200529
Ledig dag. Tänkte ge mig ut för att testa på om jag kunde få ihop en balja abborre till sommarens abborrstuvningar. Men först skulle jag "bara" titta till vid Glöfsa om det fanns något användbart vrakgods där. Var förvånad att jag kunde ta mig mig ända in till land - det borde vara alltför grunt. Tänker mig att göra ett försök att även ta mig iland. Siktar på en liten sten där det är hyfsat djupt ända intill. Kommer lite fel/snett in mot stenen och får kliva över grabbräcket. Benet är för kort. Så istället för ett graciöst hopp med lina och säker tilläggning tar jag ett varv runt grabbräcket istället och slår i hela ansiktet i sidan på båten. En jävla smäll. Känner efter så inga tänder är utslagna och inga näsor knäckta. Verkar bara vara det försmädliga doppet av fötterna som blev resultatet av detta. Plus lite mörbultad. Men sen känner jag hur det börjar rinna något nerför ansiktet. Tyckte inte jag hade svettats så mycket och när jag känner efter så märker jag att det är blod. Får hålla mig över relingen så att det inte blir blodbad. Får stopp på blödningen hyfsat snabbt och börjar examinera skadorna meddelst mobilkamera.

Tycker inte det ser så allvarligt ut, men när jag konsulterar vården säger dom att om jag inte vill riskera ett Gorbatjovärr bör jag nog åka in och få det ihoplappat. Tråkigt med fisketuren, men fick väl vara glad att det ändå gick hyfsat bra. Ingen hjärnskakning vad det verkar.
Får en tid direkt på VC eftersom man ville fixa till jacket när det fortfarande var färskt. Sköterskan som tog hand om mig tyckte det såg bra ut och uttryckte det som att "det kanske blir en båttur ändå". - Ja det kanske det blir! Hade absolut räknat bort den möjligheten, men där och då föddes tanken att kanske ändå få hem en balja abborre.
Jacket såg som sagt bra ut och man limmade ihop mig och satte på en kompress. Och sen var det på det igen!

Hade inget flyt i fisket och delvis så fortsatte turen som den hade börjat. Hade sönder en pimpel. Visserligen efter att en rejäl fisk hade huggit, men fisken tappade jag och pimpeln gick av. Lyckades även sätta en lina i propellern med den sista original Vänerpirken jag har. Men även här tur i oturen lyckades jag få fatt i linan i propellern och få upp pirken. Men fisket var bedrövligt. Hittade i princip ingen fisk och där jag hittade några enstaka var dom tröga. Det närmaste jag kom var att en studsade på relingen och tillbaka. Prövade alla kända och okända ställen, men nej. Började så smått ge upp och ta mig hemåt. Hade provat på 8-metarn vid Torsholmen och även här var det samma som på övriga ställen - svårt att hitta fisken. Hade egentligen gett upp, men fick feeling att göra ett sista försök på tungan mellan Rävö och Jäverö. Och helt plötsligt hittar jag fisk. Fisk som dessutom hugger. Det är till och med så att jag lyckas trigga fisken att bli mer och mer aktiv. Inte ofta det händer men alltid lika uppskattat när det blir så. Har ett riktigt roligt fiske och den tidigare delen av dagen är som bortblåst. När det är som roligast får jag ett monsterhugg på en Rapalabalans. Det är en riktigt stor fisk, så det är bara att åka med. Vill tro att det är en gös, för den är mest tung. Men helt plötsligt slutar tyngden. Vevar ändå upp och upp kommer en sargad 3 hg abborre. Tittar på lodet och ser ett knallgult jätteeko 3-4m ner. Får av abborren och ner med balansen till det djupet igen. Hugg! Men nu blir det några varv och sen går linan av. Var väl sannolikt en gädda. Men trots detta kan jag fortsätta abborrfisket och till slut har hag fått min balja med fina filéabborrar. Det blev en bra dag till slut, men ett krångligt sätt att nå dit.

Vattentemp c:a 14(??). Vind: ?. Sol.