Tillbaks till 2011

111119
Eftersom det var tävling i Grums idag var planen att gå i österled. La i vid Högens för att sen jobba mig österut. Det hade blåst kuling inatt, men nu var det närapå stilla bleken. Det tryckte igenom ganska kralliga dyningar igenom gattet vid Söököjan, så "The flying Beason´s" hade en bejublad företsällning där. Men så häftigt var det inte, utan jag tryckte på ut mot Högens istället. Redan när sista spöt var satt hade jag ett nafs på ett ytbete och tänker mig en brakhuggsexa. Men så blev inte fallet. Såg inte så upphetsande ut vid varken Högens eller Nygrund, så jag jobbar vidare österut. 3 gäddor kommer i båten idag. Ganska stora allihop och pigga, så det är hyfsade drillningar ändå. Hamnar ända borta vid Olyckan till slut och här ser det betydligt bättre ut med bete. Måsdyken avlöser varandra också. I det området bränner jag en för liten och tar en av gäddorna. Precis när jag skall ta upp hittar jag ett område med markant kallare vatten. Här får jag också dagens enda blanka i båten - en öring som är för kort. Hade varit kul att köra av det området lite mer. Är dock rädd för att det inte hade räddat den penibla situationen vid julbordet ändå...
Kalasväder var det idag, så även att det var trögt fiske var det rena njutningen att vara ute. Att världens ledare tar klimathotet med en axelryckning har ju i alla fall det positiva med sig att man kan åka ut på sjön i slutet av november i nästan bara T-shirt.
VattenTemp: c:a 8,4-9,0. Vind: V-NO, c:a 1-4 m/s. Lufttryck: 1015 (stigande). Mestadels soligt.

111112
Sista deltävlingen i KHBFK:s KM-serie i trolling. Tärnan kändes som "the shit" idag. Kanske, blir väl svaret - med facit i hand. En händelserik dag blev det med mycket hugg och fin fiskbild på lodet. Men bara en gädda att väga in. Många små, både öringar och laxar, var i båten och vände. Två som höll rätt storlek brände jag strax bakom båten. Den ena mer eller mindre oförklarligt, förutom att den hade rensat lite bland andra linor som följde med, om det kan ha påverkat. Den andra kändes inte fullt lika konstigt att jag brände. Den hoppade hela tiden, vilket var kul i och för sig. Men när laxen hoppade i en annan bäring än vinkeln på min lina var det över. Skulle nog kunna misstänka att den var vild ändå. Ett antal bomhugg kryddades anrättningen med också naturligtvis. Roligast var nog ändå vildlaxen som nöp en Tomic morot på riggen, stackad 6m. Den var bara 76cm lång, men den kom direkt från Gustavsbergs fabrik där den hade fungerat som gjutform för dasslock. Lika hög som lång kändes det som och smällfet. Så ska dom se ut!
Det högg på det mesta idag. Från oblyat i ytan till 9m på rigg. Även idag tror jag dock att 737 oblyat var bäst. Gäddan, som vägde 8,2kg, lyckades bita av skeden på en X-Rap, vilket kändes lite onödigt...
Grattis Nöff till delsegern och UPO Eriksson som vann hela tjottaballongen och därmed är klubbmästare i trolling 2011!
VattenTemp: c:a 9,8. Vind: växlande, c:a 2-6 m/s. Lufttryck: 1038 (stabilt). Mulet.

111106
Jahapp. Då var man på det igen. Idag var det lite mer sansad blåst, så möjligheten fanns att ge sig ut till laxdjupen mitt i sjön. Och en sån chans försitter man ju inte! La i vid 22/44:an och satte kurs 180 grader. Men redan i "höla" är det mycket betesfisk och jag får hugg. Men det fortsatte som senast att det bara var ett bomhugg. Tar en åtta och får ett fräsigt rigghugg på samma punkt. Men satan, den kliver av direkt den också. Det var en slom i Våxi/Raxi näsa. Kul - slomtemp nu. Vid kontroll visar det sig att pluggen som var stackad 3m under denna var borta. Så det kan ha varit gäddmormor som tog pluggen och fastnade i slommen. Jaja, drygt i vilket fall. Lägger en dubbelåtta och en trippelåtta på punkten, men efter några fler bomhugg lackar jag ur och styr rätt ut i sjön istället. När jag är långt ut hittar jag en höla till med betesfisk och får ett bomhugg till. När jag sen får ett hugg till på samma ställe har jag ångest för att ta spöt, hyfsat övertygad om att även denna skall kliva av. Men jag får ju naturligtvis ta mitt ansvar och greppa spöt till slut. Och denna hänger med ända in till båten. En för liten lax var det. Efter att ha lullat runt mitt i ingenstans utan fler hugg och dåligt med bete, börjar negativa tankar komma krypande som menar att det inte är rätt hösttaktik att köra mitt i sjön. Faller till föga lite och går grundare. Dvs <40m. Där är det däremot helt blankt på ekolodet. När jag trillar över kanten igen får jag ett nytt slomhugg, denna gången i Anchovyskalle på planern. Och det är gädda. C:a 6kg. Strax innan jag tänkte ta upp får jag ett hugg igen som faktiskt också kommer in till båten. Den här gången en för liten öring.
Helt överlägsen idag var en Tomic 737 som drog fram i ytan. Alla hugg, förutom dom troliga och verifierade gäddhuggen på slom, kom på denna. Och det spelade ingen roll vilken plats den hade i tåget.
VattenTemp: c:a 9,7-10. Vind: O-N, c:a 3-7 m/s. Lufttryck: 1022 (stabilt). Mulet/dis.

111102
Grattis Anders till en fantastiskt fin lax!!!!
9,68kg från Dalbosjön. Hoppas den platsar i PVS också.

Och det gjorde den ju! Platsade i PVS alltså. Kul!

Tillbaks till 2011