Tillbaks till 2008

081231
Årets första och sista angelpass skedde på Alstern. D och U var också med. Det var mina don som spratt iväg först och det blev 2 gösar - den största på 3,2kg. Sen jobbade D ikapp med 2 gösar han med, samt att han gick i gäddstimmet med några gäddor också. U som hade mest prylar och finlirade mest åkte hem utan napp. Men U hade glögg med sig som han bjöd på vilket var överlägset ändå.
Temp: -8. Lufttryck: 1026 hPA (sjunkande). Klart.

081227
KHBFK:s pimpel KM blåste inne under hösten. På en hel månad gick det inte att genomföra. Därför hade beslutet fallit på att avgöra det från isen istället. Valet av plats föll på issäkra Ängsjön. En skara om 12 pesroner slöt upp för att slåss om vandringspriset. Jag själv kände ju pressen lite eftersom jag var regerande mästare. Jag gick, tillsammans med c:a halva startfältet, direkt till klassiska "under kraftledninga". Tyvärr har man tagit bort "kraftledninga" så det är numer en dålig beskrivning. Men på ett litet område var det borrat 20-30 hål, så det var inte så mycket att tveka på. Ganska omgående fick jag 2 rödingar, vilket var förlösande. Tävlingen gällde störst röding, inte mest eller flest, så nu var jag med i fighten. U drog dock ett par större än mig i grannhålet, men nu kunde jag testa andra platser som kunde ge större röding. Jag hade ju ett favoritställe där jag dragit hyfsade rödingar tidigare. Men jag fick bara en röding till, precis under isen på c:a 10m djup, men den var mindre än de förra. Att jag var slagen av U var klart, men hur långt skulle det räcka? Det räckte till en 4:e plats. U med sina rödingar höll hela vägen ut och blev därmed klubbmästare i pimpel 2008. Grattis! A.D blev snuvad på segern av U med ynka 10gr. Tillsammans med prisutdelningen hade vi ett korvkalas och A.D hade laddat pannan med kokkaffe. Mycket trevligt!

081224
Ett meddelande till medlemmarna i Karlstad/Hammarö BåtFiskeklubb:
Hemsidan har blivit hackad och webhotellet har stängt ner sidan temporärt. Tomten är satt på att fixa till det så att den kommer upp så fort som möjligt igen.
God Jul!

081223

081222
Nu är årets bidrag till Laxfond Vänern insatt på plusgirokonto: 12562-5. Vi kör som vanligt och skänker 25:- (ungefärligt pris för ett smolt) per fångad lax/öring. För min del pytsade jag några kronor till, annars hade det sett lite fjuttigt ut...

Tillbaks till 2008