Tillbaks till 2014

140422
Sov som en stock, så det var inga problem att väcka tuppen och sen gå på´t igen. Tänkte ta mig söderut i sjön, men fick gira tvärt då det låg ett nät i vägen. Visade sig vara bra gir, för omgående får jag ett hugg på en Tomic i ytan. Kändes som gädda. Men sen får jag se en öring som hoppar. Trots allt är den ganska medgörlig ända in till båten. Den är lugn ända tills den ligger utmed båtsidan och skall håvas. Då exploderar den och rusar rätt in i riggspöna och trasslar in sig. Öringen går fri och jag är kvar med trasslet. Tyvärr går det inte att köra av området något bra, för det ligger en massa nät i vägen. Men något varv blir det utan resultat.
Om fiskbilden såg bra ut igår, så var den urusel idag. I princip som ett blankt papper. Till och med dom patrullerande finnarna gav upp tidigt idag. Jag körde på många timmar till, men den brända öringen var dagens enda aktivitet. Tror jag hade några nafs på riggarna, men det var för klent för att räknas.

Högst sannolikt blir detta årets "spring tour". Alltid trevligt att trolla i lusasken, även om det nu var uselt fiske den här gången. Men nätsituationen här borta är bedrövlig. Kaoset som är vid Sjöhällan kan inte vara till gagn för någon. Inte ens de som lägger sina nät där, för det är ju sån oordning så gubbarna lär säkert trassla in näten i varandras.
VattenTemp: c:a 6-8. Vind: Inversion. Lufttryck: ?hPA). Sol.

140421
U och jag körde påsklaxen. Tänkte bränna av de platser vi kände till och hoppas på det bästa. Redan när vi kör ner i "vulkanen" får vi hugg på rigg 7m (Tomic). U får drilla en hoppglad lax som verkar oroväckande vild. Den hängde kvar ända in i båten, men den hade fettfena tyvärr. Riktigt grann fisk och kul start! När vi håller på att svänga runt för att gå tillbaka mot huggpunkten kommer nästa hugg. Nu på en blyad slom. Denna visar sig också vara vild. Något kortare, men samma kvalitet som den förra. Förhoppningarna tändes och vi kände att vi låg rätt - både med plats och tid. Många timmar kvar till målgång. Men tyvärr kom det grus i maskineriet. Fiskbilden såg fortsatt bra ut, men ingen mer ville hugga. Vi ser någon mer båt håva fisk, men annars verkade aktiviteten avta. Efter att ha nött på samma ställe i några timmar utan resultat tänkte vi testa längre ut om det kunde vara bättre. Men utei var det flera grader kallare vatten och ingen betesfisk. Istället gick vi in mot land igen och då får vi ett nytt hugg. Oroväckande gäddlikt. Och det var det. Mer blir det inte och vi får än en gång lämna bägge brickorna på tävling.
U mönstrar av och själv åker jag till Långön för att grilla och sen övernatta. Frågan jag somnade med: Varför snitsla en bana var tionde meter på en ö där man ser sjön vart än man vrider huvudet?
VattenTemp: c:a 4-8. Vind: Inversion. Lufttryck: ?hPA). Sol.

140405
Skulle bort på eftermiddan, så det blev en kamikaze på förmiddan. Skulle hälsa på en gammal fiskeräv, så det skulle vara kul att kunna ge en nyfångad lax i gåbortpresent (där är det mest gös och öring som bjuds). Högens kändes givet idag eftersom jag slutade där sist med bra ekolodsbild. 4 hugg blev det. 1 för liten. 1 bränd efter en fin rusning från riggen. 1 vildlax men sen lyckades jag också få en bonkarlovlig lax. Inte många centimetrar på rätt sida måttstocken, men idag blev den sparad. Och den blev uppskattad också! Den lilla högg en bomber i ytan, medan de "större" högg på riggen 7 & 10m. Grumsskeden på 7m och blå Tomic på 10.
VattenTemp: c:a 3,3-3,7. Vind: S-SO, c:a 3-8 m/s. Lufttryck: 1016hPA (fallande). Sol.

Tillbaks till 2014