Tillbaks till 2008

080929
Körde en trollande rekreationsrepa. Hade nästan förhoppningar om att inte få nåt, utan bara få glida runt och ta det lugnt. Gapande gädda i storm var jag inte upplagd för. Morgonen var kall så det var spännande att halka ombord. Men såna morgnar är min favorit ändå - när det biter i kinderna och man får se en blodröd sol gå upp i öster. Förhoppningen med icke-hugg höll i sig ganska länge, men när jag börjar närma mig sommarlaxställen får jag ett hugg på en Conrad i ytan. Kändes lovande med lång rusning och lite kämpatakter. Men sen blir det bara tungt och jag får vinscha in en gapande gädda... Men det gick hyfsat ändå. Blåsten lägger sig mer och mer och till slut är det bleke. När det är som göttast är det ett spö som signalerar napp. Kändes lite underligt att veva in, men inte så tungt. Det var en öring som hade rensat hela ena planersidan. Fin var den, men för kort - bara 44cm. En Tomic #185 satt i mungipan i alla fall. Jag får ytterligare några gäddor. Nu tar alla på rigen och ganska djupt. 12 & 15m.
En kanondag var det och man slapp trängas, såg inte en båt förrän jag kom in i fjärden där det låg några seglare och guppade.
VattenTemp: c:a 13,1-13,7. Vind: N-SV, c:a 0-7 m/s. Lufttryck: 1004 hPA (sjunkande). Sol.

080921
Tvingade ut U på en tur på Alstern. Jag var mest intresserad av att testa nya hemmabyggen, men ett spö fanns också på släp. När vi började låg lite dimma över sjön, men den lättade snabbt. Det gjorde den inte på Fryken, så andra dagen på gäddfestivalen blev "indimmad". U fick fisk direkt - en liten gädda. Sen åkte vi runt lite grann och jag kunde konstatera att mina nya prylar inte funkade fullt till belåtenhet. Tillbaks till ritbordet igen mao. Bra var dock att vi lullade omkring så U fick pröva nya ställen. På en spot lyckades vi få på varsin gös. Min släppte precis vid båten, men U:s var uppe i båten och vände. Det var en av dom grannare gösar jag sett - helt silvrig, utan skador. Bägge var i 1,5 kgs klassen. Tyvärr hade man hittat på dumheter på jobbet så vi fick bryta tidigt för att jag skulle och jobba.
VattenTemp: c:a 13. Vind: Växland. Lufttryck: 1029 hPA (stabilt). Sol.

080920
Idag och imorgon körs Gäddfestivalen i Fryken. Vi håller lite extrakoll på startnumren:
9 - Barracuda
29 - Fisket.com
112 - Sea-King
132 - Orsa
Sen är en gammal bekanting med. Ingen mindre än G3 är med och försvarar färgerna på Fryken. Vi håller alltså lite extra på:
111 - Eventcenter

080918
Så slog då räknaren om till 100.000 unika besök. U lyckades få en skärmdump med 100.001

Själv lyckades jag se när räknaren stod på 100.003

Jag tackar allra ödmjukast för alla besök. Samtidigt kanske det är så att man ger, mer än tar emot när det gäller ickekomersiella websidor? Skit samma. Kul är det och jag hoppas jag hänger i ett tag till. Next stop: 1.000.000.

Ha det gött och ha ett riktigt skitfiske!

080916
Dåligt med fiske tyvärr, men för dem som prövar verkar det vara trögt ändå. Trots att det är dåligt med uppdateringar har sidan mycket besökare ändå. Det är himla kul och snart blir det förhoppningsvis något att skriva om också. Jakten på laxen över 9 kilo kommer fortsätta ihärdigt och förr eller senare blir det detta som jag kommer få skriva om. Länkskafferiet är kanske en anledning till alla besök också?

Nu slår snart räknaren över till 100.000 unika besök! Helt otroligt! Speciellt som det var så sent som i början av 2007 (070115) som räknaren gick över 50.000. Tyvärr har Conrad gått ur produktion, så jag kan inte längre lova bort en Conrad till den som kan få en skärmdump av 100.000. Trots detta skulle jag vara tacksam om jag fick hjälp med just detta - att få en skärmdump av 100.000. Ett hedersomnämnande här på hemsidan kan jag lova i alla fall.

Skitfiske!

Tillbaks till 2008