Tillbaks till 2007

070423
Det kom ett brev...

070421
Kom ut ett par timmar. Den prognosticerade avlaningen av blåsten hade inte riktigt SMHI tajmat rätt, utan det var storm i vanlig ordning när jag åkte ut. Körde Gässlingarna - Prickgrund. När jag nästan är framme vid prickstolpen ser jag en utlösare som går. Fort på spöt, så nåt "rullskrik" blev det inte. Såg en lax skumma tillsammans med stormen bakom båten. Sen blev det många härliga rusningar innan den kom in mot båten. Väl vid båten började den köra ruscher i ytan. Ascoolt! Sen var det dags att göra ett sista rymningsförök genom att gå rätt ner i botten. Men sen var den redo för håven. I håven släpper kroken. Det är en vildlax som jag mäter till 85cm och skall bara ta ett foto och snabbväga innan den får gå tillbaka. Men batterierna i kameran är slut. Nån riktig vägning blev det inte heller, men c:a 6-7kg är nog en trolig vikt. Det hårda vädret gav lite extra krydda, i och med att det inte blev något värre trassel. Laxen simmade oskadd, men omtöcknad iväg. Hade Conrad på 1 spö idag och det var den, den tog på. Blir nog att köra Conrad rätt över nu. Det verkar funka höst som vår. Nån mer fisk blev det inte, men blåsten lanade faktiskt av till slut - lagom till att det var dags för mig att åka hem. kalastur!
VattenTemp: c:a 4,3-5,1. Vind: NV-N. Lufttryck: 1013hPA (stigande). Sol.

070414
U har tagit en sanslös öring på 10,2kg. Klipper med den iväg c:a 7kg uppåt på öring i PVS och går därmed på grönt i öring. Stort grattis!

070409 Annandag påsk
Trollingpremiär. På 3:e försöket blev det av. Första försöket blåste inne. Andra gången var jag ute med grejerna, men då frös båten ihop till ett ispaket. 4 grader i vattnet borde göra det svårfiskat, och det var det sannerligen. Inte ett hugg på hela kvällen. Körde mellan Storgrund - Gässlingarna - Sten Kalles. Mötte Sea-King, som i alla fall hade 1 godkänd i båten. Jag hade med mig, och dundrade i mig, fin kladdkaka och Singoalla toppat med vaniljkola gifflar, så det var gott mod ändå i finvädret. Dagen hade startat i snöstorm, men vädret blev bara bättre allteftersom kvällen led.
VattenTemp: c:a 3,6-4,4. Vind: NO-SO. Lufttryck: 1001 hPA (stabilt). Snö - Uppklarnande.

Tillbaks till 2007