men framförallt var det en massa regnbågar. Nappen och huggen kom i en jämn ström och till slut blev det nästan lite för mycket av det goda. Det som fungerade i särklass bäst på regnbågen var Strike Pro - Steenson, men även "doktorns special" gav utdelning. På gäddan var det Tomic som gav bäst resultat
VattenTemp: 14,6-14,8. Vind: c:a 5-9 m/s. Lufttryck: 1001 hPA. Måne: 25/29 (18%). Halvklart.

050925
Gäddfestivalen dag 2.
U fick fortsatt förtroende med körven, och den var lika fantastisk som igår. Tyvärr var inte tajmingen lika bra, utan kom i motsjö med omkörningar och "jag-väjer-inte"-möten. På fiskefronten hade vi i ren desperation kallat in Frykens skräck - gäddbändaren AD inför söndagen och avslutningen. Tyvärr visade det sig inte bli något mer levande i båten för det. Däremot blev resan lite mer händelserik då AD rev på en gammal gäddpåk som sopade rent på Frykens botten. Många bottennapp blev det och vi fick både julgranar och gamla långrevar och annat smått & gott. AD hade även tvingat fru AD att baka en banankaka som färdkost, vilken också smakade förträffligt. Tyvärr redovisade vi 0 cm i C&R klassen, men vi toppade i mest centimeter äten körv i alla fall. Men det finns ju andra som skulle kunna kvala in i den klassen iofs. Läs bara detta.
Det här blev sämsta resultatet för Team Sliver i Gäddfestivalen hittills, men mungiporna hänger uppåt ändå. Bra arrangemang som vanligt av Kils Sportfiskeklubb och kul att se alla unika lösningar på både det ena och andra från när och fjärran.
VattenTemp: 14,2-14,6. Vind: Japp. Lufttryck: 1007 hPA. Måne: 23/29 (45%). Halvmulet.
Resultat Gäddfestivalen 2005 (C&R)
1. Söders Sportfiske 1 - 346cm
2. Söder Sportfiske Hellbender - 162cm
3. Svackan - 142cm
9. Team Sliver - 0cm

050924
Gäddfestivalen dag 1.
Körvätinga på Fryken i år var en fullträff. U som var andreman i Team Sliver hade fått förtroendet att fixa "körv i termos". Med resurser som mattermos i bakfickan var det bäddat för succé. Sedan nästan rykande färska korvbröd och nyöppnad senap och ketchup gjorde grädden på moset som man brukar säga. Tajmingen var också perfekt, precis när solen började spricka igenom och blåsten lanade av. Som apertif hade vi gravrökt Vänerlax. Det var dramatik redan innan vi hade kommit i båten. På vägen upp till Kil fick vi tvärbromsa då det låg ett träd över vägen. Vi funderade om det hade blåst så mycket under natten, men det visade sig vara en(?) bäver som hade kalasat på ett par träd, varav ett hade fallit över vägen. Någon fisk fick vi inte. Vi körde i Mellan Fryken. Vi hade ett hugg, men den gav sig innan vi ens hann greppa spöt. För oss var det Catch&Release klassen som gällde, men vår nysnickrade mätplanka förblev oanvänd. I övrigt för andra var det bästa resultatet på länge...
VattenTemp: 13,8-14,8. Vind: S, 5-8 m/s. Lufttryck: 1010 hPA. Måne: 22/29 (56%). Uppklarnande - sol.

050921
Var på jakt efter dom randiga riddarna. Var ut till Hönan, men det var ingen bra idé skulle det visa sig. Skapliga dyningar och en del blåst gjorde att det bara gick att köra i maklig takt ut. Hoppades att jag skulle se något måsdyk som kunde guida mig, men det var stendött både över och under ytan. Ett riktigt bottennapp blev det också i och med att ankaret satte sig stenhårt på ett "hönägg", såpass illa att jag var nära att kapa linan. Men med hjälp av G3:s rejäla kroppshydda lyckades jag få loss till slut. Retirerade in i fjärden istället. Kom i dom på några ställen, men det var svårt att hålla igång dom. Till slut var det trots allt måsarna som visade vägen och jag kom i norsjagande abborre. Skitkul, men inga monsterborrar. Men några som nosade på halvkilot i alla fall.
VattenTemp: c:a 15-16. Vind: SV, 4-8 m/s. Lufttryck: 1015 hPA. Måne: 19/29 (83%). Påmulnande.

050917
Var med U till A-sjön. Trögt var det, men det blev några abborrar och gäddor i alla fall. Kul att U tog sina premiärborrar på skitter. Annars lite kallt och bistert - frusna bilrutor på morgonen. Kanon med elmotor.

050916
Körde en liten smygpremiär inför hösttrollingen. Och vad sägs det? Ett dåligt genrep borgar för en bra föreställning. Hoppas det gäller för laxatrolling också. Idag var det tvärdött. Nej, nu ljuger jag. Det var allt en liten abborre som hängde på nere på 15m till slut. Annars var det mycket småfisk, även i de övre vattenlagren. Ute på Hönan var det till och med ett rejält måsdyk.
När jag körde in igen stannade jag till och pimplade en timme för att bättra på självförtroendet. Och det var riktigt, riktigt bra. Blänket hann inte nå botten innan det satt abborre på och när man drog upp så var hela stimmet med upp till båten. Det var mycket jag i ytan också, men tyvärr hade jag bara trollingspön med. Det var inga bamsingar, men hygglig stekstorlek i alla fall. Största kanske 400gr.
VattenTemp: 15,6-16,8. Vind: V-NV, 1-5 m/s. Lufttryck: 1000 hPA. Måne: 13/29 (97%). Uppklarnande-sol.

050912
Ägnade dagens sista ljusa timmar åt pimpling i Säterholmsfjärden. Kom i dom direkt på Torsholmsåttan, men det var ingen vidare storlek på dom. Dessutom dog det av ganska snabbt och det blev sämre och sämre allt eftersom skymningen kom. Det sista prövade jag med skitter i mynningen. Det resulterade i en abborre, vilken kanske var den största behållningen av kvällen.
VattenTemp: c:a 17,5. Vind: NV, <5 m/s. Lufttryck: 1006 hPA. Måne: 9/29 (64%). Mestadels sol.

050911
CC och jag var ute på båtpicknick och åkte "badbubbla". Prövade också pimpling på Hönan och inne i fjärden. Det fanns fisk, speciellt utanför Torsholmen, men dom verkade vara mer på lekhumör än på äthumör. Många stötar, men svåra att få fast. Vi såg mycket jagande, men dom verkade mer "jaga" småfisken än äta den. Samma rapporter fick vi från en annan fiskare som hade dragit bra tidigare i veckan, men idag knappt något. Trots det fick vi några stycken. Jag fick en fin halvkilos på balans, bara 2 meter under båten.
VattenTemp: c:a 18. Vind: S-SO, <4 m/s. Lufttryck: 1007 hPA. Måne: 8/29 (54%). Mestadels sol.

050904
U höjer för både abborre och gös i PVS.

Tillbaks till 2005