Tillbaks till 2011

110917
KHBFK:s arttävling. Idag var det dags för KHBFK:s arttävling. Väderförutsättningarna var spådda till näst intill optimala. Jag hade fått rejäl förstärkning idag. L fanns med i uppställningen. L har ett bra facit på den här tävlingen. Sist han var med vann vi hela tjottaballongen. Idag var dessutom naturfenomenet H:K med också, så det kändes som vi ställde upp med förstafemman idag. Planen var att först åka ut på ett abborrgrund och sen köra på gädda. Endera inne mot Onsön eller ut mot Sten-Kalle för att avsluta med laxtrolling utei. Vi hittade abborren direkt. Men den var extremt trög. Inte ens masken ville den ta. Men allt eftersom började det komma korta huggperioder som blev intensivare och intensivare, så vi började fylla på med abborre. Tyvärr var det ingen storlek på dom, men vi hade i alla fall så att vi kunde fylla kvoten med 2 hyfsade. Mitt i ett upptag får jag ett hugg som jag känner inte är en abborre. Hoppas på gös, men inser snart att det är en gädda. Hoppas att den inte ska försvinna med blänket. Efter att jag agerat "human slirbroms" en stund får vi gäddan i båten. Nu ändrades förutsättningarna genast. Nu bestämmer vi oss för att åka ut mot laxdjupen direkt istället och hoppas på en slumpgädda och kanske, kanske få en godkänd lax. Men det var lika trögt på laxstrada som på abborrgrunden. Såg en del fisk som var uppe och tittade på riggbetena, men utan att hugga. Vi funderar på om vi skulle åka in och pimpla och spinnfiska igen, men inser att vår bästa chans att få den andra gäddan är att nöta på med trolling. Vi går in mot grundare vatten vid Vårtan och Instrument och det lönar sig. Vi får ett ythugg som visar sig vara en gädda. H.K är lovad PB, så han är eld och lågor över denna. Tyvärr trasslar det till sig inne vid båten och den går fri. H.K blir djupt deprimerad över denna förlust, men vi hoppas på ett nytt gäddhugg innan det är dags att ta upp. Detta händer dock inte. Däremot visar det sig att det hänger en gädda på djupriggen när vi tar upp, så vi lyckas fylla gäddkvoten också till slut. I land och invägning räcker det till slut till en andra plats i arttävlingen! Riktigt roligt.
Tack L och H.K för en trevlig dag på sjön!
VattenTemp: c:a 15. Lufttryck: 1014 (lätt sjunkande). Klart

110910
Dags för sista pimpeltävlingen för i år med KHBFK. Nu skulle det avgöras vem som skulle bli klubbmästare i pimpel. Tyvärr hade jag inte något med detta att göra, eftersom jag missade första tävlingen och andra blåste inne. Men jag skulle absolut vara med och röra om i grytan i alla fall! Prövade vrakfiske som ju levererat tidigare (090822). Men i år fanns ingen huggvillig abborre på plats. Nu började ett tröstlöst letande efter fisk. Körde runt hela Klacken och runt grisberget, men det verkade vara döda havet. Efter 2 timmars letande hittade jag dom i alla fall strax söder om Storgrund. Och där fanns förklaringen till varför det inte fanns fisk någon annanstans. All fisk var här! Enorma mängder abborre fanns det. Och huggvilliga var dom till en början. Stora som ballonger var dom som kom upp och dom spydde nors. Precis vad jag behövde. Efter en timme började fisken bli lite mer kräsen, men mängderna fanns fortfarande kvar. Men det var kul att lura dom med olika tekniker och beten innan det var dags att åka in till V:a Söö för målgång och grillning. Jag hade lyckats skrapa ihop drygt 15kg abborre, vilket räckte till en ganska bekväm seger i deltävlingen. Men som sagt så räckte det ingenvart i totala sammandraget. Där blev det desto mer dramatiskt. Förhandsfavoriterna S-O.H och S.B hamnade på samma poäng. Och när vi räknade samman totala fångsten över deltävlingarna skiljde det femtio (!) gram till S.B:s favör. En liten abborre till hade räckt för att S-O.H skulle tagit hem det istället. Otroligt, men riktigt kul att det är så jämnt. Vi hade tur med vädret idag och avslutningskorven smakade mumma.
Att jag hittade fisken hjälpte några andra filurer att ta medaljer i ett annat KM. Kötterier på öppet vatten var något nytt, men håll till godo!
VattenTemp: c:a 17. Lufttryck: 1007 (lätt stigande). Mestadels klart.

Tillbaks till 2011