Tillbaks till 2013

131124
På kaptensmötet fick vi höra att starten var uppskjuten. Kändes inte bra med prognoser som lovade ökande vindar. Skulle det fiskas idag var det direkt på morgonen som gällde. Vi bestämde oss därför att "kasta in brickorna" och ta chansen att åka ut direkt. Idag la vi i vid Bäröskären. Såg bra ut och vi fick en gädda på riggen ganska omgående (papegojan igen!). Men vi lyckades inte lura fram några mer rovfiskar. Följde istället med måsarna och hamnade till slut på Sten-Kalle. Där såg fiskbilden minst sagt lovande ut och vi sa att "nu smäller det snart". Och det gjorde det. Den blå Tomicen på knappa 7m på riggen hade krokat en öring. Det var jag som fick drilla den. Synd egentligen, eftersom inte L har någon öring i PVS. Men den var över s.k "Jessemått", dvs över 70cm, så den fick följa med L hem till julbordet i alla fall. När vi riggar om och fortfarande är i drillningsfasen sticker nästa spö på samma rigg - en slom-i-TOPP på 4m. Verkar vara en fisk i samma storlek, men den släpper ganska omgående. "Hör så gött dä låter", hörde jag mig själv säga när knarren gick på dom röda 7000 rullarna. Har gjort en lyckad renovering på dom, så nu låter dom som när dom var nya. Vi går upp mot det heta området och går en runda över igen med samma kurs som när det högg, men den här gången blev det inget, trots att fiskbilden fortfarande var minst lika bra. Det var jobbigt att stånga mot vinden, plus att vi hade gjort några riktigt dryga nose-dips som sköljde båten, så vi fann för gott att bryta istället för att ta omtag.
VattenTemp: c:a 8. Vind: NV, c:a 8-12 m/s. Lufttryck: 1016hPA (stigande). Klart.

131123
Grums Vinterträff dag1
I år var tävlingsteamet jag och L. Vi stod i valet och kvalet om att gå ner och patrullera Vårtan eller lägga i uppe vid Bäröskären. Men beslutet blev att gå ner till Vårtan. Eftersom det var en rejäl sjörök som gav c:a 50m sikt trodde vi att risken var mindre att krocka med någon ju längre bort man kör. Inte vet jag om det stämde, men vi krockade inte med någon i alla fall. Det var segt i dimman. Me n när dimman lättade fick vi några hugg. Det resulterade i 2 öringar och en lax. Laxen var 61cm och öringarna 47 och 57. Det högg bara på gastens sida idag. Papegoj Conrad - både på rigg 10m och på ytan samt Sure Catch.
VattenTemp: c:a 8. Vind: SV, c:a 4-8 m/s. Lufttryck: 1013hPA (sjunkande). Dimma/mulet.

131117
Körde ut från Grums idag. La i vid Åsnegrund och jobbade mig söderut. Inte ett napp på hela dagen! Men ett riktigt kalasväder var det.
VattenTemp: c:a 9. Vind: V, c:a 4-11 m/s. Lufttryck: 1016hPA (stigande). Klart.

131109
Det öppnade sig en förmiddag som kunde vigas till trolling. Tänkte köra ut på östsidan Hammarö och hoppas hitta några feta måsdyk som jag kunde köra på ett par timmar. När jag la i kom en flock måsar direkt och intresserade sig för mina wobblers, så jag misstänkte att det inte fanns så mycket annat som intresserade måsarna. Mycket riktigt hittade jag inga måsdyk. Hittade lite bete här och där och på några ställen fick jag hugg. Men det var bara gäddor. Till slut hittade jag måsdyk, men det var när jag hade tagit upp och var på väg in igen. Jaja. Slapp i alla fall sitta hemma och drömma om alla måsdyk som inte fanns.
VattenTemp: c:a 9,5. Vind: S-SO, c:a 5-9 m/s. Lufttryck: 999hPA (sjunkande). Mulet.

131102
KM-4. Dags för fjärde deltävlingen i KHBFK:s trollingserie. Tredje rundan blåste inne. Drog västerut och smet ner genom Åsundakanalen och började där. Att jag skulle börja just där på den här tävlingen var bestämt redan i våras. Men det gav mig lite fördel också. Eftersom det var sydvästlig vind hade jag det ganska behagligt på den här kanten, då andra upplevde det lite jobbigt med blåsten längre österut. Lullar på utåt med kontakt till djuprännan hela tiden. Hade riggat med hälften TOPP-skallar idag, eftersom det kändes som "da shit" efter förra turen. Fick några gäddor och det var väl ungefär där jag hade lagt ribban idag. Förlösande att slippa komma tomhänt in i land och samtidigt så kändes det som jag hade rätt med TOPP-skallen - en av gäddorna hade lapat i sig en sån. När jag är i höjd med Bäröskären ser jag en del mås en bit västerut. Trodde först att det var nätläggar´n som hade lockat dit dom. Men dom fortsatte dyka på samma ställe även efter att han hade plågat gammeldieseln därifrån. Gick in i området och såg att det fanns gott om betesfisk där. Bökar runt, men det verkar inte finnas någon blankfisk som var huggvillig. Hade tänkt mig en förflyttning, när jag till slut får ett riktigt fräsarhugg på riggen. Tyvärr släpper den. Men det är enda Tomic:en på riggen, så jag börjar rigga om till Tomic istället. En 185:a hade inte suttit länge innan jag lyckas landa en lax på den. Inte många millimeter över invägningsgränsen 62 cm, men den fick åka med som matfisk i alla fall. Bränner något mer rigghugg innan det lugnar ner sig och jag har kommit ifrån området med måsar. Men då börjar det hugga på ytan istället. Det som det hugger på här är Strike Pro och Bomber. Bränner ett flertal hugg, men lyckas också landa ytterligare en lax. Denna är klart på rätt sida marginalen. Fler fiskar landar jag inte. Förutom dom troliga "laxbränningarna" har jag några troliga gäddhugg också. En av dessa var rejält stor. Tyvärr nöp den av linan och stack med en Tomic. Förutom dom landade och brända hade jag några "ryck-o-släpp" som jag inte ens märkte. Var lite negg på att jag hade bränt så många. Men kom samtidigt fram till att det här var bättre än att åka iland i förtid. Fångsten räckte också till seger idag. Kul dag!
VattenTemp: c:a 9,8-10,3. Vind: SV, c:a 5-9 m/s. Lufttryck: 999hPA (stabilt). Uppklarnande/Sol.

Tillbaks till 2013