Tillbaks till 2012

120129
Nya tag på Gapern och gösen. Idag var gösoraklet - mäster U med också, så det kändes tryggt. Vad som var ännu bättre var att U hade betesfisk av klass A med också. Inget maggotgnetande idag alltså utan rätt i med donen bara. Vi riggade upp varsin brant och väntade. Först kändes det segt, men sen accelererade tillställningen med många fäll. En del blindfäll men också många gäddor upp. Den största på knappt 6 kg. Till slut kom också den förlösande första gösen från isen på Gapern. Inte stor, men kanske hade den varit godkänd om man velat laga till "Zander im Bierteig". Riktigt kul i vilket fall. Dagens miss var att jag hade tagit med grill och senap, ketchup och korvbröd, men missat att ta med huvudgästen till partyt, som dessvärre låg hemma i kylskåpet. Men det var såpass mycket springande mellan hålen idag så man höll värmen ändå och glömde bort hungern. Det blev någon abborre på pimpeln också.
Temp: C:a -3. Lufttryck: 1045hPA (lätt stigande). Mulet.

120126
Samma resa igen. Mörtstugan var lika tom idag. Idag kändes det direkt att det var en mycket trögare dag, så det var tufft att pimpla upp betesfisk. Å andra sidan var de få abborrar som högg i perfekt betesstorlek. Trots det fick jag bara igång 5 don. Och även på donen var det mycket trögare. 2 gäddor på isen och några bomfäll. Hade ett fäll som inte satte någon fast fisk och betesfisken var opåverkad. Men jag hann bara vända på klacken efter att jag satte ner betesfisken innan det fällde igen. Hann svära lite över taskig tackling innan jag kände motstånd i linan. Efter en kul lirkning kommer en 4+ gädda upp. Den andra gäddan för dagen var 3+.
Temp: C:a -7. Lufttryck: 1019hPA (stigande). Sol.

120125
Tänkte göra en ansats på isgösen i Gapern. Trots att mörtstugan luggit i blöt i c:a 1,5 vecka, var en halvkilos abborre det enda som hade krupit in. Inte bra! Fick ta till plan B istället och sitta och meta småfisk med maggot. Det vet man ju hur det brukar gå... Men hoppet tändes när jag fick en abborre i perfekt storlek direkt på nedsläpp i första hålet. Men det var tyvärr den enda i det hålet. Satte trots allt på den på ett don och det fällde ganska omgående. En gädda. Men abborren hängde också med upp, så den fick agera lockbete en gång till. Och jag hann att få ett fäll till med en ny gädda innan jag hade fått några mer betesfiskar. Hade faktiskt ett hyfsat abborrfiske, men de flesta var för stora (naturligtvis, eftersom det var mindre jag behövde). Hade som mest igång 3 don och det blev 3 eller 4 gäddor. Största på knappt 4 kg som dessutom hade någon slags utväxt. Tänkte göra en "mercy kill", men gäddan såg välmående ut förutom utväxten, så den fick simma åter trots allt. Hoppas inte det var något smittsamt bara, men det tror jag inte. Det liknade inte de såriga böldfiskar man kan få ibland, utan det såg mer ut som ett missbildat käkben. Hade ett fäll som jag drog betesfisken ur munnen på. Kan ha varit gös. Risporna på betesfisken såg ut att kunna komma från en gös. Hade också någon som högg på mitt blänke som också skulle kunna varit gös. Men ingen gös på isen trots allt. Det får bli nya försök efter första gösen från isen på Gapern.
Temp: C:a -4. Lufttryck: 1010hPA (stigande). Sol.

120122
Mogen 40-åring i pisten...

120108
Örten hade 8-10cm is, så jag slog några hål. Blev ett tiotal abborrar och en gädda. Inget svenskt rekord av någon art - långt därifrån. Men lagom premiärtur. Gött att "gå på vatten" igen.
Temp: C:a -3. Lufttryck: 1010hPA (stigande). Mulet.

Tillbaks till 2012