Tillbaks till 2013

130126
Testade några timmar på Torsviken. 3 abborrar blev det på dessa. uselt. Men det fanns fisk. Jag och några andra fick titta på när ett fullblodsproffs tömde ett hål på fisk.

Yngste junioren blev inspirerad när jag kom hem med storfångsten (en stekabborre), Så vi planerade in ett fiske på Skutberget i sista timmen med dagsljus. Vi fick ett tips på vägen ut vart det fanns fisk. Det stämde nog. Men vi fick bara en av dessa. Men väldigt trevlig tur var det!
Temp: c:a -3. Lufttryck: 1008hPA (sjunkande). Mulet.

130119
Den nyinköpta kaffebryggaren strulade vid första bryggningen. Detta och att termometern visade -17 såg jag som ett tecken och gjorde att jag kastade in handduken och packade upp smörgåsarna igen. Men sen tänkte jag efter och insåg att denna morgonen var den enda chansen att komma ut på fiske den här helgen. Så iväg till Gräsmången fick det bli ändå. Väl ute på sjön blåste det lite också så det var rejält bistert. Jag gav det 10 hål som inte resulterade i något. Åkte istället och kollade isen vid Torsviken. Hade ingen ispik med, så jag provborrade mig utåt. När isen knakade vände jag tillbaka. Då var jag c:a 50m ut. Men med en pik hade man kanske kunnat gå längre. Hängde i pirken och åt smörgås på 2m djup, vilket ändå kändes bra i solen.
Temp: c:a -17. Lufttryck: 1016 hPA (sjunkande). Sol.

130105
Vi körde en familjedag på isen med körväting, fyrhjulingsåka och pimpel. Mesta fokus las kanske på dom två förstnämnda aktiviteterna, men vi drev upp några hål också. I ett hål hittade vi några abborrar, men det var bara delar av familjen som var med om dom. Resten hade gått och käkat lördagsgodis...
Temp: c:a -2. Lufttryck: 1026 hPA (stabilt). Mulet.

Tillbaks till 2013