Tillbaks till 2006

060131
Även att jag sa att jag skulle ta ett längre break från Alstern för några dagar sen så var jag ute idag igen. Var tänkt att skriva nåt putslustigt om detta, men jag avstår. Men lika dåligt gick det idag igen. I alla fall vad det gäller gösen. 3 gäddor blev det, med den tyngsta på 6,1kg. Hade ytterligare en fällning som jag misstänkte var en gös. Men statistiskt sett är det väl troligt att det också var en gädda. Men på´t igen bara. Stånga huvet blodigt i väggen.
Temp: -4. Lufttryck: 1016 hPA (stigande). Måne: 2/29 (5%). Småmulet.

060129
Rottnenlaken skulle testas. Turen började inget vidare, då L körde av vägen. Men med snabb assistans var han laken på spåren igen. Vi, eller framförallt L, hade stora förhoppningar på den maritima cocktail som L hade mäskat med igår. Men laken uteblev. Istället blev det töling och kaffedrecking kring den brasa som GG, skaparen av gäddbootsen, kom och gjorde. Trevligt ändå och bra väder för en gångs skull. Isen var dock tveksam på sina ställen.
Temp: -1. Lufttryck: 1026 hPA (stigande). Måne: 0/29 (0%). Stjärnklart.

060128
Brist på fantasi drev mig till Skattkärrsviken igen. Klassikern var tvärdö, så jag drog mig mot ridhuset istället. Här var det lite bättre, men det mesta smått. Men det blev till lakbete, några filéer och lunchmacka i alla fall. Totalt ett 60-tal, och en mört! Men trevligt väder, slapp att frysa eller blåsa bort.
Temp: -2. Lufttryck: 1018 hPA (stabilt). Måne: 28/29 (2%). Uppsprickande.

060126
Kände pressen när jag klev ut på Alstern igen. Tyvärr blev det sämre än någonsin, inte en enda fällning. Men jag har lärt mig en läxa i alla fall. Det räcker inte med att bara kopiera D och Kocken (som i princip har gösgaranti på Alstern) och deras teknik, metod och plats. Det måste till något eget också. Vad vet jag inte, men det lär väl framtiden få utvisa. På Alstern vågar jag inte visa mig på ett tag i alla fall.
Temp: -8. Lufttryck: 1029 hPA (stabilt). Måne: 26/29 (14%). Klart/dimma.
(Inser att det inte är någon idé att redovisa huggtabell, eftersom olika källor har olika huggtabeller.)

060123
Sista försöket på älvlaken slutade som de andra. Inte ett dyft. Inte ens U som var med lyckades den här gången
Temp: -2. Lufttryck: 1038 hPA (fallande). Måne: 23/29 (38%). Huggtabell=Mellan fiske. Mulet.

060121
Ännu en flopptur till Alstern. Den här gången i kvällinga. 2 slipsar och kaffetermosen ihopfrusen. Kallt som satan
Temp: -14 (i Karlstad -9). Lufttryck: 1027 hPA (stigande). Måne: 21/29 (59%). Huggtabell=Mellan fiske. Klart.

060120
Över 25000 UNIKA besökare!
Helt otroligt, men oerhört kul. Här kan man inte prata om att det som skrivs i dagboken är hemligt.

Igår var det prisutdelning/invigningsrit i Big5. En himla trevlig kväll med mycket fisketjat och lite hockeytittande. B.G håvade in sina berättigade priser och fick förstapriset - en tavla designad A.D. Nåt att sträva efter - kanonsnygg.

I samband med Big5-kvällen blev det klart att B.G tar med sig sin fantastiska serie från Big5-2005 och går med i PVS. Nu finns det raskt 3 storfiskar med på listan. Kul!

060119
Tog en morgontur på Alstern. Svinkallt och snålblåst, c:a -25 enligt vind/kyla diagram. Fick bli att rensa hålen var 5:e minut. Resultatet blev inte vad jag hade hoppats på, dvs gös, utan bara tre gäddsnipor. Den "största" 2,1kg. Får se om Notarius Publicus godkänner den som ett inträde i Big5, då det inte finns vittnen eller foton.
Temp: -8. Lufttryck: 1029 hPA (stigande). Måne: 19/29 (79%). Huggtabell=Dåligt fiske. Mulet.

Nu står det klart att det utgår en gratifikation till den som är först med att klara målet inom ramen för PVS. Priset är DETTA!

060116
Nytt försök på älvlaken. Inget idag heller. Börjar se tight ut för en klarälvslake för mig i år. Isen var lurig och ojämn och materialet höll EPA-kvalitet.
Temp: -2. Lufttryck: 1021 hPA (stigande). Måne: 17/29 (95%). Huggtabell=Bra fiske. Mulet.

