Tillbaks till 2011

110415
7 el. 8 dagar efter älvrensningen, beroende på hur man räknar, var slommen på plats. Riktigt mycket slom, så frågan är om den inte kom redan igår eller förrgår? Många var stora, men eftersom mängden var riklig fick jag ganska snabbt ihop en pott med fina betesslommar. Årsbehovet är tillfredställt, men jag kanske skall gå i vetenskapens tjänst och fortsätta smyga med håven för att se hur länge ett steg varar? Vi får se. Nu känns det rätt givet att 8-kilosen kommer upp i vår, när jag har äkta slom att erbjuda. ;-)

110414
Trollingpremiär. Tog tjuren vid hornen och gjorde om samma runda som på den miserabla premiären förra året (100418) och rampade i Grums. Det sägs väl att enda sättet att få igång en flygare igen efter ett missöde är att få denne upp i luften så fort som möjligt? Men i vinter har hela elsystemet fått sig en uppfräschning och allt var genomkollat i minsta detalj, så jag var inte så nervös för att tekniken skulle svika mig den här gången. Hade lite möjlighet att styra vilken dag den här turen skulle gå av stapeln under innevarande vecka och dom utlovade prognoserna stod sig dessutom! Nästan för bra väder - stlla bleken och vrålsol. Men det passade bra. Tog nog 1 timme att få i alla grejer, eftersom jag var tvungen att lära om hur en djuprigg, en pulka och ett beteslås fungerar. Hade siktet inställt på att gå utefter näslandet. Men väl ute visade det sig att det låg mycket vass i vattnet utefter den kanten, så jag hamnade längre ut i sjön istället där vassbältena var mindre. Men det kändes inget vidare att svika upplägget, utan ganska snart gick jag in "i vassen" igen. Det genererade dagens enda "kontakt". Trippelt upp dessutom. När vinden började krusa ytan samlades vassen i större öar och en av dessa lyckades jag plana ena sidan igenom. Effektfullt, men egentligen rätt drygt att ta reda på. Någon fisklukt blev det alltså inte på den nyvaxade båten. Men elen verkar fungera nu i alla fall. Men det har jag iofs sagt förut och fått äta upp...
VattenTemp: c:a 0,7-2,3. Vind: SV, c:a 0-6 m/s. Lufttryck: 1016 hPA (stabilt). Sol.

Grattis Färjestads BK till 9:e
SM-GULDET!!!!

110412
2 drag med håven igen innan Färjestad gjorde sin 39s urladdning. Nej - ingen slom.

110410
Prövade ett par drag med håven efter slom. Men vad nu då! Redan? Bondepraktikan säger ju att det är dags först 14 dagar efter älvrensning. Och nu har det bara gått 2-3 dagar! Ja just det. Men förra året fanns det bara storslom när bondepraktikan sa att det var dags, vilket tyder på att den mindre slommen redan hade passerat. Och i år rensade älven på samma dag som förra året. Å andra sidan blev det inte en "normal" älvrensning i år. Enligt mig skulle isen legat några dagar till innan det rev ivägg, men olika krafter gjorde att det släppte lite tidigare.
Jag fick naturligtvis ingen slom. Men nu skall jag lurpassa på den!

110401
Kan via historiken konstatera att dom åren som Färjestads BK har tagit SM guld har det även blivit magiska fiskeår med fantastiska fångster och nya arter. Så sopa på FBK, så kan det här bli ett trevligt år.

Spelschema för dom garanterade SM finalerna i Ishockey:
F 1/7 Färjestad - Skellefteå tisdag 5/4 19:00 - TV4
F 2/7 Skellefteå - Färjestad torsdag 7/4 19:00 - TV4
F 3/7 Färjestad - Skellefteå lördag 9/4 15:00 - TV4
F 4/7 Skellefteå - Färjestad tisdag 12/4 19:00 - TV4

Tillbaks till 2011