Tillbaks till 2009

090921
Var ute och luftade båten. Åkte mest runt i finblåsten, men stannade också kort på en "vinterkant" i Skattkärrsviken för att prova på lite abborre, men det gav inget.
VattenTemp: c:a 15,5. Vind: SV, c:a 7-12 m/s.

090913
Var sugen på att testa mitt nya flugspö, så jag åkte till "Butorps ädelfiske" en halvtimme. I & K var också med. Spöt fungerade bra, även att det var lite fusk med en rejäl medvind. Det blev till och med en liten bonus i och med att jag fick en regnbåge.

090912
Dags för KHBFK:s 3:e serietävling i trolling. 9 startande. Det låg väl inga stora förhoppningar om att få blankfisk i luften, men trollingsuget var stort bland de som ställde upp. För min del var det inget att tveka på vart jag skulle åka, utan det var rakt ut till 106:an för att fortsätta min desperata jakt på 9-kilos laxen. Till en början hände inte mycket och det verkade vara lika för alla som jag hörde rapporter från. Därför hajade jag till lite extra när en liten lax kom hoppande i vattenytan, precis bredvid båten. Den uppförde sig precis som en löja som jagas av en abborre. Det kan möjligen ha varit en gädda som jagade den. Teorin stärktes när jag strax senare får en gädda på c:a 6 kg. Ytterligare senare ser jag vid en snegling mot djupriggarna att bägge spöna på ena riggen verkar vara utan belastning. Jag var tämligen säker på att jag hade tappat lodet. Men istället för att vara helt lätt var riggen nästan omöjlig att få upp. Till slut får jag i alla fall upp den och runt lodet hänger, vad det verkar, en utterlina. Jag försöker att hala in det som sitter i andra änden och till en början vinner jag lina. Men efter ett tag får jag inte in mer, så nåt tungt hänger helt klart i andra änden. Det luktade hästskit om linan, så jag orkar inte krångla mer med det, utan hela rasket får gå tillbaka med en pisksnärt genom vattnet. Det troliga är kanske att en utterfiskare fått "punktering" på en utter som sjunkit och sen varit tvungen att kapa rasket. Eller så var det något annat otrevligt. Innan det är dags att avsluta får jag en gädda till på knappt 5 kg. Här trodde jag ett tag på lax, för den fightade bra och länge.
Gäddorna vägde tillsammans 10,9 kg och idag räckte det till en 2:a plats. Sea-King hade faktiskt fått en öring idag, men den hade fettfena.
VattenTemp: c:a 15,7-16,0. Vind: V-SV, c:a 0-7 m/s. Lufttryck: 1019 (sjunkande). Växlande molnighet.

090907
Väderamatörerna hade tydligen en dålig dag (igen) i slutet på förra veckan när jag planerade min fiskedag. Den fina prognosen dom lovade då, var idag som bortblåst, om m an kan uttrycka sig så. Fick än en gång dra till Fryken och ta lä, istället för att dra megalaxar på Vänern. Men jag var ganska övertygad trots allt att jag skulle dra minst en 12-kilos gädda. Kändes inte helt otroligt att dra en 6-kilos gös heller. Så jag dundrade på med alla monsterwobbler jag hade. Tomicar som var stora som öltunnor och jag lyckades trassla fram en bizarrt stor Conrad också, som jag inte visste att jag hade. Men snopen var jag när timmarna gick utan att något hände. Faktum var att jag seglade omkring hela dagen utan att ett enda spö gjorde minsta antydan till att lösa ut. Jag fick inte ens bottennapp när jag körde vilse upp på ett grund (!). Helt ärligt var det fruktansvärt långtråkigt...
VattenTemp: c:a 15,1-15,7. Vind: SV, c:a 6-12 m/s. Lufttryck: 1014 (stigande). Mestadels mulet, regn.

Tillbaks till 2009