Tillbaks till 2012

120729
Hela familjen var ute med FiskeLilja för lite mete och spinn. Alla verkade trivas, men frun satte sig i fören på behörigt avstånd. Det blev abborre, mört och gädda. S fick den största abborren naturligtvis.

120728
Körde ett pass i arla morgonstund. Nu fick jag i alla fall några av de efterlängtade gäddorna. Den största mellan 2-3 kg bjöd upp till en rolig fight, men de andra var små snipor. En gädda måste omärkt ha snutit kroken också, så jag åkte omkring en stund utan krok i andra änden. Kändes lite onödigt. Positivt var att abborrarna var uppe och jagade, men ingen abborre högg på flötestrollingen idag heller.

120726
Idag var det den yngre generationen i form av D.G:s tur att vara med på ett pass med flötestrolling. Vi hade svårt att få tag på betesfisk, men det passade D.G bra. Han ville hellre köra båt fort än att ligga still. Till slut fick vi dock ett par löjor som vi tacklade på. Körde i dom farvattnen jag fick flera kilosabborrar förra året på flötestrolling, men icke idag. D.G tyckte flötestrolling gick för sakta också, men vi hade turen hitta en "cars" badboll som flöt omkring. Med denna hade vi lite bollkastning i båten. Men till slut tyckte både jag och D.G att det var för varmt och tröttsamt att flötestrolla, så vi gav upp och åkte räserbåt istället.
Har bara haft ett napp på flötestrollingen i år, men den brände jag. Visserligen gick det för lätt förra året då det i princip bara var att åka ut och dra kilosabborrar på löpande band. Men kan nog bli något pass till innan sommaren är slut. Jag kanske kan få en gädda i alla fall?

120725
S och jag tältade på ö. Betesfisken var rejält på bettet. Fick en fin mört som skulle varit perfekt gösgodis. Men den namnsatte S och jag fick absolut inte sätta den på kroken. Fick istället dra på ett par abborrar när vi körde flötestrolling. Körde 1h på ett lovande grund, men inte ett pet på våra grejer.

120722
Gösturné 2012 dag4
Det var utlovat hård vind från sydväst idag, så vi valde att ta lä av Ekenäsan. Vi fick några gäddor idag också. Den största på 7,6 kg. Vi hade även några ryck & släpp på riggen.

Det blev inte en enda lax på turen, som ju var huvudmålet. Kul med gösen, men annars var inte fisket något vidare för oss. Men trevligt sällskap i vacker miljö gör turen till en av årets höjdpunkter ändå..

120721
Gösturné 2012 dag3
Väl ute på sjön insåg vi att det nog var ett bra beslut att inte ligga kvar vid ön. Det gick ganska hård sjö och det guppade rejält. Det var så rejält så vi fick sjösjuka i båten och beslutade oss för att bryta och åka in till Lurö istället och äta en siktallrik. Men innan vi bröt hann vi få en gös lite otippat i ytan. 4,3kg. På Lurö dumpade vi halva besättningen som fick ta Luröbåten in till land istället. Jag och L fortsatte vår envetna jakt på 8-kilos laxen. Det hade skett en total scenförändring när vi kom ut igen. Nu var det i stort sett bleke. Lite dyningar som skvallrade om att det varit hårdare väder. Vi fick en fin eftermiddag. Det blev ett antal gäddor idag också, men ingen vidare storlek på dom. Men det var rejäla hugg. Flera av dom högg på 18m djup! Till slut fick vi också en öring, som dock var för liten. Den högg en Conrad riggad på 12m.

120720
Gösturné 2012 dag2
Idag skulle det köras mitt ute i sjön. Det låg en del åskmoln inåt land, men det såg inte ut som de skulle gå ut i sjön. Men till slut var det ett moln som irrade ut i sjön och då beslutade vi för att bryta och åka närmare land istället. Innan vi bröt hann vi dra en gädda. Väl inne vid land ballade vädret ur med regn och blåst. Tyvärr flyttade sig inte den oroväckande tidsluckan, utan man utlovade hård nordlig vind under natten. Vi hade flera alternativa lösningar på detta, men det slutade med att vi rev lägret och åkte in till Ekenäs och hyrde en stuga.

