Tillbaks till 2007

071031
Eftersom det var lovat storm under den lediga eftermiddagen, var laxtrolling uteslutet. Det blev istället gäddtrolling med U:s spöparavaner utanför mynningen. Jag fick med mig N.K också, vilket var kul. Resultatet blev en liten gädda och en minigädda. Vi funderade lite på att sätta krok på minigäddan och låta den hänga kvar, men så blev det inte. Vi hade ytterligare två hugg som vi brände.
VattenTemp: c:a 6-8. Vind: SV c:a 9-13 m/s. Lufttryck: 1013 hPA (sjunkande). Mulet.

071024
Ny turboeftermiddag öster om Hammarö. Började inne vid Fiskevik, ifall laxen stod där och surade. Men det gjorde den inte. Gick istället ut mot klassiska storlaxmarker. Väl där får jag hugg och det rusar bra. En lax kommer snabbt in till båten, men väl framme börjar den härja omkring. Het som jag är, efter att ha fiskat så dåligt hela året, vill jag snabbt få upp den. Kör ner håven, utan att ha 100% koll på var fisken är och naturligtvis blir det klant-klassikern. Kroken i håvgarnet och laxen lös. Uppskattningsvis var den 4-5 kg. Om den var klippt eller ej noterade jag inte. Går över igen, men inget. Lite längre ut ser jag ett måsdyk som jag går mot, men det var ingen större aktivitet där heller. Men istället ser jag ett enormt måsdyk mitt i sjön. Får beslutsångest om jag skall stanna där jag hade hugg eller gå mot måsdyket. Det blev mot dyket, och det lönade sig. Nåja, så häftigt var det inte, men en för kort öring i alla fall. Ett stort område har jättemycket betesfisk och jag snurrar utan resultat. Måsarna tappar också intresset, så jag kör inåt igen mot klassiska "Lax6" och förbi. Hugg igen, men den tappar jag i drillningen. Här är det mycket mås igen och efter lite snurrande får jag en ny öring som är för kort. Alla hugg idag kom på Tomic #185, oblyat i ytan.
VattenTemp: c:a 10,7-11,2. Vind: SV c:a 1-5 m/s. Lufttryck: 1034 hPA (sjunkande). Sol.

071023
Vissa gör det, och andra gör det och skriver låtar om det.

071020
Körde en trollingrepa öster om Hammarö. Mycket betesfisk och några måsdyk, men på nappafronten var det tvärdött. U som var ute i samma område lyckades dock bättre, men alla var för små.
VattenTemp: c:a 11,1-11,9. Vind: Växlande c:a 1-3 m/s. Lufttryck: 1031 hPA (sjunkande). Växlande molnighet/mulet.

Från och med nu är avdelningen "Senaste rutt" borttagen.

071017
Lämnade ett blåsigt Vänern för Acksjön. Tvärdött, inte ett napp.
UteTemp: c:a 12. Vind: SV c:a 6-9 m/s. Lufttryck: 1003 hPA (stabilt). Sol.

071013
Äntligen var det såpass hyggligt väder att det gick att genomföra KHBFK:s pimpel KM. Jag gick direkt till platsen där jag hade såpass bra fiske att det räckte till seger i den sista serietävlingen. Och det var tjockt med fisk där. Jag la mig på 17 meter, men drev ut mot 20 meter. Och tur var det, för här var det ännu mer fisk. Den första timmen var riktigt bra och jag fyllde snabbt en hink. Efter c:a 2h vred vinden 180 grader och nappandet avtog totalt. Jag drev också ur position så jag flyttade mig lite för att hamna rätt igen. Funderade på att byta plats, men efter ett tag kom nappandet igång igen. Vid målgång hade det varit bra fiske för en del och framförallt den nye medlemmen, A.K, hade dragit många fina borrar. Mitt resultat, 8,05 kg, räckte dock till att bli klubbmästare i pimpel 2007. Riktigt sköj. En trevlig avslutning på serien och KM hade vi på V:a Söö, med körv och drecka.
VattenTemp: c:a 12,6. Vind: N-SV. Lufttryck: 1027 hPA (stabilt). Växlande molnighet.

071010
Fina rapporter och kylig temperatur gjorde att jag hade förhoppningar om dagens trollingtur. Att jag hade Mäster U, med mycket nytt, med ombord sänkte inte förhoppningarna. Men icke. Inte ett napp. Grisarna, Prickgrund, Alfhilds, Klacken. Stendött. Men en skön kväll på sjön var det i alla fall.
VattenTemp: c:a 12,4-13,0. Vind: N, c:a 0-6 m/s. Lufttryck: 1023 hPA (stigande). Växlande molnighet.

071006
Dags för den årliga regnbågsturen till Sölje. Hade det inte varit för att jag stod för transporten hade jag aldrig åkt med. Hade vakat halva natten med en krånglande mage och mådde riktigt risigt på morronkvisten. Helt vimmelkantig och glömde hälften av grejerna. Men lagom till att L kockade igång nävgröten var jag redo för att gå på det igen. Fisket var nästan lika dåligt som vanligt, men när avslutningsskottet small hade vi fått varsin båge i alla fall, så det blev oavgjort. I år var dom lite större, mellan 1,3 till 1,7 kg. Kanonväder och att vi fick elda upp en lår med ved gör att vi redan laddar för nästa år.

071003
Nu är bytet till nytt webhotell klart!

Tog en eftermiddagstur. Kalasväder, kanske lite för bra väder, men det var gött att vara ute i alla fall. Prövade Vårtan-området. Jag fick bara en gädda och en abborre idag, men det hivades fisk i båtar runt omkring mig. Massor av betesfisk fanns det, men ingen blank idag. Lyckades sätta fast ett ytspö i något skit söder om Kycklingarna så jag blev av med en Lappia
VattenTemp: c:a 13-14 Vind: S-V, c:a 0-4 m/s. Sol.

Tillbaks till 2007