Tillbaks till 2012

121024
Trollingrepa igen. Körde på Hovahall med omnejd. Satt och räknade på att det var 13 timmar sen senaste hugget, när en gädda går på. Hinner gå många långa timmar innan nåt händer igen. Och då har jag ändå gått igenom ett måsdyk. Innersta spöt drar iväg i en innersväng. Här känner jag och ser, till motsats från första hugget, att det är en blank. Den drar iväg ut mot pulkan, så jag sätter lite press på den. Då sker det igen - linbrott.! Scheisse! Nåt mer händer inte förutom att det börjar blåsa och regna. Lär bli byte av generation mögellina innan nästa tur. Eller inte...
VattenTemp: c:a 10,1-10,9. Vind: SV-N, c:a 3-9 m/s. Lufttryck: 1017hPA (stabilt). Sol/Mulet/Regn.

121021
Hade egentligen inte tid att åka ut idag - skulle vara hemma till lunch. Men en smash-and-grab tur skulle nog trots allt hinnas med. Bäst görs ju detta naturligtvis på "gräsmatta" och intensivt spana efter måsdyk som man tokkör på. På det viset skulle jag nog hinna fylla baljan på nolltid. För att bättra på oddsen startade jag riktigt tidigt också för att köra första timmen i mörker. Mörkret prickade jag in. Det var mörkt som i ett sotararsel. Hade t.om. problem att hitta ut ur hamnen. Gräsmattan i sig gav ingenting och dom enda måsar jag såg kom en och en och verkade mest nyfikna på mina plastbeten. Draggade av feskviksränna också innan jag gav upp. Dittills hade jag inte märkt av ett enda liv. Men när jag vevade in sista spöt satt det ingen wobbler på det spöt, så en gädda har troligtvis varit där och nafsat bort en Tomic 185.
VattenTemp: c:a 11,0-11,3. Vind: NV, c:a 2-6 m/s. Lufttryck: 1017hPA (stigande). Mulet.

121010
Trolling on the schedule. Hade svaga förhoppningar efter den "blanka" premiären. Och nu var det ju som det skall vara, att man halkar omkring och fryser innan man åker ut. Siktet var på Härö-kompassrosen. När jag körde över Högens och Nygrund utan att det hade hänt något eller att jag hade sett någon aktivitet började jag ana oråd. Och visst fortsatte det på samma sätt. Inte ett napp på hela turen. Jo, förresten. En abborre hade tvinnat runt längst ner på riggen. men tveksamt om det kan kallas napp, eftersom jag inte märkte av det alls.
VattenTemp: c:a 12,2-12,7. Vind: NV, c:a 4-6 m/s. Lufttryck: 1006hPA (stabilt). Sol.

121006
Idag var det äntligen dags att genomföra sista deltävlingen i klubbmästerskapet i pimpel. Vi har väntat i en månad på att vinden skulle lägga sig. Den la sig inte idag heller, men kom under våra gränsvärden i alla fall. Tänkte åka ut på klubbmästargrunden, men strax utanför Lillängen möttes jag av ganska dryga dyningar, så istället tog jag beslutet att åka in i Kattfjorden och reka lite grund inför vinterfisket. Men det blev inte så mycket rekat, för redan på första "uppförskörningen" på grunden stöter jag på massiva abborrstim. Stannar upp och får ett superfiske i kanske 15 min. Sen försvinner stimmen. Ägnar sen c:a en timme åt rekningar utan att hitta några större mängder abborre. När jag går tillbaka till samma område som jag började på hittar jag lika stora stim igen. Och nu stannar dom under båten. Däremot var dom lite tröga, så man var hela tiden tvungen att hitta på något nytt för att få dom intresserade. T.ex ner med en balans, duns i botten, upp med blänket ett tag o.s.v. Ett ganska kul fiske egentligen, men kanske inte helt ultimat då det är tävling. Till slut går det inte längre att få borrarna intresserade utan jag åker in mot ett måsdyk som jag studerat en bra stund. Och här är dom mer på hugget. Storleken är större här också. I efterhand inser jag att jag skulle åkt hit mycket tidigare. Efter ett litet tag får jag på något som är rejält bastant. Tyvärr är det på en pimpel med riktigt tunn lina, men den verkar sitta bra, så jag kör jojo med den en bra stund och lyckas under tiden sträcka armen efter håven och få den uppfälld. Till slut ser jag en stor fisk komma upp mot båten. Och sen går linan av!! Riktigt surt. Undrar vad det var? Funderar lite på om det var en asp? Men det är väl inte otroligt att det var en gädda heller. Kör på tills det är dags att åka till korvgrillningen som avslutar serien och då klubbmästaren skall utses. Min vikt idag blev 8,36 kg och det räckte turligt till en andra plats. Det skiljde bara ett par hekto ner till fjärde platsen. Alla hade haft riktigt bra fiske idag - kul! Vann gjorde P.G som också hade en liten, liten chans att ta hem hela tjottaballongen och bli klubbmästare om han fiskade bra idag. Och han tog den! Stort grattis!
VattenTemp: c:a 13. Vind: V, c:a 3-8 m/s. Lufttryck: 998hPA (stabilt). Sol.

Tillbaks till 2012