Tillbaks till 2011

111229
Jag och U försökte oss på laken. Isen höll inte, så det fick bli bryggfiske istället. Standardupplägg på premiärtur - tappade vantar och glömda pannlampor. Kul att ha ett bete i vattnet igen, men inte en känning.

111223

111218
Inte heller i år fick Laxfond Vänern mitt julbidrag. Istället köpte jag på mig lite "Ge Fan i Våra Vatten" prylar.

111204
Snipp snapp snut, så var trollingsäsongen slut. Tog det tunga beslutet att avsluta årets båtåkarsäsong under ordnade former med avspolning i plusgrader istället för som det brukar bland isflak och hopfrusna ramper. Det verkar inte vilja sluta blåsa och när det kommer göra det blir det en massa minus istället. Så det blir att sikta mot vinterfisket istället.

Konstaterar att jag inte fått en enda godkänd lax eller öring i år. Kommer bli en pinsam historia på julbordet. Samtidigt tycker jag inte resultatet i frysen speglar hur det sett ut. Har haft blankfisk i båten på i stort sett alla turer och fightat fina vildlaxar. Att fisken haft fel storlek och för många fenor spelar mindre roll. Att jag kan hitta fisken kommer till slut resultera i 8 kg:s laxen. I övrigt är en av höjdpunkterna naturligtvis L:s gös på gösturnén samt kiloabborrarna från i somras. Nu går G:IV på vinterspa och kommer igång piggare än någonsin till våren.

Tillbaks till 2011