Tillbaks till 2010

100222
Jag tror mig ha hittat ett område med lite större abborre i Kattfjorden. Så idag tog jag med några mört och några don för att kunna ha bättre chanser att kroka en riktigt stor. Mina förhoppningar att snön skulle blåst bort från sjön kom på skam. Det var riktigt jobbigt att pulsa ut i snön. Att det var snöstorm gjorde inte det hela muntrare heller. Väl på plats insåg jag också att mitt scenario jag hade målat upp också kom på skam. Jag hade sett framför mig hur jag skulle dra abborre så det stod härliga till på pimpel och kanske få något fäll på donen. Men det var tvärdött. Då insåg jag också att det inte är någon bra idé att blanda äpplen och päron. När donen väl var på plats kunde jag ju inte flytta mig och leta efter abborren. Det var i och för sig inget jag såg fram emot heller eftersom jag var tungen att skotta upp en massa snö för att kunna borra varje hål. Jag gav upp ganska snabbt och tog dagen som bortkastad. Hinner trots allt få ett fäll på donen, men det är en gädda på kanske 1,5 kg. I ett "paushål" på hemvägen får jag dock en ganska fin abborre på dryga halvkilot och det var ju en liten tröst. Väl hemma såg jag att jag hade tappat delar till mina unika, hemgjorda don, så idén att ta med donen på abborrpimpel framstod som helt idiotiskt.
Nu blir det ingen mer pimpling på isar som är täckta av "gammelsnön". Det är så mycket snö nu så tyngden av snön gör att vattnet kommer upp på isen också. Ett rejält stöp måste till eller att det blir nyis utei.
Temp: C:a -13. Lufttryck: 999hPA (långsamt sjunkande). Snö.

100216
Ännu ett försök på Alstern. Det slutade lika dystert som de senaste försöken. Idag blev det ingen fällning. 2 mörtar var borta vid upptag, men inga tecken på vipporna att någon skulle varit där.
Temp: C:a -8. Lufttryck: 1008hPA (stabilt). Lätt snö.

100211
Pimpling på Tynäs. Trodde mycket på det här och hade sett ut en bra länk för att ta mig över ett grund. Men det var tvärdött. Det var först när jag gick riktigt grunt som jag kom på några stycken. En del snö och tjock is gjorde att man fick sin nödvändiga motion. SMHI:s utlovade sol såg jag bara en kort stund mellan molnen.
Temp: C:a -7. Lufttryck: 1020hPA (stabilt). Lätt snö.

100204
Nytt morronförsök på Alstern. Ett försiktigt fäll, som jag dessutom brände var det enda som hände.
Temp: C:a -2,5. Lufttryck: 1008hPA (stigande). Snö.

counter statsTillbaks till 2010