Tillbaks till 2012

120330
Eftersom det var brytpunkt i slomlottot idag, kände jag mig manad att kolla läget på slomfronten. En tung förlust för Färjestad och en regnskur som frös till på plattformen jag brukar stå på, hindrade inte. Tog många drag innan årets första slom låg i håven. Men ankomsten var ett faktum. Gnuggade till mig ett tiotal betesslommar innan jag halkade hem igen. Får se när nästa försök blir. Eller om kanske...

120329
Tänkte smita från jobbet idag och få en eftermiddag för trollingpremiär. Mötte dock chefen i dörr´n, men försökte kaxa till mig lite och sa: "Jag drar nu". Han kontrade: med "god fiskelycka". Kunde lika gärna stanna på land efter det. Men jag har klämt in lite nya kablar som jag ville få provkört, så ut på böljan bar det.
Körde mitt ut i sjön som sig bör. Fint väder, dock med lite dryga vindbyar inemellanåt. Hände absolut ingenting på bra länge. Inte förräns jag sänkte ner ena riggen efter en 2-timmars kontroll. Då nöp en liten lax på den stackade riggen på 9m. Den hade huggit över en Conrad i 2012 års färger. Strax därefter är det en krämfärgad Strike Pro som stryker i ytan som signalerar hugg. Ser en lax som dansar bakom båten. Och jag tänker vildlax direkt. Den uppför sig väl och går fint in i mitten av släpet innan den börjar böka och jävlas lite. Men in i båten kommer den till slut. Och visst var det en vildlax. Fet som en julegris och 78 lång. Tar någon mer lov i samma område men det blir inget mer.
VattenTemp: c:a 2,3-2,5. Vind: NV, c:a 5-10 m/s. Lufttryck: 1002 hPA (stabilt). Växlande sol/mulet/regnskurar.

Senare på kvällen gick U och jag ner och kollade om slommen hade kommit. Nej. Inte än. Och nu är det ändå 15:e dagen.

120327
Testade slommen igen på dag 13. Trodde kanske att det skulle komma slom i håven idag. Hade till och med en påse med mig. Men inget än.

120325
Nytt slomförsök på dag11. Nej ingenting än.

120322
Första slomtestet för i år. 8 dagar efter islossningen. Känns lite för tidigt, men eftersom vi har "slomlotto" i klubben och det var en brytpunkt idag så fick det bli ett test. Men ingen slom i håven.

120303
Idag var det dags för prisutdelning och avslutning i Big5. Förra årets vinnare, A.D, hade bjudit in till rödingfiske i Björntjärn. Knappt hade vi hunnit sätta oss och låtit vildmarkskänslan svepa in i själen förrän fiskekortskontrollanten kom på bredställ med fyrhjulingen. Men det var inga problem - alla i vår skara hade löst fiskeavgift. Sen började en nervös väntan. Men till slut låg den där på isen - körvelden! Och då var livet härligt. Gick ut starkt med ett par paprikacabanossy och sen en cabanossy ost, för att långsamt jobba mig hemåt med en slät cabanossy på slutet. Fick även komma till i A.D:s Bullensbörk ett tag... Naturligtvis avslutades ett grillkalas signerat A.D med kokkaffe ur sotpanna. Himmelskt. Trevlig dag och alla fick fisk. En rackare till röding stack med mitt favvoblänke, som jag tyvärr inte har en aning om vad det heter. Det har bara levererat, men nu får jag pröva nåt nytt istället.
Temp: C:a +5. Lufttryck: 1033hPA (stabilt). Sol.

Tillbaks till 2012