Tillbaks till 2014

140329
Nypremiär! Har ju redan trollat i år, men det här var ju första gången efter den urkorta isläggningen samt att GIV hade fått sig en lätt uppgradering och upputsning. Strul vid isättning. Högt vattenstånd gjorde att rampen var för flack, så skäddan tog i när båten tippade över. Upp med den igen för att kolla eventuella skador. Förutom lite "skrapsår" såg allt OK ut. När jag hade backat längre ut och skulle släppa på vinschen satt den fast! Helt oförklarligt. Vid upptag insåg jag att kuggen nog hamnat lite ur synk, så den nötte mot varann istället för att jobba med varann. En finstämd blandning av våld och lirkande gjorde att jag till slut kunde få båten flott.
Nästa bakslag kom ute på Säterholmsfjärden. Is! I princip hela fjärden hade ett istäcke. Varierande tjocklek - som mest 2-3mm. Blev att puttra fram i någon sjömil.
Satsade på "mitt-i-sjön" och Amöbagrund till att börja med. Men det kändes trögt. Gick istället upp mot "13-metarn" och i kanterna på den hade jag några napp. 2 lax och en öring på spridda ställen. 63 & 51cm var laxarna och öringen var också 51cm. Slom (färsk från igår) högg öringen på och laxarna tog på X-rap och Strike Pro. Alles i ytan. Gled bort mot Högens och där ser det fint ut med stim och en del större bågar. Får en vildlax där också, gissningsvis c:a 60cm. Även denna valde X-rap i ytan. Som vanligt var det dags att ge sig när jag hade hittat betesfisken.
Trevlig tur med kalasväder!
VattenTemp: c:a 2,6-3,3. Vind: N-S, c:a 2-5 m/s. Lufttryck: 1027hPA (fallande). Sol.

Senare på kvällen var det dags för "familjeslomning". Läge för att föra traditionen vidare till de yngre leden. Extremt med slom i älven ikväll, så ungarna var helt "stölliga". Sparade ett par påsar till, så årets behov torde vara säkrat.

140328
3:e testet med slomhåven. Kändes som att det var garanti idag. Hade hört rapporter tidigare i veckan samt att D och ungarna hade lånat håven och varit nere tidigare än U och mig och hade fått en hink redan. Och vi fick också en fin ranson utan att förta oss. Finfin storlek, men mängden kunde varit större.

Tillbaks till 2014