Tillbaks till 2009

091028
Har gjort en enkel "klackensida" för oss med stenåldersmobiler. Direkt överblick över vindriktning samt medelvind och klick för diagram.
http://dreamfishing.se/klack.htm

091018
Idag var det "back-to-basic" som gällde. Långt in - där man fick fisk förr och sen krydda det med den stive. Körde också saktare, som jag gjorde förr när jag bara hade en sur fyrahästare som inte orkade mer. Under utlägg märkte jag att alla lampor i båten blinkade som en julparad och jag hade ingen laddström. Än konstigare var att jag kunde påverka motorvarvet bara genom att plugga i eller ur elektriska grejer. Var beredd att återgå till land redan efter att andra spöt var i, för det här kändes inte riktigt rätt. Men jag tänkte att det ordnar sig nog självt. Det gjorde det inte. Här får tas till felavhjälpning tänkte jag då. Och den enda felavhjälpning jag som datanörd kan är en omstart. Så, av med motorn och sen slå på den igen alltså. Och ta mig tusan . det hjälpte! Inga problem efter detta. Jag lär nog få konsultera någon som kan nåt om båtmotorer ändå, för det lär inte vara sista gången jag får uppleva detta är jag rädd. När väl trollinglunken kom igång har jag rejäla måsdyk uppe på grunden. Och jag får också ett hugg som jag tyvärr bränner rätt snart. Får en abborre i området, så det är nog abborrarna som jagar upp godiset till måsarna. Lullar på utan att nåt händer förrän jag smeker ett grund igen. Då får jag en gädda på knappt 6 kg. Sen blir det inget mer i fiskväg. Hör på radion hur dom som gått längre ut drar fisk mest hela tiden. Men det var väl ganska trevligt innepå också. Bara att kunna äta utan att hålla sig fast för kung och fosterland var ju ett steg framåt mot hur det brukar vara i dom vanliga stormarna. Väl tillbaka på bryggan kör jag en kullerbytta rakt ner i älven när jag ska låsa båten. En knapp trea av fem ger jag den här turen.
VattenTemp: c:a 10,0-10,7. Vind: N-SV, c:a 0-5 m/s. Lufttryck: 1018 (Sjunkande). Sol.

091014
Var ute och åkte lite båt och rekade eventuella vinterhak för abborren. Testade några spotar också där det fanns fisk. Men dom var klistrade till botten och det gick inte att lura dom till hugg. Ganska bistert, så nu är kanske trollingsäsongen här. Men finns det någon fisk? Vattentempen i mynningsområdet och fjärden var c:a 7-9 grader.

091010
Idag var det dags för 4:e serietävlingen i trolling för KHBFK. Med tanke på gårdagens resultat borde man ha gått nära land för att lura upp lite gäddor. Men inte jag inte. Rätt uti bara. Och det gick ju naturligtvis som det gick. Inte ett napp på hela dagen. Jag tappade ingen pulka, det var väl det enda positiva med den här turen.
VattenTemp: c:a 12,1-12,3. Vind: O-SO, c:a 3-6 m/s. Lufttryck: 1023 (Stabilt). Mestadels sol.

091009
Idag trodde jag Vänern skulle vara redo för att lämna ifrån sig lite silver. Men icke. Det enda som kom upp idag var en asp och en gädda. Ingen rekordstorlek på någon av dem. Men en härlig dag blev det, när vinden la sig lite grand fram på eftermiddagen.
VattenTemp: c:a 11,9-12,4. Vind: NV, c:a 3-10 m/s. Lufttryck: 1023 (kraftigt stigande). Sol.

091003
Den lite avsomnade traditionen att vara i Sölje första helgen i oktober blev upptagen igen. Det var faktiskt på initiativ av fruarna. Fruarna stannade dock hemma i stugvärmen när det gick upp för dem att det skulle vara storm och regn hela dagen. Så det blev klassiskt "Brokeback" upplägg på denna turen som vanligt. Delegationen var stammisarna L, U.B, D & jag. Det hände absolut ingenting i fiskväg på hela dagen. Det närmaste vi kom var att D fick upp en rot, som med lite skumögdhet kunde liknas vid en fisk. Men det var trevligt ändå. Nävgröten var som vanligt kanon och vi sysselsatte oss med lite ballistiska experiment istället...

Tillbaks till 2009