Tillbaks till 2009

091231
Körde nyårskorv vid Skattkärrsvikens strand. Slog några hål också, men det kanske inte var det hetaste stället. Fick i alla fall en upp en liten parvel som dottern gick omkring och gullade med. Kändes på gränsen till ovärdigt, men det ger dottern en känsla för olika fiskarter i alla fall. Häromdagen utbrast hon när hon såg en fisk på TV - '"Titta, en röding". Och visst var det en röding.
Gott nytt år!

091227
Klubbträff på Ängsjön. Förra årets KM som avgjordes här på samma dag 2008 gav mersmak, så klubben hade beslutat att göra om samma resa i år. Inte lika fina förutsättningar med väder och is som förra året, men en trevlig tillställning i år igen. Tempen låg på c:a -10 och det snöade och blåste. Isen var på sina ställen "halvdubbel" och där den inte var det låg snön lårdjup. Jag körde "skjorta & slips" och gick ut till klassiska "under kraftledninga" och fick rätt snart en fin röding. Den gick nog upp i topp fem över de jag fått på Ängen, dvs c:a 2-3hg. Hade dagen till ära tagit på mig för kalla byxor, så efter att ha dragit första rödingen rörde jag mig bortöver matstället och gick i körvkokinga. Vid körvsammanstrålningen lät det som att de flesta hade fått röding och IronMike hade hittat ett ställe där han drog dom strax under iskanten. Detta lät spännande, så delegationen begav sig dit efter körvintaget, och vi drog alla några rödingar till precis under iskanten. Kul att dra dom på ett nytt sätt också.
Pratade med L senare på kvällen och han hade sett gråben i grannskapet. Tur eller kanske otur(?) att vi inte visste om det.

091223

091215
Nu börjar det närma sig tiden för att skänka en slant till Laxfonden, som jag brukar göra varje år. I år kommer jag dock inte bidra med något. Visserligen har jag haft dåligt fiske, men jag brukar alltid skänka en slant ändå. Men nu har det blivit så kontroversiellt det här med vad pengarna går till och man kan till och med bli stämplad för att man bidrar, hur otroligt det än låter!
I år har jag istället valt att köpa på mig lite produkter från "Ge fan i våra vatten" och bidrar den vägen istället.

091210
Idag skulle sista trollingturen för året gå av stapeln. Blir bara förbannad av att se alla nät, så jag drog ut till mitten av sjön. Det var naturligtvis dömt att misslyckas, men det fanns inga nät i alla fall. Och mycket talade för att det skulle bli ett fiasko också. Inget hände förutom ett ryck-å-släpp på en Tomic 737. Men det var ett kalasväder så jag deppade inte för det. Det blir till och med så att ett spö med en riggad Conrad på 5m rusar iväg till slut. Det blir en riktigt underhållande drill också med en lax som dansar på stjärtfenan till en början och sen tjurar djupt. Den är 65cm och i kanonkondition. Hel ryggfena och flagnande silver. Trots att det ser bra ut i området blir det inget mer. Men det är troligtvis ett bra område för sommarfiske, så ett besök på sommaren kan det kanske bli. Men satans långt. Nu är i alla fall jullaxen bärgad så man slipper sitta med hundhuvud på jul.
Och snipp snapp snut, så var trollingsäsongen slut.
VattenTemp: 6,4-7,4. Vind: o-NO, c:a 3-5 m/s. Lufttryck:1024 (lätt stigande). Mulet - sol.

091206
Hade stor beslutsångest vad jag skulle göra idag. Väderprofeternas lovade findag verkade inte komma. För att komma någonvart la jag upp taktiken att ligga i "standby" i Säterholmsfjärden, riggad för gädda och om blåsten skulle gå under 8 m/s skulle jag gå ut och köra sönder Storgrund efter lax. Blåsten gick aldrig under 8 idag, så det blev en heldag på gädda. Det blev 2st på c:a 5kg styck. Tja, vad ska man säga. Eventuellt kunde det ha varit lärorikt, om jag hade fått någon mer, men nu kan jag inte bortse från att det var slumpfiskar. Hade det förhållandevis trevligt ändå, utan någon värre sjö. Fick se en havsörn och det var roligt att försöka lista ut hur nätfiskarn hade tänkt med flaggmarkeringen. Kom aldrig fram till något system utan det måste vara slumpen som avgör i vilket väderstreck flaggan hamnar. Dagens irritationsmoment var att tempsensorn till ekolodet flippade totalt. Börjar bli trött på allt småstrul, så det är nog dags att sätta punkt för den här säsongen.
VattenTemp: ?. Vind: SO, c:a 7-11 m/s. Lufttryck:1013 (stabilt). Mulet.

Tillbaks till 2009