Tillbaks till 2009

090425
Ny serietävling i KHBFK idag. Hade med K.W som gast vilket var trevligt. K.W har bra rutin, så det var inga frågetecken om vad som skulle göras vid varje givet tillfälle. Gav dock gasten ett par möjligheter att hoppa av, eftersom jag var stensäker på en bomtur idag. Hade mest tänkt att åka båt idag. Men vi lyckades lura på en liten lax nästan direkt efter utlägg (Jockeskräck - 6m) och då växte tävlingsinstinkten fram. Vi la i vid Klacken och det såg hett ut, inte bara med vattentemp, utan det fanns bra med bete också. Vi gör någon lov över stället, men fortsätter sen att åka båt ner till Alfhilds. Därnere är det 1 grad kallare och inte alls samma fiskbild, så jag stretar emot och går tillbaka ner mot Klacken. Efter några snigelspår får vi ett hugg som verkar lovande på ett slomtackel. Fin storlek verkar det som, men när den kommer närmare ser vi att det är en gädda. Som grädde på moset biter den av tafsen också, några meter bakom båten. Satan, den hade gett fina seriepoäng om inte annat. Jaja. Ut med nytt slomtackel och hugg direkt igen. Känns som en säck potatis att driva in till båten, men hoppsan, det var en vildlax på c:a 5kg.. Efter detta breder döda havet ut sig, även att vi ligger och gnuggar i princip samma område med samma fiskbild. Einarsson vinner dagens tävling med den enda godkända laxfisken. Tyvärr, (surt sa räven när han käkade rönnbär) så vägs det också in en massa gåddor, så i serien så är vi helt akterseglade. Men en kanondag på sjön var det i alla fall.
VattenTemp: c:a 3,5-4,7. Vind:Inte mycket. Lufttryck: N/A. Vrålsol.

En märklig sak uppdagades vid invägningen idag. Ett team hade fått en märkt fisk. Inget konstigt med det. Händer titt som tätt. Vad som var märkligt dock, var att fisken hade fettfena. Jag har inte hört talas om att någon vild fisk skulle vara märkt. Vem skulle märka en vild fisk? Hur kan man beteckna den som vild om den är märkt? Det är på tok för tidigt för att dra några slutsatser för hur en säsong har avlöpt, redan i april. Även om det är mycket kaffedrickare med i vår klubb ( ;-) ) så är det anmärkningsvärt att bara 2 laxfiskar har landats till invägning på 2st 8h-dagar med 10-15 båtlag på varje tävling. Vildlax sägenomspänns som riktiga "vildar", men den vildlax som jag drillade idag var inget mer än en sopsäck att driva in till båten. Har man gett fan i, eller inte "orkat" klippa fenorna på en årskull utsatt lax?

090415
Det finns vackra båtar. Det finns praktiska båtar. Det finns rent av fula båtar. Och så finns Westwind. Idag var det dags för jungfrutur ut i Säterholmsfjärden i senaste utförandet. Jag har varit tveksam till hur sjöegenskaperna skulle vara på en sån skapelse, men jag måste säga att jag var imponerad när jag såg henne manövrera med väldigt små marginaler i yttre hamn idag. Inga problem där, och fort kunde hon köra när det inte fanns några hinder i vägen. Vi får se hur det går att lyfta skrot senare...

090413 Annandag Påsk
Idag gick årets första serietävling i trolling för KHBFK. Jag fick med mig U som gast, när jag lockade med bröderna Hissas kokkorv. Vi körde den turen som skulle varit på Långfredan, dvs 106:an med omnejd. Det tjattrades på VHF:en om fångster till höger och vänster, men för oss var det lika dött som vanligt. När vi glider norr om 106:an ser vi en rejäl båge på lodet och så börjar ena riggspöt att jucka. Tyvärr var det nog inte "bågen" som högg, utan det var en för liten lax som dessutom hade en fettfena. Det var det enda som hände på hela dagen. Jo, förresten. Vi fick en delfin på 93 cm också. :-) Det är tredje eller fjärde ballongen jag fått nu.
I tävlingen var det magert på invägningsbordet. Enbart Sea-King hade någon godkänd att väga in, och det med minsta möjliga marginal. 62,5 cm var den och vägde 2,6 kg. Dom hade dessutom haft en 68 centimeters med tveksam klippning i båten, så dom var överlägsna idag. Grattis!
VattenTemp: c:a 2,3-2,7. Vind: växlande, c:a 0-4 m/s. Lufttryck: 1014hPA (stabilt). Soldis.

090412 Påskdagen
Grannarna var sugna på att se hur det går till att slomma, så vi gick ner till älven (12 dagar efter islossning). Det blev några rejäla drag, så betesbehovet för resten av säsongen fylldes snabbt. Själva skulle grannarna pröva att göra "slomfilé" av dom största. Ska bli spännande att höra hur det blev...

090410 Långfredag
Trollingpremiär. Det blev lite väl mycket premiärtur. Mycket strul. Inga stora grejer, men väl så irriterande. Krånglande datakoppling, krånglande VHF-mic, lös spöbutt m.m. Hade tänkt åka ut till 106:an, men med allt strul la jag i strax utanför Klacken istället. Lullade runt i ett dike som varit bra tidigare, men inget. Team Nöff sätter t.o.m en Conrad på spel om jag skulle få något, så man förstår att det är trögt. Drar sen ner mot Tärnan och sen Alfhild, men det är stendött. Så dött så att jag inte ens inbillade mig något hugg. Fint väder var det, men kallt.
VattenTemp: c:a 2,5-2,6. Vind: O, c:a 3-6 m/s. Lufttryck: 1018hPA (stabilt). Sol.

090409
Testade slommen för första gången i år (9 dagar efter islossning). Den hade kommit, även om det inte var så många i varje håvtag. Några dagar till så blir det bättre.

090408
Grattis Färjestads BK till 8:e
SM-GULDET!!!!

Bild länkad från expressen.se

Tillbaks till 2009