Tillbaks till 2011

110530
Lyckades komma ut i stormens öga på Gapern. Var till en början som en "riktig" sommarnatt, med lagom blåst och ljust och behagligt. Men ganska snart kom stormen ikapp mig, så det blev kallt och obehagligt igen. Körde inte ens så länge jag hade tänkt mig. Idag hände inte ett dyft på huggfronten, och det gjorde naturligtvis sitt till.

110526
En natt på Gapern. Första "riktiga" fisketestet med FiskeLilja. Det var snålblåst och kallt idag också. Inte lika illa som sist (110519), men nog för att det skulle behövas 3-dubbla lager med tröjor plus jacka och fingerlösa vantar. Dagens missöde bestod i att jag hade fått med mig laxuppställningen istället för gösdräparna. Men jag lyckades hitta några beten i laxlådan som skulle kunna funka på gösen också. Bl.a DD Husky Jerk, Bombers och framförallt en gammal gösklassiker - Stor Blå Tormentor. Lullade runt i mörkret utan att nåt hände. Började se fram emot att få komma hem till värmen istället, när just Tormentorn signalerar hugg. Kändes gös och skaplig storlek. Lite kalabalik när första fisken kommer i båten. Eftersom jag inte hade någon plan för detta blev det håvtrassel tillsammans med väntande beten, vattenskvätt och kaos. Till slut hittade jag en 3-kilos gös i botten av röran. Najs förstafisk i båten! Men efter den blir det trots allt hemgång, men det var ett värmande hugg!

110522
Andra deltävlingen i KHBFK:s trollingserie. Jag missade första, så nu var det bara att ta i så mycket det gick. Förla fisket mitt i ingenstans mellan Tärnan och Vårtan. Körde direkt i en gädda på djupriggen och under tiden jag drillar den går en liten lax på också. Denna ville ha Tomic 185 i ytan. Det blir inget mer på den spoten trots att jag snurrar runt ett flertal varv. Varför det högg just där var konstigt. Ingen ändring i bottenstrukturen och inget extremt med bete. Sen tar det sin tid och lite förflyttning innan en för liten öring kliver på. Den tyckte Conrad i ytan smakade mumma. Mer blir det inte innan det är slut för dagen. Gäddan vägde 5 kg och räckte bara till en 6:e plats. Roligast idag var annars att U vann hela tjottaballongen på premiärturen med nya båten. Verkar lovande inför framtiden! Grattis!
Skumt var att de som fiskat längre in klagade på blåst. Och Klacken hade visat uppemot 9 m/s under dagen. Själv hade jag bleke hela tiden. Inversion Maximus...
VattenTemp: c:a 5,2-6,9 Vind: SO-SV, c:a 4-9 m/s. Lufttryck: 1015 (fallande). Mestadels mulet.

110519
Första fisketuren med "FiskeLilja". Började där jag slutade på Gapern förra året. Lite vanligt premiärstrul, eftersom jag inte hade provkört tekniken innan. Men sen funkade allt strålande bra. Fick de svar jag ville ha. Hängde ekolodsgivaren med i planande fart? - JA. Räckte sladdar och rorkult fram för elmotorn? - JA. Det blir en bra plattform, i dubbel bemärkelse, för gös- och abborrfiske. Hade ju ett spö släpande också. Hade inga större förhoppningar på det. Men jag hade faktiskt ett hugg, som jag dock brände. Skyller på att jag inte var van de nya spöhållarna, för innan jag hade trasslat ut spöt hade den släppt. Av spöböjen att döma kan det ha varit en skaplig pjäs. Lovande inför kommande turer.
Men det var ingen gösnatt som det skall vara direkt. Snålblåst och knappt tvåsiffrigt i luften, med bara 12 grader i vattnet.

110513
Idag bar färden österöver. Tanken var att komma till Kristinehamns inlopp där 10 kgs laxarna står på rad vid den här årstiden. Det var dimmigt och mycket nät till en början så jag tog mig inte igenom "frontlinjen", utan fick retirera bakom fiendens nätlinjer. Men det fanns fisk där också. Tyvärr bara småfisk. 6st var uppe och vände i båten. 4 öringar och 2 laxar. Någon hade kunnat vara godkänd om den hade varit lite mer noga med gröten, men annars var det bara förvuxna smolt. 4 av 6 tog på Conrad (kan ev. ha varit alla öringar?) och dom andra tog på Tomic 185 & 737. Allt i ytan.
En dråplig historia som ändå slutade hyfsat i dur; Min vana trogen lyckades jag slita av linan på yttersta spöt när ett hugg inte löste ut. Svor en del, men fick också se att utlösaren satt kvar längst ut i samma vinkel som förut. Rev alltså de andra spöna raskt och försiktigt och drog in pulkan ännu försiktigare och lyckades sedan få tag på linan. Både fisk och wobbler satt kvar! Det var naturligtvis en av de åtråvärda Conraderna som satt där. Handdrillade in det dyrbara paketet.
VattenTemp: c:a 3,9-4,7 Vind: SO-SV, c:a 2-8 m/s. Lufttryck: 1010 (stabilt). Halvmulet, Sol (dimma).

110510
10:e maj skall naturligtvis som sig bör firas på Hönan. Tyvärr tyckte inte laxen att det skulle vara så. Faktum var att det inte kändes som att det fanns nåt levande på Hönan överhuvudtaget idag. Förutom en del svärmande flugor förstås. Inte ett pet på grejerna idag heller. Men ett riktigt kalasväder var det och man behövde inte frysa.
VattenTemp: c:a 3,5-14,2 Vind: nej, c:a 0-3 m/s. Lufttryck: 1026 (lätt sjunkande). Sol.

110505
Äntligen!!!

Äntligen har "Grilla i Naturen" dragit in så mycket royalties att vi kan släppa den till allmänheten.
"Grilla med Urban och Henrik"

Tillbaks till 2011