counter stats

Tillbaks till 2010

100318
Det årliga försöket efter lake på Rottnen riskerade att brinna inne i år. Men idag passade det att få detta ur världen. Lite senare på året än vanligt, men vi intalade ju oss att det var kanonläge som vanligt. En förkylning och blött och blåsigt gjorde att jag kände mig måttligt taggad trots allt. Men driften att hålla liv i traditionen är starkare än det mesta för mig (som kanske märkts). Som vanligt så surrades det om hundratals lakar på "vårt" ställe. Och vi hittade faktiskt ett avrisat ställe som vi antog var där dom hundratals lakarna hade kommit upp. Men när vi väl satt där kändes upplägget igen från dom flesta tidigare år, nämligen tvärdött. Vi orkade bara pröva 3 ställen, för det var jobbigt att hugga upp lakhål igenom den tjocka, vattensjuka isen. I år var det i alla fall inte svinkallt som det brukar vara, men desto blötare.
Det skall nog mycket till om vi inte sitter där nästa år igen, lika förhoppningsfulla som vanligt.
Temp: C:a +5. Lufttryck: 1006hPA (Stabilt, tidigare sjunkande). Halvklart.

100313
Victoriapokalen -10
Dags för Victoriapokalen igen. Nytt deltagarreokord och filmteam på plats i år. Bomstad var utgångsplats detta året. Usla rapporter hade kommit därifrån - därför passade det perfekt att avgöra den tighta Victoriapokalen där. Halva startfältet drog åstad mot Långudden och halva startfältet drog mot Sikholmshållet till. Själv hamnade jag någonstans mittemellan. Jag började långt in och borrade mig utåt. Ganska snart kommer jag i ett hål där det nappar bra. Hinner få 5st innan det dör ut och jag fortsätter borrandet utåt. Men utåt är det stendött. Sista timmen går jag tillbaka till samma hål som det nappade i igen och jag får några till. Tror ju inte att det skall räcka någonvart, men vid invägningen visar det sig att jag och A.D har dom tyngsta påsarna. Och min visar sig vara några gram tyngre! Victoriapokalen är alltså återerövrad efter 3års frånvaro. Nästa år satsar vi på att få kronprinsessan till prisutdelningen.
Slutställning Victoriapokalen-10:
1. M.G - 9 fisk, 1150p
2. A.D - 6 fisk, 920p
3. S-O.H - 3 fisk, 430p
4. S.B - 2 fisk, 340p
5. U - 1 fisk, 70p
Oplac. D, M.S, P.G, B.G, U.B
Temp: C:a +3. Sol.
Tagning1
Tagning2

100306

Gjorde ett försök efter gös på Gapern idag. Var ute i svinottan och det var ganska bistert till en början. Men jag höll värmen ändå medelst pulsning. När allt var ute och solen började gå upp kommer U ut på isen. U hade bättre tajming, eftersom det inte hade hänt ett skvatt dittills. Till slut kommer ett fäll på ett av donen, men det är en gädda. Trodde den var riktigt stor eftersom det var tvärstumt vid mothugg och den gjorde stöddiga rusningar. Men uppe på isen var det en knapp tvåkilos! I väntan på fäll satt U och jag mitt i smeten och pimplade och ljög i solen. Inte alls dumt. Det nappade till och med inemellanåt. Jag som körde enbart balans, för ovanlighetens skull, drog bara smått medan U som hade ett Vänerblänk drog några halvkilos. Det här var ett test av en eventuell morrontursarena, eftersom Alstern är så illa dålig nu. Men tveksamt om det är ett alternativ. Lite för långt åt alla håll och uppenbarligen ingen fisk heller. Jaja, riktigt gött var det i solen i alla fall.
Temp: C:a -16. Lufttryck: 1025hPA (Lätt stigande). Sol.

counter statsTillbaks till 2010