Tillbaks till 2007

070927
S.G var på sin första fisketur. Den gick till Arnästjärn. I och E var också med. Jag tror S.G gillade det. I alla fall ålbjällran som satt på bottenmetet. Någon fisk fick vi inte. Inte någon annan heller verkade det som. Men vi fick en varsin keps av ett sällskap som gick förbi i alla fall.

070925
Byte av webhotell! Sidan kommer kanske att vara nere i några dagar, men snart är vi igång igen.

070923
Stod vid sidan om under Gäddfestivalen i Fryken, men kunde inte hålla mig borta helt utan var och kollade när armadan passerade Nilsbybron på söndagen. Knäppte en del bilder som jag sammanställt till en tuuung sida. Är det någon som känner igen sig (eller någon annan) och vill ha en högupplöst bild är det bara att maila.

070917
Fick en trollingeftermiddag i knät. Storm på morgonen, men när jag gick ut la sig sjön. Helt otroligt, men det var gött att kunna ägna sig åt fiske för en gångs skull istället för att parera mellan en massa svallvågor. Några svall kom idag också. Inte konstigt iofs, eftersom det har blåst storm sen nyår...
Det började bra med att jag fick en öring nästan direkt vid Klacken som dock var lite kort - 56cm, så den fick hoppa tillbaka. Conrad i ytan. Tog ett varv, men det var ju lax som var intressant. så jag gick mot laxadjupet istället. På randen till djupet tokrusar en rulle och vad det än är tömmer den nästan hela rullen. Efter en jobbig inpumpning kommer en slö gädda, som var felkrokad, in till båten. Men den hade fenan kvar, så den fick också gå tillbaka.
VattenTemp: c:a 13,7 - 14,2. Vind: SV-NV c:a 1-10 m/s. Sol/mulet/regnskurar.

070901
KHBFK:s arttävling gick av stapeln idag. SMHI hade lovat 0-4 m/s och sakta ökande. Och vad man kunde uttyda var att ökningen skulle ske i slutet av tävlingen. Kanonförutsättningar med andra ord. På morgonen var det bara någon grad varmt och det resulterade i att Vänern ångade rejält, så dom första timmarna gick i dimma. Jag hade L som gast idag. Det var ett tag sen han var med på trolling, och det är alltid lika kul. Brukar ofta gå bra också när han är med. Taktiken var klar som korvspad. Först ta ett par varv runt Svartskär med riggat för gös. Därefter skulle vi lyfta och gå till Klacken och köra samma uppställning där. Sen skulle vi rigga om och köra efter lax i djuprännan ut mot 106:an. Vi hade precis dukat upp kaffet efter att allt var ilagt när första hugget kommer. En gädda på c:a 2,6kg. Smakstart! Men sen händer inget mer vid Svartskär. Vid Klacken finns många andra av de tävlande (som var 8st totalt.) och snart kommer hugg nummer 2. En gädda till i sammma storlek som den förra. I samma veva får vi ett telefonsamtal som säger att SMHI har ändrat sig och säger att det ska bli storm idag istället. Fanns inget som talade för det. Klarblå himmel och några lätta krusningar. Men någon timme senare öpnnas luftslussarna med full spruta och det börjar gunga rejält. Ett djupriggsspö knarrar till och vi tror att det bara är vågorna som fick det att knarra, men vi kollar för säkerhets skull. Det var en abborre som hade härjat på långt ner i djupet. När vi går över punkten jag hade lax på sist (070821) får vi hugg nu också på 16m. Jag hoppas naturligtvis på lax, men upp i båten kommer en gädda på knappa 3 kg. Nu bestämmer vi oss för att ta upp eftersom Vänern hade börjat bli rejält ursinnig. Lite kaotiskt med gädda och trassel och in med grejer, men allt löser sig bra. Vi var inställda på att det skulle ta lång tid att ta sig tillbaka, men det gick fantastiskt bra. Vi gick i sidsjö som i ett dike och kunde marscha 14-15 knop. På vägen har vi kontakt med de andra och beslut tas att bryta tävlingen i förtid. Vi insåg att vår enda chans var att försöka fylla abborrkvoten genom att lägga oss i lä nånstans. Och det lyckades. Vi fick ett par 50-grammare, men varje fisk oavsett art var värd 6000p, så den lille rackaren var värd mycket. Så mycket att vi efter invägning stod som segrare. Men det var flyt för oss och oflyt för andra. Gladh hade en öring som var knappt för kort och Camping hade haft en 5 kilos med fettfena i båten. Kul tävling som jag hoppas det blir repris på nästa år.
VattenTemp: c:a 16 Vind: NV-S c:a vindstilla-storm. Dimma/Sol/Mulet/Regn.

Tillbaks till 2007