Tillbaks till 2009

090228
Kattfjorden igen. Inte heller denna gång kom jag i dom. Blev bara en (1) abborre. Denna tog jag hem till dottern, eftersom hon gillar fisk. Men självförtroendet fick sig en ytterligare törn vid hemkomsten, då dottern upprepande sa att "den är jätteliten!" om pappas trofé.
Temp: c:a -5. Lufttryck: 1016 hPA (stigande). Sol.

090215
Efter 3 års väntan låg äntligen Kattfjorden igen. Och det var jungfruliga marker jag fick beträda, eftersom ingen hade varit ute där jag gick ut än i år. Med ett stabilt, högt tryck var förväntningarna lätt uppskruvade. Men det skulle visa sig vara trögt ändå. Det tog ett tag innan jag hittade dom. Fick 4st innan en gädda nöp blänket och dessutom försvann med detsamma med en visp med stjärtfenan i hålet. Sen blev det inga fler napp. Men det var bra matchvikt på dom jag fick, med en topp på dryga 7 hekto.
Temp: c:a -6. Lufttryck: 1019 hPA (stabilt). Sol.

090208
Var upp till Örten och hade lite "vasvård". Hann även med att slå några hål också. Inte helt oväntat var det tvärdött. En liten parvel bara vid vasen. Men vasen blir fin!
Temp: c:a -5. Lufttryck: 986 hPA (stigande). Mulet.

090204
Då var det dags att överföra alla teorier efter vetenskapligt uppmätta lakhak på Rottnen. Det var L och jag som oförtrutet försöker återuppliva myten om Rottnenlaken. Vi hade hittat 3-4 heta platser efter lodningen och där borde laken stå. Men icke. Det var lika dött som det brukar vara när vi jagar lake. Till slut prövar L en djupränna i ren desperation och där får han halvsovandes upp en lake i hålet. Men där går kroken av. Uppskattad till c:a 2,5 kg. Vi får se om det hinns med något mer försök i år. Om inte annat sitter vi väl där och fryser om ett år igen.
Temp: c:a -3. Lufttryck: 997 hPA (sjunkande). Mulet/snöfall.

090201
Gjorde en repris på förra söndan - lodning på Rottnen och sen ett svep på Västansjö. Idag var L med också. Lodningen börjar ge lite klarhet nu. Västansjö var lika dåligt som vanligt. Fick enbart en liten gädda.. Nu har Västansjö gjort sitt. I alla fall som vintersjö. Vi testade också en 25 år gammal historia om megaabborrar i en sjö som inte finns. Men det var lika dött där.
Temp: c:a -4. Lufttryck: 1032 hPA (stabilt). Mulet.

Tillbaks till 2009