Tillbaks till 2009

091129
Japp, då var ännu en bomtur avklarad. Ett hugg som släppte halvvägs i drillen var dagens enda pulshöjare (om man bortser från nattnavigering med elfel och storm). Tämligen säker på att det var en asp, så det gjorde inte så mycket. Ingen blåst och termosmuggen höll värmen. Kanondag mao!
VattenTemp: c:a 7,3-7,7. Vind: NO, c:a 2-4 m/s (7). Lufttryck: 998 (lätt stigande). Mulet.

091110
Ja, nej nu var jag tillbaka i samma usla fiske igen. En dag till utan ett enda hugg. Idag började jag långt in för att känna av stormen lite och det gick ju fint. Men när jag kom utanför Härö, på väg mot Hovahall började Vänerns ursinne slå mot mig igen. Klimax nåddes när jag skulle upp och smeka pålen vid Hovahall. Då tappar plottern positionen och jag blir "blind". I samma veva kommer en monstervåg och sköljer över hela båten.. Där kändes det att botten var nådd. Linkar tillbaka mot öppet vatten och småningom kommer plottern igång igen. Även handgps:en jag hade med hade svårt att låsa postitionen i det området. Märkligt. Riktigt tuff sjö idag igen med vindbyar över 11 m/s som slamrade på i ett och inte gav en lugn stund.
VattenTemp: c:a 7,7-8,2. Vind: NO, c:a 6-9 m/s. Lufttryck: 1017 (lätt sjunkande). Mulet.

091109
Att bara 4 godkända fiskar vägdes in på 22 båtar i klubbkampen gjorde att jag hade om möjligt ännu lägre förväntningar. Jag kände mig bränd redan från början. Parentetiskt lyckades jag bli solbränd idag - en mulen dag i mitten av november! Inget bra pigment i den gubben... Och den inslagna banan följdes idag också. Testade lite nya vatten SV Härö, men det enda inslaget förutom dött hav var nätfeskar´ns färglada käppar som satt lite här och där. Drar småningom iväg österut mot Härö Nygrund och där får jag se ett megamåsdyk. Det var av det "rätta" slaget med slagsmål om löjorna. Så jag brände rätt igenom hela härligheten och får ett hugg på en ytgående Conrad. Inne i båten är det en 45 cm öring. Får lite trassel i samband med drillningen så jag hamnar en bit bort från "where the action is". Men väl trasslet är fixat och allt ligger i är jag på det igen. Och på samma punkt får jag hugg igen. Men den brände jag. Kändes kanske som samma storlek igen. Bränner något mer hugg innan allt dör ut. Gör lite större lovar och till slut kommer ett hugg igen på en ytgående Tomic 185. Även denna är en för liten öring. Det här var en glupsk typ, för det hängde en 10cm nors ut ur käften och ändå skulle den på en fyrtums Tomic. När jag går tillbaka till glupskpunkten får jag hugg igen. Lite större nu och jag tror ett tag att det är en fin blanking. Men snart vältrar sig en gädda i ytan som jag får bogsera in. Vågen pendlar mellan 6,5-7 kg. Klockan gick och sjön började bli riktigt jobbig med korta, vresiga vågor så jag styr hemåt istället. Innan det är dags att ta upp får jag ett rigghugg på 9m. Conrad igen, fast en obeprövad färg. Ännu en för liten öring. Ett fall framåt får bli dagens klyscha.
VattenTemp: c:a 8,4-8,8. Vind: NO, c:a 4-8 m/s. Lufttryck: 1024 (lätt sjunkande). Mulet.

091107
Idag var det dags för KHBFK att stå som arrangör för "klubbkampen" mellan Kils SFK, Grums TK och KHBFK. Kändes lite nervöst att stå som arrangör i ett lite större sammanhang, men tävlingsledningen hade gjort ett riktigt bra förarbete, så allt flöt på bra.
Fiskemässigt var förväntningarna nedskruvade i bott, Efter det usla fisket jag haft den senaste tiden (c:a 2 år) så låg målet bara på att åtminstone få ett hugg. Jag hade lyckats få med U som gast, så det gjorde ju att förutsättningarna kunde ändras lite när han plockar fram essen i rockärmen. Tack vare gastvalet var det i alla fall bäddat för en trevlig dag på sjön. Förhandstaktiken var att bränna rätt över sjön till Kristinehamn, men det kändes ine så hett i den sydliga vinden på konstant 8 m/s. Istället blev det att lira runt uppe på flaket mellan Klacken/StenKalle/Instrument. Länge såg det ut som vårt lågt ställda mål inte skulle infrias, men till slut får vi faktiskt ett hyggligt hugg på en ytgående bomber. U hinner rapportera att det känns blankt med gäddvarning innan den släpper. Förutom en liten knarr i en rulle som meddelade att hela ena sidans ytspön hade trasslat sig, var det det enda som lät i rullarna idag.
Vinnare för andra året i rad i klubbkampen blev Grums TK med Frepa och Söderlund som härförare. Grattis till er! Nu är det Kils tur att arrangera klubbkampen nästa år. Kan man hoppas på ett arrangemang i Fryken i göstider?
VattenTemp: c:a 8,4-8,8. Vind: S-SO, c:a 6-9 m/s. Lufttryck: 1006 (lätt stigande). Mulet med inslag av regnskurar.

Tillbaks till 2009