Tillbaks till 2014

140923
Kände, när jag vaknade upp framåt förmiddan med dreglet fastklibbat på kinden efter ett misslyckat nattjobb, att det nog var läge för en tur ut på sjön. Testade första bästa abborrgrund, men här var det som att försöka väcka de döda. La en massa krut på att fösöka få dom till att hugga, men utan resultat. Inte ett napp. Kändes som att det var "en sån dag", utan utnyttjade tiden till att åka båt istället. Åkte efter ett tag över en gammal trotjänare till abborrhak och testade att lägga i där. Här var det skillnad. Det var full fräs i jaginga över hela vattenstapeln. Allt från ytan till bott. Det verkade vara ett stim med smånors som kommit in, för det var det dom spydde. Hade ett riktigt kul fiske, där t.o.m ekolodet blev utslaget ett tag för att det var så mycket jagande abborre under båten. Det var fin storlek på de flesta så jag sparade faktiskt en panna för senare gourmacolyps. Kul tur, men kallt var det. Bara några grader i luften.
Vattentemp c:a 15. Mulet.

140915
D.G var ledig idag, så jag hängde på och så drog vi ut på sjön. Mest var det klipphopp, ankmatning och körväting. Men vi testade av abbörrn lite också. På morgonen var det riktigt trögt, men när vi testade igen strax innan vi skulle ge oss var dom lite mer på G. Inga rekord i varken storlek eller mängd dock.
En fantastisk dag ute i skärgårn fick vi i alla fall. Nästan vindstilla, strålande sol och 17 grader i vattnet. Inga bräkande kärringar såg vi till heller, utan vi var i princip ensamma utei.
Vattentemp c:a 17. Sol!

140906
Dags för KHBFK:s pimpel-KM. Det som förut var en serie över 3 deltävlingar var nu ersatt av en enda braksmäll där tyngst kasse blev klubbmästare. Satte Svedgrund som bas för dagen, men hade planer på andra utflykter om jag inte skulle hitta fisk där. Som tur var hittade jag fisken direkt. Hade ett massivt stim under båten som stod kvar, men ändå var riktigt trögflirtade. Kul det där när man får testa olika grejer för att se vad som triggar för dagen. Bäst för mig var vanligt blänke. En och annan gös blandade sig in i leken vilket såklart var kul. Störst upp i båten var på c:a 1,5 kg. Det fortgick lite trögt, vilket inte var ultimat med tanke på dagens förutsättningar. Så ända tills det sög till rejält i pimpeln. Hoppades på att det var en gös av lite bättre kaliber, men det visade sig vara en gädda på knappa 5kg. Kul utmaning att drilla denna på pimpel, men tyvärr så skrämdes mitt stim bort av den. Efter det var det svårt att hitta tillbaka till huggande fisk. Gav till slut upp och åkte båt ut till Axelöarna. Där hittade jag huggvillig abborre direkt som jag kunde ankra över. Men nu vred vinden åt olika håll, så det gick inte att stanna över stimmet. Här hade det varit guld med en I-Pilot som höll en kvar på samma ställe.
Min kasse räckte till en medelmåtta placering. Tyckte jag hade lite stolpe ut idag, men det var en underbar dag på sjön, så det är synd att klaga. Henrik var värst idag. Grattis!
Vattentemp c:a 18. Sol!

Tillbaks till 2014