Tillbaks till 2012

121229
Karlstad/Hammarö KorvätarKlubb hade intagit Ängsjön. Vi var några färre än vanligt, så det var en tuff utmaning vi hade framför oss. Men ganska snart framstod det att vi hade slagit ett nytt rekord! 5 man lyckades driva i sig en tunna med 36 korvar. Som ordförande blev jag rörd över den entusiasm och hängivenhet som medlemmarna antog uppgiften.
Fiskemässigt gick det inte så bra. Det var bara L som lyckades få 2 rödingar på isen. Vi andra kammade noll.
Temp: c:a 0. Lufttryck: 1006 hPA (sjunkande). Regn/dimma.

121223

121222
Eftersom man tagit steget och även sätter lax går årets julgåva i form av smolt till Grums Trolling Klubb. Bidra till Utsättningar i norra Vänern på BG 5244-9980. Märk med ”Mer Lax/Öring i Vänern” (vilket jag inte gjorde, så jag kanske är livstids medlem nu istället ;-) )

121214
Som ett led i kampanjen "Få, om inte alla, så i alla fall betydligt färre att fiska i Karlstad" har nu Nedre Klarälvens FVOF infört lakfiskeförbud under den isbelagda perioden i älven. Detta tillsammans med den tidigare "mörtstugescammen" gör att man systematiskt förbudlägger grupp efter grupp som vill fiska. Ett slomfiskeförbud måste snart också komma - något annat vore ologiskt.
Vi var en klick från KHBFK som ville ta till vara sista natten i frihet, då förbudet inträder den 15/12. Vi körde alltså "sista natten med lakgänget". Vi hade laddat med eldkorg, korv, julmust och glögg. Det blev en trevlig tillställning men sämre fiske. När jag gav mig hade det landats en lake (självklart C&R) och en handfull hugg hade fallit. Nu är det först i mitten av februari man får fiska lake, om det finns något intresse kvar då.
Temp: C:a -9. Lufttryck: 1016hPA (sjunkande). Halvklart.

121202
Sista deltävlingen i KHBFK:s trollingserie. Troligen även årets sista trollingtur. Hade haft strul med fastfrusna bromsar på kärran, så det var en liten skräll att jag stod på startlinjen. Lägger i vid Sten-Kalle. Hade knappt fått i allt när ena djupriggspöt löser. Känner en stor fisk i slutet av linan. Känns tyvärr dock som en gädda. Och visst är det en gädda. Inte aktuellt med vägning, då fingrarna inte går att röra på (c:a -10 vid starten), men den mäter 109cm i alla fall. Kör på västerut och kör vilse vid Bäröskären innan jag hamnar vid Åsnegrund. Där kliver dagens andra gädda på. Hyfsat stor den också - 98cm. Men inga blankfiskar idag. Kärran har frusit fast på land också, men tack vare familjen B rullar den igång. Dock fryser skiten ihop innan jag hinner hem, så nu får vraket stå tills det blir mildgrader (Sannolikt i maj-13).
Proteskungen vinner sin 4:e (!!!) raka seger och är mer än nånsin solklar klubbmästare år 2012. Grattis!!!
VattenTemp: c:a 6 Vind: N, c:a 3-6 m/s. Lufttryck: 1014hPA (stabilt). Sjörök.

Tillbaks till 2012