Tillbaks till 2013

130930
Några riktigt schyssta bilder från gäddfestivalen. Fotograf - MicCar.
http://www.flickr.com/photos/varmlandspojk/sets/72157636053652245/

Även en startvideo där Team Baguette gör en klassisk "nosedip".

130929
Dag två av festivalen. Vi hade inga nya idéer, så det fick bli lite dragbyte och harva på i samma stil som gårdagen. Dock åkte vi bara förbi Nilsbybron innan vi la i. Sen matade vi på uppöver, förbi punkter som levererat fisk tidigare. Körde både djupt och grundt. Men inte hjälpte det. Vi blev sist i sista gäddfestivalen. Känns som ett väntat resultat. Synd bara att S.B inte fick drilla någon fisk - hon var taggad. Men hon fick vara kapten i alla fall, medan vi göbbar drack kaffe och käkade bananer. En klen tröst inser jag nu, men vi gjorde vad vi kunde. Vann gjorde suveräna Pike 2000 för 5:e gången.

En stor fet-eloge till Kils SFK som i 20 års tid arrangerat denna folkfest. Tack!

130928
Den sista gäddfestivalen i Fryken skulle köras. Tänkte passa på att vara med om den på många sätt unika tävlingen en sista gång. Teamet för året var 2 gubbar och 3 juniorer, Men juniorerna tillförde inte mycket. När vi hade en halvtimme kvar att köra tittade dom upp från sina dataplattor och undrade om vi inte skulle börja fiska snart!
Vi körde ända upp till Sunne. Där fick vi se många båtar håva fisk, men det enda vi lyckades med var att få några bottennapp, varvid ett vi blev av med en wobbler.

B.G har gått på grönt i PVS på gädda. Snart har han bootsen i sin skogarderob. Stort grattis till en fin fisk!

130913
Både D.G och jag var lediga idag. Dumpade således D.G hos mormor och morfar och stack själv till Busjön. Eftersom jag blivit ett sånt Hotshot på Dropshot tänkte jag hitta en Hotspot för att droppa mina shots på. släpade runt wobblers under sökandet. Tyvärr var den prognosticerade verklighet som hade lovat vindstilla och sol förbytt mot dimmoln och storm. Blev drygt att stånga runt med elmotorn i motvinden. Målet för dagen var gös. men någon gös blev det inte. Däremot slök fina abborrar mina göswobblers med god aptit med jämna mellanrum. Testade lite grand att droppa shots på ett spännande grund som jag hittade. Det funkade det också. Tyvärr blev inte abborrarna större än fina (c:a 400gr). Tappade en vid relingen i och för sig som var betydligt större. Men när jag satte fast en av mina absoluta favoritwobblers i botten tröttnade jag och gav mig.
Åkte istället och hämtade upp D.G och morfar och tog en sväng på Örten. Vi fiskade upp en tekpanna abborrar till morfar. Dropshot och pimpel funkade lika bra. Kul att ett av mina tidigare heta abborrhak, som varit helt stendött i ett par år, levererade dom största abborrarna för idag.

Tillbaks till 2013