Tillbaks till 2011

110123
Prövade att slå några hål vid Välsviken under sista timmens dagsljus. Hade planer på att köra lite lakmete när solen hade gått ner också. Betet skulle vara abborrarna som jag förväntade mig att få. Men det sprack kapitalt. Inte ett enda pet på grejerna. Sjön ä´ dö.

110107
Nya gränsvikter för PVS genom att vikterna har ändrats för Storfiskregistreringen. Det som ändrats för PVS del är att insjölaxen går från 9 till 8 kg och gösen går från 6 till 6,5 kg. Att gösen ökar med ett halvkilo känns som att det inte spelar någon roll - känns lika oöverstigligt vilket som. Däremot känns det betydligt "enklare" att fånga en 8-kilos lax än en 9-kilos. 8-kilos har jag ju till och med tagit ett par stycken, även om det nu är några år sedan. Så totalt sett verkar det bli en förenklad tillvaro i PVS. Är på tiden att jag tar en 8-kilos lax nu så jag kan släppa laxtrollingen och ägna mig mer helhjärtat åt annat fiske, såsom abborrmete t.ex.

110102

Klubbdag för KHBFK på Ängsjön. Jag lyckades bevara sviten och fick en röding "under kraftledninga" på direkten. Därefter slappnade jag av och gick mer i körvkokinga. Fisket var faktiskt lite trögt överlag. Men vädret var bra, körven var bra och A.D hade lyckats få till ett magiskt kokkaffe i pannan. Trevlig tillställning och tack till alla medlemmarna som var med!

Tillbaks till 2011