Tillbaks till 2008

080830
Idag var det dags för KHBFK:s arttävling. L och jag var ju regerande mästare sen förra året, så det var lite press. Tyvärr fick L hoppa av innan han ens hade hunnit i båten, så jag fick åka själv. Planen var ganska spikad, sen skulle bara pusselbitarna falla på plats också. Förra årets abbborrpinnar som vi fick i elfte timmen kändes lite väl att spela på marginalerna, så i år satsade jag på abborren direkt. Åkte direkt till ett normalt bra hak och driftade över grundet. Det var ingen huggsexa, men till slut lyckades jag lura upp två ynkliga abborrar. Fas 1 var avklarad. Nu skulle det trollas gädda utanför västra fredningsområdet som förhoppningsvis skulle ge fullt i art gädda. Plan B i fas 2 var att spinnfiska om inte trollingen gick hem. Tyvärr gick varken trollingen eller Plan B in och klockan gick så jag fick gå på fas 3 - laxtrolling. Nu fick jag istället förlita mig till att jag skulle få gädda som bonus. Jag körde från Klacken, förbi Alfhilds, rundade Tärnan och bort mot 106:an. Norr om Alfhilds fastnar jag i något skit och blir av med en Lappia. På slutet får jag en Vidars wobbler avknipsad också. Tyvärr inget i fiskväg som högg på hela eftermiddagen så morgonens aborrar blev det enda att väga in. Med detta blev jag näst sist. Men sponsorerna hade varit generösa mor klubben så jag fick pris i alla fall. Det var kanonväder och det är en kul tävling. Inte helt självklart hur man skall lägga upp taktiken för att nå bästa resultat och varianterna är många. Barracuda vann tävlingen, tätt följda av Gladh och Enigma på tredje plats.
VattenTemp: c:a 16,1-16,7. Vind: Växlande, inte mer än 5 m/s, . Lufttryck: 1020 hPA (stabilt). Sol/mulet.

080824
Var ute på kvällen med G IV. Fick bara en halvtimmes fiske innan solen gick ner. Men det här kunde vara sista sommarkvällen, så det var bäst att ta chansen. Och en kanonkväll var det. Lite krusningar på ytan och abborren jagade i ytan över stora områden. Men jag lyckades bara kroka en. Dom var svåra att få fatt på och det var ett sjunkande blänke som fick en att stanna upp.
VattenTemp: c:a 18. Vind: Inte mycket, växlande. Lufttryck: 1012 hPA (stabilt). Sol.

080817
Dags för 3:e serietävlingen i KHBFK:s trollingserie. Lite småstyggt väder var det, så uppslutningen var mager. Endast 4 båtar till start. Detta innebar att om jag bara kunde lura upp en liten abborrpinne skulle jag dra in rejält med friska poäng. I sista stund hoppade U på och förgyllde turen med körv och skagenröra. Taktiken var solklar. Rätt ut i sjön för att fortsätta jakten på 9-kilosen. Trodde nog att det skulle lösa sig med någon slumpgädda också. Vi hade knappt fått ut allt innan ett riggspö niger. Och sen dom andra två på samma rigg. Bromsen hade gått ur riggen, så lodet rusade ner mot botten. Men ingen skada skedd. Det blev det enda rycken i spöna idag. Så istället för en påse friska poäng blev det enbart ett pinsamt deltagarpoäng. Men körven var fin!
VattenTemp: c:a 15,7-16,3. Vind: NO-N c:a 7-11 m/s. Lufttryck: 1010 hPA (sjunkande). Mulet med regnstänk.

080810
Ännu en tidig morgon på Örten. Som vanligt bara några små gäddor och några små abborrar. Fick iofs en abborre som var lite större, men långt ifrån den klass som sjön hade för några år sedan. En jigg blev klippt idag också. Nu är jag riktigt trött på Örten, så det här var nog sista försöket i år. Ingen gös i år och största abborre c:a 300gr... :-((

080806
Körde en timme på kvällen på Örten. Inget vidare lyft i fisket efter stormarna. Fick en abborre på första kastet, så det verkade lovande, men sen vart det bara en liten gädda till. Hade något på som om det var en abborre var en bumling, men den släppte innan jag fick titta på den. Troligt att det också var en gädda ändå. En jigg blev klippt på första sjunket också. När jag körde hem kände jag ett par försiktiga stötar. Men det kan faktiskt ha varit löja som simmade mot linan. För löja finns det gott om - eftersom det inte finns nån fisk som jagar dom. Testade nya spön också. Det ena var helt OK, men det andra var inte mycket att hänga i granen.

080803
I, K och jag var till Butorps ädelfiske. Trodde det skulle vara en enkel match, eftersom vi såg fisk och man kastade tvärs över dammen. Bara spinn och fluga var tillåtet. Men det visade sig att det skulle sitta långt inne. Det var först precis innan vi skulle åka hem, som jag lyckades lura på en 900gr regnbåge.

080801
Körde en tidig morgon igen på Örten. Lika segt nu. Fick ett par abborrar och en liten gädda. Men fisk finns det. Hade ett stort abborrstim runt båten och dom var framme och tittade på betet vid varje invevning, men var måttligt intresserade av att hugga. Små spinnare och skitter kunde lura några trots allt. Största c:a 300gr.

På eftermiddan kom L med son H och ville testa Örten. Jag hade förvarnat om att fisket var trögt, men dom hade med sig mask och pimplar och positivt tänkande. Vi prövade "nyvasen" som har levererat bra. Och H kom igång rejält. Han visade sig vara en naturtalang med spöt - en förlängd arm. H drog c:a 40st idag, medan L och jag kanske fick 10 var. Men det var väldigt smått det mesta. Det blev 4 stekabborrar med hem till Dalhag i alla fall. Får hoppas att det är vädret som gör att inte storabbörrn hugger, annars är det oroväckande. I värsta fall kan det vara det utbredda gäddödandet runt sjön som börjar ge utslag. Istället för stora individer som konkurrerar med gäddorna kan det ha blivit en tusenbrödrasjö. Men det är lite tidigt att måla fan på väggen än. Att jag såg 2 döda gösar flyta i sjön är också oroväckande.

Tillbaks till 2008