Tillbaks till 2006

061017
Dagens mes. Skulle jag använda det engelska uttrycket skulle det nog ge en rejäl besökarboost... Denna också från dimman i helgen, insänd av "laxakungen".

061016
Fler fripassagerare från igår. Den här åkte med Brynja, som också hade haft blankt i båten. PW & Co. hade haft en duva(!) som snyltgäst.

061015
Trollingpremiär. En oväntad ledig förmiddag dök upp. Skulle det bli att upprätthålla traditionerna i Sölje med nävgröt och töling, eller åka ut på Vänern och trölling? Det blev det senare. U blev med och tur var det. Det var den värsta tjocka jag sett, så U fick agera kombinerad galjonsfigur/mistlur. Vi drog oss ut mot "gräsmatta" och jag sa till U att nu bör det hugga snart. Och det gjorde det. Sniken som jag är hade jag tjatat till mig första hugget, men jag visste inte vad jag drillade. Hände absolut inget i drillningen mot båten, men vid båten såg vi att det var en lax. Några sköna rusningar senare låg den i båten, 6,4kg. Det blev det enda som hände, i fiskväg i alla fall. Mycket vilsna fåglar fåglar flög omkring i dimman, bl.a. sparvhök och nån slags fink(?). Finken ville gärna stanna och vila på båten, men tordes inte. När vi körde hemåt i marschfart kom finken igen och kom på den briljanta idén att landa på en av våra svallvågor. Vi gjorde en tvärvändning och efter doppet var den mer pigg på att stanna på båten. Den åkte snålskjuts mellan Bonäs och Torrholmen. Dimman gav sig inte på hela förmiddan.
VattenTemp: c:a 14,6-15,4. Vind: Omkring N c:a 1-4 m/s. Dimma.

061013
Det kom ett brev från Chalmers:

Utbildningsbevis

Fartygsbefälsexamen klass VIII

Namn: G, M
"Har med godkänt resultat genomgått och examinerats i en av Sjöfartsverket godkänd behörighetsgrundande utbildning. Utbildningen uppfyller de krav som anges i 2 kap. 13§ Sjöfartsverkets föreskrifter och allmänna råd om utbildning för sjöpersonal... o.s.v"

Utfärdat datum 2006-10-11

Nice!

061001
Bild på L:s skittrade PVS gädda har äntligen kommit.

Rykten gör gällande att U har satt nytt PB på abborre, men det lär få återkommas till. Grattis i alla fall!
------------
Visst var det ett nytt abbor-PB - 1300gr. Tagen i Vänern också, gör den nästan lite större än dom från "gödsjöarna". Grattis igen.

Tillbaks till 2006