Uppdaterad 2018-11-17

181117
Ytterligare en ledig dag med lugna vindar. Körs i taket. Förra hösten kom jag ut en (1) gång. Resten av lediga dagar var blåst. Hade väl lite förhoppningar att megalaxarna hade kommit in till höstbuffén på siklöja. Men väl ute kändes det segt. Gädder trillade dock in med jämna mellanrum. Nåt som verkade vara gemensamt idag var att det bara högg på riggarna. Ändå hade jag skalat ner det hela till att bara köra 2 riggspön. Inga riktiga måsdyk hittade jag heller. Till slut, efter att ha jagat ett halvdant måsdyk, la jag båten i medvind och tänkte slöra in i fjärran och äta körv. Efter andra körven är det ett rigghugg som stör ätinga. Samma Maxrap och samma djup (6m) som när D.G och jag var ute för knappt en månad sen. Det känns att det är en stor fisk. Kan vara en gädda som gav allt i en första rusning och sen gick med. Men den här kör som ett godståg i intervaller och följer med om vartannat. Till slut kommer den dock in mot båten. Det är en lax. Stor! Men jag ser också att den har fettfena. Med tanke på detta försöker jag få den så snabbt i båten jag kan. Och det går väl. En liten skinnflik blir kvar på kroken efter releasen, men jag hoppas den fixar det. Den sam iväg piggt i alla fall. Drog förbi måttbandet på väg i plurret och den täckte av mot 88cm! Hinner sätta spöt igen och komma upp i fart innan andra riggspöt på 9m med en grisful Strike Pro löser ut. Den här fisken är sjövild. Vildlaxen gick djupt hela tiden. Denna går djupt och i ytan om vartannat. Det känns som att det kan vara nåt i liknande storlek! Och till slut kommer en lax in mot båten. Denna har inte fena, men är 83cm lång. Vilka fiskar! Och allt inom en kvart eller så. Snurrar runt i området ett tag, men det verkar inte finans mer huggvillig fisk. Känner mig otroligt nöjd och har svårt att ladda om. Så inte långt efter finlaxarna ger jag upp för dagen. Med ett stort leende!
Vattentemp c:a 9,5. Vind: SV-NV. Mulet.

181107
Nytt försök efter storlax. Betet och måsdyken fanns kvar i stort sett på samma ställe som senast. Men likt då gav det inget. Gjorde stora lovar på vatten som borde gett åtminstone ett par praktlaxar. Men det gav enbart ett par jädder idag. Grått, mulet och småsegt.
Vattentemp c:a 9,8. Vind: NO-O. Mulet/disigt.

181103
Började ute vid Härö Nygrund. Tanken var att jaga öring bland måsdyken därute. Det blev inget av det. Fick visst en öring, men den var liten och några måsdyk fanns det inte heller. Gick istället västerut. Mest kanske för att det var lovat att blåsa upp frampå dagen. Det blev inget med det heller, utan det var kalasväder hela dan. Men aktiviteten kändes mer påtaglig närmare Hammarö. Mycket måsdyk och det fanns mycket bete. Fick en liten lax och ännu en öring som var kantrullare på för liten. Dock fick jag inget när jag cirkulerade kring dom massiva måsdyken som hängde över stimmen. En gädda försvann med wobblern som levererade på brynjakalaset. Småttingarna högg på Tomic, Brutalböj och X-Rap i ytan.
Vattentemp c:a 9,5-10,2. Vind: NV-SV. Mulet-sol.