Tillbaks till 2010

100629
Ny tur på Gapern. Fick 5 gösar och en wobbler. Har i år hittat 2 wobbler och bränt 1, så nu ligger jag 1 plus. Storleken på gösarna var lite bättre idag, om än inte någon tungviktare. Största på c:a 1,5kg och ett par till bra över kilot. Synd att mysisen, eller vad det nu är, stiger och är så kompakt på natten att det blockerar ekolodet. Speciellt som det är rekturer jag kör. Men jag börjar få lite grepp om sjön, fast det är mycket kvar att upptäcka.
VattenTemp: c:a 20-21. Lufttryck: 1011 (lätt stigande). Sol/dis.

100627
Tog en kvällstur för att lufta G:IV med lite abborrfiske. Hade tänkt anfalla Bonäsgrund från alla fronter, men det blåste lite för mycket för att man skulle kunna hålla fokus därute. Det blev istället "skjorta & slips" på gamla beprövade grund inne i fjärden. Kom i dom fint direkt och jag hade ett kul fiske i solnedgången. Fin storlek på alla. Ingen liten och flera över halvkilot. Fick årets första pimpelgös också, men den var lite väl liten. Brände en riktigt stor gös innan det var dags att ta kvällen.
VattenTemp: c:a 18. Vind: SV, c:a 5-7 m/s. Sol.

100625
Traditionellt midsommarnattsfiske på Örten. Som vanligt inte ett pet på grejerna, men också som vanligt så är det mycket sanningar som dryftas på den här turen, så det är alltid lika spännande.
Däremot hade Bråsstorpsmaffian ett riktigt bra metepass på braxen, abborre och mört när jag var och hämtade båten. Lika kul varje gång att se H.K, vilken känsla han har med metegrejerna. Den här gången tog han över efter att pappan hade försökt bra länge att kroka en fisk. I händerna på en mästare tog det bara 15 sekunder innan nästa fisk var krokad. Ta rygg där L så kan det kanske bli något för dig också.

100616
Ny tur på Gapern. På väg dit funderade jag på vad som skulle strula idag. Svaret blev att motorn inte startade. La inte ner alltför mycket krut på att försöka hitta varför, utan det fick bli en heltursrodd istället. Men jag var ändå förundrad över hur en motor som gick som en klocka, om än en högljudd moraklocka, helt plötsligt inte ger den minsta indikation till att tända.
Idag blev det 2 gösar av den lilla sorten och en hel massa gäddor. Den största jag hade på, som kan ha vägt runt 4-5 kg var framme vid båten och precis när jag skulle lyfta in den i båten ruskar den till med huvudet och försvinner med min fina, och fångstgivande, Predatek wobbler. Surt. Annars var det en gäddfärgad no-name-wobbler som utklassade Nisse idag. C:a 1,5 landmil blev det rott i natten.
VattenTemp: c:a 17. Lufttryck: 1019 (stabilt). Mestadels mulet.

100614
Gapern igen. Lyckades sumpa tvingen som håller ekolodsgivaren direkt från start. Så då var det dags för det kreativa tänkandet att komma igång. Tillbaka till bilen och titta vad som fanns att tillgå. Men det enda jag hittade var bagageremmar. Tänkte först surra fast givaren runt riggen till motorn, även att det inte kändes helt 100. En kapad givarsladd var nästan "givet". Men under tiden jag höll på med detta insåg jag att det gick att sätta fast den med motorns tving. Klockrent! Att jag inte tänkt på det förut? Körde bensin idag. Ett fruktansvärt oväsen från en liten 2-hästare, så jag blev helt lomhörd och missade alla telefonsamtal. Men den stånkar på i alla fall. Började snabbt med en liten gös och det kändes som det kunde bli en bra kväll. Men det blev bara en gädda till förutom denna. För andra verkar det däremot ha varit en kanonkväll.
VattenTemp: c:a 16-17. Lufttryck: 1014 (lätt stigande). Sol.

100610
Årets första Gaperntur. La i direkt när sjön började öppna upp sig. Gick 7 sekunder innan jag hade napp. Bottennapp förutsatte jag. men det var en liten gädda. La i igen och den här gången tog det 5 sekunder innan nästa gädda satt på. Sen hann jag ut på sjön i alla fall. Hade fått tag på ett vintertrött batteri, så elmotorn hängde inte med så länge utan jag fick ro istället. Men det gjorde inget. Vraket är urlätt att ro och sjön hade lagt sig, så det var bara gemytligt att plaska fram i sommarnatten. Blev bara en gös idag, och den höll vanlig Gapernstorlek, dvs c:a 1kg. Fick någon mer gädda och en abborre också. Prövade en ny wobbler - Rapala TTM, idag som jag trodde mycket på, men inte ett napp. Utan det var som vanligt röd/vit Nisse som dominerade.
VattenTemp: c:a 18. Lufttryck: 1014 (lätt sjunkande). mulet/regn.

100605
Dags att dra igång KHBFK:s pimpelserie. Den startar naturligtvis med traditionsenlig nationaldagsaftonspimpel. Jag har inte hunnit ta någon seriös pimpelrepa än i år, så det kändes väldigt ringrostigt. Scannade av grunden i närheten av Lillängen, men fick bara någon liten här och där. Trodde fisken skulle gå djupare, men det var mellan 8-10m som jag hittade någon enstaka. TIll slut satt jag på samma ställe och inväntade nappen istället. Gnatade ihop drygt kilot och av det utgjorde en abborre på 6hg halva vikten, vilken naturligtvis var dagens höjdpunkt. Men jag var totalt distanserad av suveränerna S.B och S-O-H som hade nästan 10kg vardera. Kul att få en pimpelsväng igen och jag var nöjd att inte beredskapstelefonen ringde.
VattenTemp: c:a 14. Vind: SO, c:a 3-8 m/s. Sol.

counter statsTillbaks till 2010