060114
Var med U och A.D till Barsjön och upplägget var ismete/angling. Förhoppningarna var högt ställda hos vissa av oss. Vi fick ut allt strax innan gryningen och började sen vänta. Och vänta. Till slut får A.D hugg och drillar en trolig gädda som dock nyper tafsen halvvägs upp till isen. Och sen vänta och vänta. Gjorde inemellanåt försök med pimpeln, men stendött. Nya prototypdonet fungerade hyfsat, även om vissa smärre förändringar skall göras. Ett av dem löser ut efter ett tag och upp kommer en gädda på c:a 3kg. Tyvärr vägdes den inte vilket var synd, då den hade kunnat vara ett inträde i Big5-2006 (Se nedan). Den hade varit rejält glupsk och det såg illa ut för dennes fortsatta framtid. Men efter ett kirurgiskt ingrepp med "kirurgens" instrument kunde den svälja mörten och simma tillbaks i det unkna vattnet. A.D har några fäll och även en trolig gös med en bit. Jag har också ett par fäll och till slut har jag med en gös som skulle varit PVS höjare, men den släppte vid hålkanten. Mer blev det inte. Men körven var som vanligt i världsklass. Vi hade trippeldos av körv, då alla hade med för hela bandet. Det fanns även "korvbröd lyx" och räksallad. "En fisketur blir aldrig sämre än fikat", så en kanontur var det.
Temp: 0. Lufttryck: 1021 hPA (stigande). Måne: 10/29 (81%). Huggtabell=Bra fiske. Mulet, lätt snöfall.

PVS vs. Big5
A.D går med i PVS och tar med sig sina uppgifter från Big5-2005 som har gått parallellt. I samband med dessa inbjudes också U och M.G till Big5-2006. Låt kampen börja!

060109
Var ner och prövade laken igen. U, som hugger som en nylekt gädda när det blir tal om fiske, hängde på. Lakfiske var något nytt för honom. Det var händelselöst, blåsigt och kallt till att börja med. Efter en stund signalerar U "fish on", och upp kommer en lake på 1,5kg. Premiärtur och fångst. Kul! Det blev den enda ikväll. Jag kanske hade en känning, men inte mer. Bara en söndermetad pimpel. Ett par andra "käckgubbar" hade dragit desto mer.
Temp: -1. Lufttryck: 1020 hPA (fallande). Måne: 15/29 (100%). Huggtabell=Bra fiske. Mulet (?).

060108
Enligt mina beräkningar skulle Kattfjorden ligga med lagom nyis idag. Men det sprack ;-), all is var bortblåst. Fick bli Skattkärrsviken istället. Prövade "klassikern" direkt. Fick borra några hål innan jag hittade dom, men då kom jag i dom hyfsat. Var sugen på att pröva ridhuset, så efter ett tag gick jag dit. Där hade sparkgubbarna pinkat in reviret. I dubbel bemärkelse. Hundratals hål och snön var gul. Här fanns det ganska bra med fisk, men den var riktigt svårflirtad. Men det passade mig bra. Hade redan fått så det räckte till lakbete och några stekabborrar. Istället blev det att testa och trixa vad som passade de randiga. Kul! Totalt blev det drygt 30st under dagen. Ingen storborre.
Temp: -3. Lufttryck: 1033 hPA (fallande). Måne: 9/29 (69%). Huggtabell=Mellanfiske. Mulet.

060106
Var till Ängsjön. U var med och skulle dra röding var det tänkt. L kom också upp ett par timmar. Han visade var skåpet skulle stå, genom att dra en liten röding ganska omgående. U drog abborre istället och jag var utan. Som vanligt var det kallt och blåsigt uppe på Ängen, men U drev på ett gäng kryddiga korvar så vi fick upp värmen igen. Det såg in i det längsta ut som min alltid-röding-på-ängen svit skulle spricka idag. Men i grevens tid lyckades jag få upp en röding som dessutom var fin. Hade inte det inträffat hade jag skyllt på skoterklubben som hade träff uppe vid Rokmakk. En massa skotrar körde omkring hela dagen. U satsade helt på abborren och blev dagens abborkung. Rödingen hade full magsäck och innehållet var uteslutande trollsländelarver, eller vattensuggor.
Temp: -3. Lufttryck: 1040 hPA. Måne: 7/29 (49%). Huggtabell=Mellanfiske. Mulet.

060105
Hade vägarna förbi Örten, så jag passade på att pröva nya borret och rycka lite i pimpeln. Det blev en fet 350 grammare och en liten parvel.
Temp: -2. Lufttryck: 1033 hPA. Måne: 6/29 (38%). Huggtabell=Mellanfiske. Mulet.

060103
D trampar på i PVS. Nu var det dags för abborre - 650gr.

060102
Sent omsider har D gjort sitt intåg på PVS:en. Och ett hyfsat inträde är det också. Gös 4kg. Kaxigt är också att han lovade gös-PVS redan kvällen innan.

060101
Var ner till älven en timme och testade på laken. Ingen kontakt (kanske en), men isen var tjock i alla fall.
Temp: -6. Lufttryck: 1004 hPA. Måne2/29 (4%). Huggtabell=Bra fiske. Stjärnklart.

Tillbaks till 2006