Tillbaks till 2006

060226
Hockeyfinal OS, Tre Kronor vs. Suomi
Torsviken såg bättre ut idag. Ingen pulsasnö, utan det mesta nerstöpt och det som var kvar gav intressanta snöfläckar. Men det var nästan ännu trögre idag än sist (060219). Fick ett dussin, och även idag var det hyfsad storlek, med en grann topp på 920gr. Äntligen, ÄNTLIGEN fick jag sudda ut den tidigare förnedrande PVS-noteringen på 600gr. 920gr är jag nöjd med men än inte mätt.
Temp: C:a -4. Lufttryck: 1018hPA (stabilt). Måne: 28/29 (4%). Påmulnande/skyigt.

Sen var det hem för att se hockeyfinalen mellan Sverige och Finland som slutade 3-2 till Sverige! Sverige har gjort ett fantastiskt OS med 14 medaljer! Bäst i mannaminne.
7 Guld (Teamsprint (h+d), sprint (h), slalom (d), curling (d), skidskytte (d), Hockey (h))
2 silver (Skidskytte (d), Hockey (d))
5 brons (Störtlopp (d), kombination (d), stafett (h), sprint (h), storslalom (d))

På kvällen stod månen i rätt läge för att göra ett nytt försök på Rotnnenlaken. Hade till min förvåning problem att få med mig L ut på ett försök. Han verkade vara knäckt efter förra fiaskot (060129). Men till slut följde han med som "moraliskt stöd". Det blev ett fall framåt i alla fall. Under en period hade vi flera hugg och blev av med betet titt som tätt. Men tyvärr ingen på isen. Det var så infernaliskt kallt i snålblåsten så föröket avbröts ganska tidigt. Ändå var det "bara" fyra minus.
Temp: C:a -4. Lufttryck: 1018hPA (stabilt). Måne: 28/29 (4%). Stjärnklart.

060219
Vi var en delegation på 3 pers, jag, U och B.G som anlöpte Torsviken. Motstridiga uppgifter om isens kvalité gjorde oss försiktiga. Men isen var konstant över 11cm, så det var ingen fara. Fisket var inte på normal Kattfjordsnivå idag. Vi fick ett knappt tiotal, i och för sig hyfsad stekpannestorlek (om man bortser från den B.G fick som man hade kunnat göra anatomiexperiment på utan dissektion), men det var svårt att hålla igång dom i hålen. Vi kollade bara av 11-hugget innan vi hastade hem för att komma perfekt till Anjas OS-Super-G. Inställt! Antiklimax. Vad göra? Bara byta mössa och på´t igen. Jag prövade Skutberget på eftermiddagen. Samma tendens här att det var svårt att hålla igång dom. Även här blev det ett tiotal och även hyfsad pannstorlek. Storabbörn var på besök, men tyvärr när jag höll på att borra nytt hål. Den hade slitit loss pimpeln från säkringen på ryggsäcken, så pimpeln låg och flöt i hålet. Tur i oturen hade den bänt loss kroken så jag fick behålla både pimpel och blänk.
Temp: C:a -6. Lufttryck: 1009hPA (stigande). Måne: 21/29 (66%). Mulet/snö.

060212
U och jag körde en dubbel. Först Hudsjön och senare Ojsjön. Resultatet kändes som en axelryckning. 4 gäddor och ett par abborrar. Alla i maklig storlek. Mycket puls-snö och vatten på isen, men feta korvar på grillen.
Temp: -19 <=> -6. Lufttryck: 1021hPA (fallande). Måne: 14/29 (100%). Sol (dimma).

060207
För det var ju så, att han satt ute på Alstern igen. Den här gången var det ett annat ställe, den mytomspunna U-punkten. Jag såg i fjärran vid "vanliga" stället, hur det var ett par pannlampor som sprang omkring. Såg till och med snösprutet från skorna. För mig var det tvärdött, inte en fällning. Inte ens en darrning i vipporna. Senare fick jag höra att det var Kocken och Co. som hade varit ute. 3 gösar hade dom dragit... Men jag lärde mig något idag trots allt. Ha inte isbillen liggandes lös så den kan åka in i kupén på bilen. Den här gången gick det bra. Otur i fiske - tur i krockar.
Temp: -5. Lufttryck: 1001hPA (stigande). Måne: 10/29 (72%). Halvmulet.

060205
U var sugen på att dra lite storabborre. Vad passar inte bättre än Torsviken för detta ändamålet? Oroväckande rapporter från skridskoåkarna sa att isen på hela västra Kattfjorden hade blåst bort. Men när vi kom fram så fanns det allt is. Däremot tunnade isen ut till 6-7cm efter några hundra meter. Detta tillsammans med att det hade kommit nysnö som gjorde det hela ännu mer förrädiskt och svårbedömt fick oss att vända in mot land igen. Vi provade dock två hål utan resultat. Istället fick det bli Grumsfjorden, vi var ju trots allt halvvägs. Här var det mer eller mindre dött, någon parvel här och där bara. Efter ett par omflyttningar kommer U i dom rejält. Han landar ena storabborren efter den andra. Jag fick vara med lite på ett hörn, men bara känna huggen och tappa dom med en bit kvar till iskanten. Den största i raiden var fina 750gr och flera 400-grammare. Jag fortsatte att dra yngel. Antalsmässigt drog vi nog lika, men skillnaden var att min medelvikt landade på 55gr medan U hade snarare 550gr. Starkt jobbat. Bra att U var med och gav bevis på myten om storabbörn på Grumsfjorden. Tidigare har det varit klent av den varan tycker jag.
Temp: -8. Lufttryck: 1031hPA (fallande). Måne: 8/29 (54%). Snö.

Tillbaks till 2006