Tillbaks till 2006

061228
Hade förmånen att få följa med Sea-King på en tur i Trophyn. En fantastisk båtupplevelse, men fisket var mindre bra. Det enda det resulterade i var 2 gäddor, den största 7,5kg, och en tappad blank när jag försökte göra skatbo av linorna. Den var troligtvis för liten ändå. Båtar hivade fisk runt om oss och det var massor av betesfisk, så nåt gjorde vi fel. Men körven smakade bra som vanligt och det bjöds på hemkörd kola och köttbulls-/skinkbaguette.
VattenTemp: c:a 5,5. Högvatten (+100). Vind: NV c:a 2-5 m/s. Klart.

061222

061220
Det kom ett julkort...
---------------------------------

God Jul och Gott Nytt År!

Önskar Proteskungen och Scooby


061217
Såja, nu är årets julklapp till Laxfond Vänern insatt på Laxfondens plusgiro 12562-5. Varje smolt betingar ett värde på c:a 25:-, så det är det jag utgått ifrån och betalat tillbaka uttaget. Häng på du också!

061216
Snipp snapp snut, så var trollingsäsongen slut. G3 skall på vilohem, så det blev en sista 3-timmars vända. U var med och bjöd på förfriskningar i form av glögg, pepparkakor och skumtomtar. Attiraljer fanns med för att ta ett julekort med den nakne trollaren iförd enbart tomtehatt och glitter. Men SMHI hade återigen en dålig dag, så sjön var lite för stampig för såna aktiviteter. Fisket var trögt. Det var först när vi offrade en skumtomte till Neptunus som vi fick drilla en varsin lax och öring. Bägge var dock för små.
VattenTemp: c:a 7,7-8,0. Högvatten (+94). Vind: SV-VV c:a 6-9 m/s. Mulet-klart.

061209
Vem ska man lita på när det gäller vädret? Lullologerna ligger långt ner på förtroendelistan i alla fall. I takt med att glöggen rann ner på institutets julfest, desto vanskligare blev prognoserna under fredagskvällen. Lördag eller söndag, det var frågan. Ett parti kobingo gav att det var lördagen som gällde. När jag kom ut visade det sig att det var en hyfsad vinstlott. Skapliga dyningar var det, men knappt någon blåst. Men dyningarna gjorde att det gick att köra max 6 knop, så jag beslöt att lägga i redan vid Bonäs. Strax norr om Bonäs, "landnära" får jag ett hugg - Conrad självklart. En lax 4,2kg. Fortsätter mot Prickgrund och precis när jag svänger vid sydstolpen får jag ett rigghugg på 5m. Öring - 2,5kg. Tomic morot. Sedan går jag österut mot gräsmatta och halvvägs dit får jag nytt hugg. En ovanligt vacker lax på 61-62cm som jag beundrar ett litet slag innan den oskadd får simma tillbaka. Betet var X-rap. Kul att ett drag som jag trott på resulterar direkt. Innan jag hinner fram till gräsmatta tappar jag en liten lax precis bakom båten. Väl framme på gräsmatta är det inget drag alls, utan jag beslutar att gå mot utgångspunkten. När jag går därifrån kommer U och S.S fram efter en senare start. De drillar snabbt en för liten lax. Men de hänger kvar och det skulle löna sig. En lite stöddigare julgris på runda 7 pannor får syna durken för dem. När jag själv tar upp får jag en nytt hugg på morots-Tomicen. En liten öring på c:a 50cm. Detta innebar att Conrad fick stryk på hemmaplan, något som inte hänt sedan hösten -73. En annan duell utspelade sig i det dolda. Jag hade riggat halva uppställningen med fluorocarbonlina och halva utan. Resultatet blev 4-0 till FC av de fiskar som var i båten. Något att fundera över...
VattenTemp: c:a 7,7-8,3. Högvatten (+78). Vind: NV-SV c:a 3-8 m/s. Regn.

061203
Skulle ha varit ut en tur idag, men den blåste inne som vanligt. U som är ännu mer "addicted" än mig för tillfället prövade grumliga småsjöar i högvatten med knapert resultat. Brynja förstärkt med Laxakungen trotsade vinden i Tösse med resultatet; lax 7,94kg & öring 3,8kg samt två gröna.
Har sammanställt SMHI:s båtväder till en "best of"-sida under Väder, hur mycket det nu är värt...

Tillbaks till 2006