Tillbaks till 2011

111023
Japp, då var det dags igen. Nu var tempen nere i 10-11 grader och slutet av oktober. Borde vara läge alltså. La i redan vid Bonäs och kryssade sedan söderut för att kunna hålla hyfsat jämn fart i sidvinden som kom från syd. Det började bra. Hade ett utras på ett ytspö (Conrad) redan innan solen gått upp. Men det hade släppt långt innan jag hann greppa spöt. I höjd med Prickgrund la jag "baslinjen". Var lite fundersam på att jag inte hade sett några måsdyk. "Förr" vid den här tiden på året var det nästan så att solen förmörkades för att det var så stora måsdyk här. Men inte nu längre. Det fanns en del betesfisk inemot 22/44:an och där får jag också ett rigghugg (12m/Tomic 531). Bra fräs i det, men även den släpper innan jag hinner ta spöt. Längre in mot Prickgrund uppstår trots allt ett måsdyk.Går vid sidan om det och hoppas nåt ska hända. Ser betesfisken på lodet, men inget hugg. Tar en lov och sen igenom måsdyket och... Nej. Kör några vändor på dom platser jag har sett större ansamlingar av betesfisk. Men trots att det ser riktigt giftigt ut på sina håll så blir det inget. Eftersom det är så gött väder avslutar jag med att surfa upp mot punkten där jag fick PVS öringen en gång i tiden. Och ta mej tusan. Hugg igen på riggen (9m/sked), nästan exakt på punkten. Men också denna släpper direkt. Tråkigt, för det var klockrena hugg på riggen. Pang-fräs, precis som det ska vara. Gött att vara ute på sjön, men på tok för dåligt fiske mitt i högsäsongen.
VattenTemp: c:a 10.6-10.8. Vind: S, c:a 5-9 m/s. Lufttryck: 1022 (Lätt stigande). Sol.

111016
Grattis Team Wikström till Nordiska Mästerskapstiteln!

111009
Storm var utlovat. Men det såg ut att finnas ett par timmars.möjligt fiske på morgonen. Planen blev dock lite reviderad. Istället för att åka mitt ut i sjön som jag brukar nuförtiden tänkte jag istället "bara" åka till klassiska gräsmattan och där vänta in blåsten som skulle komma sydvart ifrån. När jag slog på VHF:en hörde jag det berättas om ett stort sökpådrag vid Kärrholmen. Lite olustigt eftersom det inte är otroligt att det är någon man känner om det är Search and Rescue vid den här årstiden. Blev dock snabbt varse om att det var en övning. Det lät förtroendeingivande, så jag tror man får valuta för den femhundringen man pyntar till SSRS per år om man skulle hamna i en nödsituation. Det verkade vara Rescue Sune, Hammarö och Victoria som leddes av Rescue Broström från Käringön.
Väl ute på böljan var det som förutspått kalasväder i ett par timmar. Satt och tänkte att det bara var ett hugg som fattades. Och som på beställning kom ett hugg. Det var en gädda. Stridbar sak så jag hoppades länge att det skulle vara en blank, som det tyvärr inte var. Men sen händer inget mer på ett tag. Hinner köra över alla mina "heta hak" i området och mer eller mindre väntar in blåsten för att surfa hemåt. Då ser jag ett rejält strömstråk som jag följer. Och här står rejält med betesfisk också. Och hugg får jag direkt. Men det är gädda igen. Får 2st gäddor till i strömstråket och det ser fortsatt riktigt hett ut. Men ingen lax verkar var här. Ganska snart börjar det storma också och jag styr kosan hemåt. Efter en liten stund är det ett Conradspö som löst ut. Det känns som något pyttelitet, kanske en abborre. Men när den kommer bakom båten ser jag att det är en öring som inte var så pytteliten. Inte godkänd, men för stor att bara lyfta in i båten. Så när jag börjar krångla så löper den fri. Oskadd förhoopningsvis. Funderar på om jag skulle ta ett varv i Säterholmsfjärden innan jag tar upp, men jag bara surfar genom gattet och tar upp. Kändes som det trots allt blev en händelserik tur på de få timmarna jag var ute. Lyckades tappa pulkan igen också i den första blåsten. Lite krydda på tillställningen. Snart dags att byta pulklina nu...
VattenTemp: c:a 13. Lufttryck: 1013 (Stabilt-snabbt sjunkande). Påmulnande.

Tillbaks till 2011