Tillbaks till 2013

130426
Gick ut från Kristinehamn idag. Körde långt inne mot Lakholmen till att börja med, men det verkade som om hela trollingarmadan låg längre ut. Men när jag gick längre ut, så mötte jag hela bunten med kosan ställd inåt. Kanske var det full balja och hemgång? Jag vet inte. Jag var inte rätt ute helt klart. Trots att jag hittade en fläck med nästan en grad varmare vatten och färsk slom på en del spön, blev det inget. Spydde lite galla över en hotshot-guide som utnyttjade "vänsterregeln" och vek av rätt framför mig. Men jag blev snabbt varse varför han gjorde så (hoppas jag??). Vi hade kommit in i "plocke-pinn-nät-högen". Fullt med nät med i det närmaste omöjlig märkning att se om du inte är närmare än 4m. Kristinehamn är på många sätt mycket trevligare än Karlstad/Hammarö artt ligga och harva i. Inga pappersbruk eller industriavfallsdeponering i form av stillastående vindkraftverk, utan bara orörd skärgård. Men den här vilda västern med uselt märkta nät är inget roligt. "Nej jag är inte bitter", sa jag, men försökte hitta ut ur labyrinten och bege mig längre ut i sjön. Väl på fritt vatten får jag till slut dubbelhugg. Eller nåja, två hugg samtidigt. Det ena på rigg 12m ner och det andra oblyat i ytan längst ut på linan. Det var 2 smålaxar som jag krokade av utanför båten. Strax därefter fick jag en till på innersta spöt i en yttersväng. Huggen kom på Strike-Pro (Maja Gräddnos), Tomic 185, och X-Rap (PG). Mer blev det inte. En halv besvikelse på resultatet, men en härlig dag på sjön.
VattenTemp: c:a 2,8-4,1. Vind: SV-S, c:a 1-6 m/s. Lufttryck: 1006hPA (stabilt, tidigare sjunkande). Mulet-Sol.

130423
Första slomtestet för i år. 9 dagar efter älvrensningen. Var det för tidigt? Nejdå. Slommen hade kommit. Det var riktigt stora mängder också. Det mesta jag haft i håven på många, många år. De senaste åren har man fått gneta med kalla händer för att få ihop ett rimligt antal av de storlekar man vill ha. Men i år var det inga problem. Fick ihop c:a 150 slom av klass A på bara några håvdrag. Det räcker gott och väl för att täcka min säsong.

130421
Trollingpremiär! Körde inte ens förbi propellrarna vid Gässlingarna innan jag la i. När jag skulle sätta sista spöt i stackerklämman kände jag att det började röra på sig. Sista nappet på pimpelsäsongen alltså! Vevade in en vildlax. Den här var garanterat "äkta" vild. Den hade varit i ett nät och suttit fast från huvud till stjärt - det syntes på alla ärr den hade. Men nu fanns inga öppna sår och den var i god kondition. Min avkrokning gick hyfsat skonsamt också, så den får förhoppningsvis fortsätta sitt våghalsiga liv. Kul att se att C&R funkar med "nätade" fiskar också. Drygt 60cm var den och hade slurpat en Tomic morot. Sen blev det bara två hugg till på hela dagen. Det var en lax och en öring. Bägge c:a 66-68cm. Bägge högg på en Husky jerk med 30gr bly, också i Gässlingeområdet.
VattenTemp: c:a 2,1-2,7. Vind: lagom. Lufttryck: 1023hPA (sjunkande). Sol.

Tillbaks till 2013