Tillbaks till 2013

130223
Victoriapokalen -13
Nu var det dags för Victoriapokalen igen. Platsen var Herrön. Tjock is och tjockt snötäcke borgade för att det skulle vara trögt fiske. Och det var det sannerligen. Följde en linje mellan Jäverön och Herrön där jag borde komma över ett grund. Men det var resultatlöst. Det var först när den linjen korsade förra årets mästares nedslag av fiskeplats som jag började känna något i linan. Men det var trögt och segt. Lyckades få 4 stycken. S-O.H satt i samma område och hade mörkat till sig knappt 2kg. Men det räckte inte ända fram. B.G och maggotgänget som hade gått söderut lyckades ännu bättre med kanppt 2,5 kg. B.G är således årets mästare i Victoriapokalen! Stort grattis!
Slutställning Victoriapokalen-13:
1. B.G - 27 fisk, 2630p
2. S-O.H - 19 fisk, 1910p
3. F.B - 18 fisk, 1160p
4. U - 14 fisk, 1140p
5. S.B - 11 fisk, 990p
6. J.G - 8 fisk, 680p
7. Mm - 9 fisk, 450p
8. A.D - 6 fisk, 380p
9. M.G - 4 fisk, 260p
10. M.S - 2 fisk, 200p
11. P.G - 1 fisk, 110p
Oplac. U.B, L
Temp: C:a 0, Mulet, tidvis regn.

130209
Efter skidskolan hade jag lovat D:G att vi skulle ta en kort pimpeltur innan det blev mörkt. Sagt och gjort. Tänkte först att köra på Skutberget, men eftersom det hade gått en del råkar där valde vi att åka till Tynäs istället. C.C och S.G blev också med. Dessa stannade dock kvar på land när vi i pimpelgänget gick ut. Vi gick ända ut till grundet, men väl där orkade vi bara borra några hål var. Isen var c:a 50cm tjock! Ingen fisk fick vi och en kall nordan full i snö gjorde att vi vände tillbaka. D.G som vanligt åkandes på snow-räjsern. Han började misströsta lite, eftersom jag tog någon paus på vägen, då det var tungt att dra i snön. Tänkte först att ta genaste vägen upp över huset på udden, men det kändes inget bra att klampa runt på någon annans tomt. Istället satte vi kurs mot närmaste stället utanför tomten - genom vassen. Halvvägs in genom vassen ser jag lite isblock som sticker upp genom snön. mer hinner jag inte tänka innan jag har farit rätt igenom en öppen råk som det bara låg snö över. D.G på boben var som tur var kvar på isen. Nu gällde det bara att få honom att stanna där. Och det gjorde han. Han satt kvar på boben. C.C fick tag på en frälsarkrans och satte iväg. Hon var dock tvungen att hitta en säker väg runt råken, dvs där vi gick ut, vilket var en bra bit runt. Under tiden försökte jag ta mig upp ur vaken. Inte så lätt som man kan tro! Efter att jag fått av mig pimpelsäcken kunde jag kraftsamla och dra mig upp till den väntande D.G och C.C. Det gick bra och alla inblandade skötte sig strålande! Som tur var, var det ganska nära till bilen så jag fick av mig det mesta av det blöta och in i värmen. Vi får väl se om jag klarar mig undan förkylning. Känns inte så. Återstår också att se hur viljan att följa med ut på isen i fortsättningen står sig hos alla inblandade.

130207
Hade tänkt mig ett försök efter storabborren med angeldon. Men när jag kollade mörtstugan igår var där bara en liten parvel till mört. Den var så liten så jag upptäckte den inte först, utan den låg ett tag på land. Men jag fick fart på den till slut och tänkte trots allt satsa på ett försök med mete med betesfisk efter devisen att "det räcker med en betesfisk för att dra 1,6 -kilos abborren". Men när det visade sig att mörten inte hade överlevt natten fick jag ändra planerna. Funderade och funderade, men det blev naturligtvis skjorta/slips som vanligt, dvs Torsviken. Träffade på några abborrar hyfsat snabbt, men det var småttingar. Men det kändes ändå som jag skulle kunna hitta större stim idag. Men inte blev det så. Tror det bara blev 12st till slut. En gädda höjde iofs pulsen i några sekunder, men annars var det inget att skriva hem om.
Temp: c:a -3. Lufttryck: 1008hPA (stigande). Mulet/snö.

Tillbaks till 2013