Tillbaks till 2007

070530
Kollegan SEI och jag gjorde en trollingrepa ut från Kristinehamn på kvällen. Såg lovande ut med mulet väder och lätta krusningar. Uppe vid Sjöhällan fanns mycket betesfisk också. Men sjön vá dö. Vi sveptes ganska snabbt in i dimma och pissregn och fiskeresultatet var ungeför likadant. En liten gädda blev dagens enda fångst. Den högg på en Conrad som gick på 12m.
VattenTemp: c:a 8,9-11,9. Vind: Nej. Lufttryck: 1005hPA (stabilt). Dimma/Regn.

070526
Svensexa för D. Platsen var på en ö i skärgården, så det blev naturligtvis lite fiske. Men inget vart det förutom en liten abborre. Synd att D inte fick något på den specialtillverkade jerk-wobblern vi hade gjort. Den var gjord som ett skämt, men den visade sig ha en hyfsad gång i vattnet och dyker den upp framför gäddmormor kan det nog bli hugg, men inte idag tyvärr.

070519
Återupplivade ungdomens glada minnen, genom att stå vid älvstranden och spinnfiska. Abborrstenarna var kvar, precis som förr. Men allt var sig inte likt. Förr blev det ju alltid något när man var ute. Så icke idag. En sjunken pinne var hela fångsten idag.

070516
Styrelsemöte i G3 för KHBFK. Det hann bli några ryck i pimpeln också. Det mest upphetsande var när A.D fick en snorgärs...
VattenTemp: c:a 11. Vind: S. Lufttryck: 1000hPA (stabilt). Sol.

070513
Var uppe okristligt tidigt - allt var ilagt klockan 05.00. Första timmen var fartfylld, men sen var det dött förutom ett sista hugg. 5 hugg totalt, 2 gäddor i båten. Hade tänkt köra mot Alfhild idag, men det blev ändrade planer. Fick hugg precis på Prickstolpen - en gädda som högg över en X-rap i ytan. Går ner mot punkten jag hade vildlax på, senast jag var i trakterna (070421). Precis när jag går över punkten får jag hugg. Jag ligger inget bra - motsjö och nära grunden, så jag är tvungen att styra rätt båten innan jag kan drilla. Men det var inga problem, den satt fortfarande kvar. Har den nästan inne vid båten och börjar sträcka mig efter håven när den släpper! Conrad i ytan. Går över punkten igen från samma håll och det är hugg igen. Den här kommer upp, en till gädda, något lite större än den förra. En blyad 737:a var det. Gäddan hade strulat till det med en del linor så jag går sydväst i sidsjö och reder ut linorna. Då fyrar Conrad av ett rejält rullskrik. Nåväl, slirbromsen var väl kanske lite lös, men effektfullt i alla fall. Hinner känna på den här ett litet tag också innan den också släpper. Sen breder stormen och döda havet ut sig i ett par timmar. Det är först när jag ska ta upp vid Fiskevik som Conrad sticker igen. Den här får jag drilla tills jag ser en fena som plaskar till och sen är borta. Såg ut som gäddfena...
Nej, jag är inte bitter. Det är så här när man ska ta storlaxen. Det tar många timmar innan den sitter där.
Tänk positivt:
-Foten i kläm?
- Javistt!!!
VattenTemp: c:a 8,8-9,9. Vind: SO. Lufttryck: 999hPA (stabilt). Regn.

070509
Körde en, om möjligt, ännu mer händelselös tur än sist. Det enda var att det var mer storm än sist. Bara att glömma så fort som möjligt.
VattenTemp: c:a 8,0-8,9. Vind: SV. Lufttryck: 994hPA (stabilt). Sol.

070501
Körde en totalt händelselös tur, förutom ett tjuvnafs på en slom. Ändå var jag mer aktiv idag än vad jag brukar vara. Mycket svängar, fartändringar och olika släplängder, till ingen nytta. U gick det lika dåligt för, i alla fall tills dess jag gav upp. L.K hade en fyrakilos och en abborre på 1 kg.
VattenTemp: c:a 5,7-8,7. Vind: N-Bleke-S. Lufttryck: 1013hPA (stabilt). Sol.

Tillbaks till 2007