120719
Gösturné 2012 dag1
Vädret såg såpass bra ut att vi vågade oss ut på Vänern. Ekenäs var valet. Det var bara en oroväckande tidslucka när vinden skulle komma från norr, och då funkar inte vårt ötältande. Men prognoserna har ju inte stämt någon gång hittills i år så varför skulle den göra det nu? Tidsluckan behövde bara dra sig lite och inträffa dagtid istället för på natten så var problemet löst. Eftersom vi kände till hur det såg ut på ön, behövde vi inte åka och reka och ställa upp tält utan vi la i direkt. Köringa resulterade i 2 gäddor.

120717
Vi körde en Vänertur. Kryssade oss ut mellan åskskurarna. Efter alla pitstop med fika och grill stannade vi till på abborrgrundet. S valde stora Vänerpirken, så jag misstänkte att det var stordåd på gång. S blev klart värst idag. En fin abborre i båten och en gös som var större än jag trodde - släppte (borde insett att den var stor när pimpelspöt stod som en sprättbåge vid hugget), så utan håv gick den lös vid båtkanten. Det gjorde inte så mycket - vi hade släppt tillbaka den ändå. Vi fick se en grann gös i alla fall!

120716
Det här var något nytt. Hela familjen var ute med FiskeLilja och körde efter gös. Alla verkade trivas, men någon gös blev det inte. Inget annat heller för den delen. Jo förstås, S hittade en groda.

120715
Ställde upp i Butorps metartävling. Inte metetävling. Metartävling är rejälare! S var med i år också. Hon orkade en halvtimme ungefär. Synd, för det var hon som hittade fisken, men tyvärr ville ingen sitta fast trots rediga napp. Fisken stod nära land, precis dit hennes rosa 3-meters spö räckte. Utei där jag höll till var det inget. Efter att S tröttnat la jag mitt flöte där "hennes" fisk stod och lyckades få upp några parvlar. Känner mig ganska stabil i den här tävlingen och som vanligt fick jag ungefär 10% av vinnarvikten. Trevlig tävling som vanligt. Den stora förändringen för i år var att den grillade korven var utbytt mot kokt. Win/Win situation...

120710z
Storm och regn var utlovat. Men när det inte var så när barna var lagda tog jag chansen att ta en flötestrollingtur trots allt. Blev omkörd av "svarta lådan" i första nerförsbacken. Hade tydligen bara slagit ett spännband om själva lådan, men inte om något annat. Den smashade in i vristen på mig innan den voltade vidare in i ett buskage. Den gjorde själ för namnet "svarta lådan", för all elektronik höll, även om det var lite omdisponerat inuti lådan. Hann fastna med ett spö i ett träd också innan jag var ute på sjön. Flöten och sänken åt alla håll - hälften återfunnet. Väl på sjön dröjde det inte länge innan det utlovade regnet faktsikt kom. Körde på trots allt och hann att köra länge, länge utan napp. Men sen kom det - nappet jag väntat på. Det kom på en tacklad abborre (hade bara fått tag på det idag) och det verkade vara lovande storlek. Har bara fått storabborre på tacklad abborre. Men vad händer? Linbrott! Och det var ovanför tafsen, så det var inte någon eventuell gäddtand, utan bara ren och skär materielslarv. Fick nog och avslutade och åkte hem i regnet.

120709
Första "seriösa" testet på Örten för i år. Flötestrolling var metoden. Det enda som hände var att en mört blev rispad. Ändå hade jag uppgraderat till flötestrolling 1.07D, genom att sätta en stingerkrok på tacklet. Men kroken satt för långt fram, så risporna satt bakom kroken. Men även att det var snött om tid och ingen fångst så var det skönt att vara på banan igen i alla fall.

Tillbaks till 2012