Tillbaks till 2011

110226
Victoriapokalen -11
Pokalen blev lagd lite tidigare än vanligt på grund av diverse anledningar. Kanske synd, eftersom Viktoriadagen i år infaller på en lördag, så förhoppningarna att få hit kronprinsessan som prisutdelare var stora i år. Tidigareläggningen kanske gjorde att vädret inte var lika soligt och fint som det brukar vara? Snöglopp var det, men samtidigt också c:a 20 grader varmare än vad det varit de senaste veckorna så förutsättningarna var ändå bra. Mina egna förhoppningar var "non-existent". Efter ett årsresultat på 2 abborrar med en sammanlagd vikt på 100 gram kunde det inte vara annat. Arenan var Hammarö sydspets. Snöfri is på c:a 20cm. Jag satsade på närmaste djupkant från utgångsstället. Det hade även pimpelrävarna S-O.H och S.B gjort, vilket trots allt kändes hoppfullt. Det nyslipade borret gick lätt igenom kärnisen, så det blev många hål borrade utefter kanten i jakt på abborren. Inte ett napp fick jag. Däremot såg jag hur rävarna började dra fisk så jag det blev "kötteri" för min del. Helt värdelöst, eftersom man är garanterat efter från början. Men jag hittade inga "egna" abborrar, så desperationen började krypa på. Fick några stycken - alla på balans, vilket nog aldrig hänt, men det räckte naturligtvis ingen vart. Såg hur det vevades i armarna på dom som gått längre ut mot trollingarenan vid grisberget, så jag förstod tidigt att loppet var kört för min del. Frågan var hur S-O.H, som dragit mest där jag satt, skulle stå sig mot värstingarna utifrån?
Det blev nytt deltagarrekord igen - 12st. Riktigt kul! N.K var värst idag. Stort grattis!
Slutställning Victoriapokalen-11:
1. N.K - 32 fisk, 6300p
2. S-O.H - 28 fisk, 5520p
3. A.D - 20 fisk, 4320p
4. J.S - 20 fisk, 3760p
5. U - 13 fisk, 3210p
6. P.G - 14 fisk, 2800p
7. J.N - 9 fisk, 2110p
8. S.B - 9 fisk, 1970p
9. M.G - 6 fisk, 1120p
10. B.G - 3 fisk, 630p
Oplac. M.S, U.B
Temp: C:a -1. mulet, med snöinslag.

110220
S och jag var vid Herrön. Härligt, men bistert vinterväder. Vi lyckades faktiskt få en parvel idag. Vi enades att den fick simma tillbaka till sina kompisar.

110218
Var på Torsviken idag. Målet för dagen var att spräcka nollan och få årets första abborrnapp. Tyvärr var det Rotenonbehandlat, så något napp gick det inte att få där. Flyttade mig istället till Randviken. Kändes som Rotenonbehandlingen även hade spritt sig dit. Men i utkanten av Rotenonmolnet lyckades jag få en liten parvel och hade ett bonusnapp. Så målet för dagen blev infriat. Men det känns inte vidare hoppfullt inför den stundande Viktoriapokalen.

110206
S och jag var till Skutberget och slog några hål på eftermiddagen. Torr och fin is trots att det var några plusgrader på land. Isen var nära halvmetern tjock och man åkte bil över hela Kattfjorden. Det blev inget för oss - inte ett napp. Men S hängde i bra, så det var kul ändå.

Tillbaks till 2011