Tillbaks till 2019

190413
Påsklaxen.
I år var det så lite blåst så hela Vänern fanns som möjlig spelplan. Vi, U och jag, valde då Kils udde/dubbel24/Timmerdalsgrund som plats. Hittade intressanta bottenstrukturer. Intressanta bågar på lodet och till slut intressanta temperaturskillnader. Men det enda vi lyckades med idag var 2st bomhugg. Vi trodde att det skulle bli en trög dag för de flesta, då vi inte fick några rapporter om fisk nånstans. Men det visade sig att det nog blev den mest fångstrika påsklax vi upplevt. Vinnaren hade 5 fiskar, vilket iofs var helt överlägset. Men många och stora fiskar fångades. Grattis till er som fick fisk. En kanontävling där all insats går tillbaks i form av smoltisättning. Men också en tävling där det brukar gå uruselt för oss.
Vattentemp c:a 3,8-6,8. Vind: bleke. Mulet-sol.

190413
Trolling-KM.
Även i år var det fri start. Körde, likt förra året, från Karlstad. Men i år körde jag förbi dom slomslafsande måsarna vid Söököjan. Det var inte samma intressanta temperatur där i år heller. Förra året låg det en varmvattenkudde där.
Siktade istället för en spot mitt i sjön där jag brände några feta grisar förra våren. Men stendött. Hann avverka amöba och Högens innan en för liten lax hänger fast på ett ytspö. Det blir det enda som hände på hela dan. Fy fan.
Åkte trots allt till målgången där det väntades korvkalas. Så en kanondag trots allt.
Vattentemp c:a 3,4-4,3. Vind: SV-stilla. Mulet/sol.